دكتر سمیه شكری: شجاعت تغییر، ویژگی بارز «جلال آل آحمد» است

دكتر سمیه شكری، مدرس و پژوهشگر ادبیات، در گفتگو با برنامه «ققنوس» بمناسبت سالروز درگذشت «جلال آل احمد» گفت: شرافت و شجاعت تغییر، و بیان آنچه كه واقعا بوده است را در جامعه داشته است.

1400/06/20
|
12:07

وی افزود: بعد از مشروطه جامعه ایران پوست انداخته و افرادی همچون او نقش اساسی در این تغییر و تحولات داشته اند.
وی همچنین جلال را از معدود نویسندگانی دانست كه خود واقعی اش در پس نوشته ها و داستان‌هایش جاری بوده است، گفت: زندگی جلال مثل روند نوشتاری اش دستخوش تغییر و تحولات زیادی بوده است و به گفته خودش « از حالات جوانی و نماز شبخوان وارد حزب توده میشود و از سوی خانواده طرد میشود و فعال سیاسی چپگرا میشود و درپی ناكامی های سیاسی تبدیل به یك چهره مردمی سنتی در ظاهر مدرن میشود و بقول خودش در كتاب « خسی در میقات» دریافت خسی هست كه به میقات آمده است نه به میعاد آمده باشد.
وی همچنین جلال را نویسنده ای جریان ساز دانست كه در نویسندگان همعصر خود اثر داشت و گفت: جلال برخلاف غالب نویسندگان همدوره خود، در آثارش غرب را آمال و آرزوهای یك فرد جهان سومی تصویر نكرده است و همین در نویسنده های بعدی كمی اثر گذاشته است.
وی افزود: جلال غرب را هدف و همه آمال و آرزو هایش نمیبیند و معتقد است برای پیشرفت باید تفكر زاید سنتی و خرافه ها را ترك كنیم نه اینكه از غرب برای خودمان بت بسازیم و فكر كنیم اگر تمام آنچه از گذشته داریم را زیر پا بگذاریم، می‌توانم تمدنی مثل غرب برای خودمان بسازیم.
وی همچنین با اشاره به كتاب « غروب جلال» نوشته « سیمین دانشور» گفت: جلال نویسنده ای مردمی بود كه از همراهی و وقت گذزانی با مردم كوچه و بازار و روستاییان و عموم مردم ابایی نداشت و همین مردم عادی قهرمان داستان‌های او هستند

دسترسی سریع