در سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر 23 فیلم از كشور فرانسه دریافت شد ، 6 فیلم از آمریكا و از كشورهای دیگری چون اسپانیا ، آلمان، بلژیك ، مكزیك، استرالیا ، ژاپن و كره هم فیلم هایی به این جشنواره ارسال شده است.
سی و پنجمین جشنواره جهانی فجر با حضور فیلم سازانی كه از كشورهای مختلف جهان به ایران آمده بودند به كار خود پایان داد . سایت رادیو فرهنگ با آقای كیوان كسیریان مدیر ارتباطات و رسانه ی جشنواره ی جهانی فجر گفتگوكرده كه در ذیل می خوانید .
آقای كسیریان درباره جشنواره ی جهانی فجر و جزییات آن بیشتر توضیح دهید .
جشنواره ی جهانی فجر به مدت سه سال است كه از بدنه ی ملی فجر جدا شده و تلاش شده با تمركز بر سینمای دنیا این جشنواره طراحی شود . سینمای ما ، سینمای معتبر و بزرگی است و ما جشنواره ی بین المللی كه در سطح سینمای ما باشد نداشتیم ، در كنار بخش ملی كه هیاهوها ، حساسیتها و حاشیه های خود را دارد ، بخش بین الملل عملا دیده نمی شد و فیلم سازانی كه از سایر كشورها به این جشنواره می آمدند هم دیده نمی شدند و از آنها استفاده نمی شد .
اما در جشنواره جهانی فجر تلاش شد تا در بخش بین الملل بر آثار خارجی تمركز و توجه شود و از مهمانان بخش بین الملل استفاده شود تا در كارگاهها ی آموزشی شركت كنند ، به دانشگاهها بروند و جشنواره به استانداردهای جهانی كه نیاز كشور ما است نزدیك شود زیرا سینمای ایران در منطقه ی خاورمیانه حرف اول را می زند و باید جشنواره ای كه شایسته ی سینمای ما باشد برگزار
می شد ، به نظر من الان این اتفاق افتاده و ما باید كمك كنیم كه شكل جهانی و بین المللی این جشنواره بیشتر تقویت شود و تمام سعی ما در این جشنواره این بود كه این جشنواره آبرومند برگزار شود .
اما درباره ی فیلم ها باید بگویم امسال تعداد فیلم های ارسالی خیلی بیشتر بود . 6000 فیلم ( كوتاه ، بلند ، مستند ) از سراسر دنیا متقاضی شركت در این جشنواره بودند و این در سینمای ما بی سابقه است ما از 66 كشور جهان مهمان خارجی داشتیم و از 58 كشور فیلم به این جشنواره ارسال شد كه بیشتر این فیلم ها اولین نمایش جهانی خود را در ایران تجربه كردند .
فیلم های ایرانی هم كه در این جشنواره به نمایش در آمد اولین نمایش خود را در این جشنواره تجربه كردند . در سی و پنجمین جشنواره جهانی مهمانان ویژه ای از سایر كشورها داشتیم كه در بزرگداشت كیارستمی شركت كردند ، روی سن رفتند و صحبت كردند و در كل تلاش شد با تمام محدودیتهای موجود بهترین جشنواره برگزار شود .
*****آقای كسیریان درباره ی فیلم هایی كه از سایر كشورها ارسال شد توضیح دهید بیشترین آثار متعلق به كدام كشور بود ؟
در كل باید بگویم ما از تمام كشورهای جهان فیلم داشتیم اما 23 فیلم از كشور فرانسه ارسال شد ، 6 فیلم از آمریكا و از كشورهای دیگری چون اسپانیا ، آلمان، بلژیك ، مكزیك، استرالیا ، ژاپن و كره هم فیلم هایی به این جشنواره ارسال شد . ما از فردای اختتامیه ی دوره قبل كارهای این دوره را آغاز كردیم در یكسال گذشته تمام فیلم های دنیا رصد شد و 110فیلم انتخاب شد كه عصاره ی تمام این انتخابهاست و آقای میر كریمی تمام این فیلم ها را خودشان دیدند و انتخاب كردند و با دست باز بهترین ها را انتخاب كردند . امسال در جشنواره جهانی فجر بخش «بالتیك »را هم داشتیم كه بخش ناشناخته ای بود .
در بخش دارالفنون 110 فیلم ساز از سراسر دنیا آمده اند تا در كارگاههای آموزشی شركت كنند و تجربه ی موفقی بود ، حتی امسال چند كشور اروپایی داشتیم كه نمایندگان خودرا برای آموزش به ایران فرستادند و امسال 33 كارگاه آموزشی برگزار شد . قرار بود امسال جشنواره یك جشنواره ی واقعی باشد نه فقط محلی برای نمایش فیلم و تقریبا این اتفاق افتاد و تلاش كردیم تا بار علمی جشنواره بالا باشد .
*****درباره ی داوری ها و انتخاب داوران بگویید .
در این جشنواره هفت داور در بخش اصلی داشتیم كه 5 داور از كشورهای مختلف حضور داشتند و دو داور از ایران در هیئت داوران بودند در بخش سینمای آسیا هم 5 داور داشتیم كه آقای كمال تبریزی از كشور ایران در این بخش حضور داشتند . در بخش اصلی مسابقه هم خانم فاطمه معتمد آریا و آقای رسول صدرعاملی حضور داشتند . در بخش بین المذاهب آقای ایوبی به عنوان داور از كشور ایران بودند . باید بگویم در تمام دنیا جوایز بسیار كم و محدود است و نامزد وجود ندارد و فیلمی كه وارد جشنواره می شود در حقیقت خود، نامزد جشنواره است . تنها جشنواره ی متمركزی كه نامزد معرفی می كند جشنواره فیلم فجر است . در دنیا داوران فیلم ها را می بینند و 6 فیلم را انتخاب كرده و جایزه می دهند . در این جشنواره هم این اتفاق افتاد یك تندیس زرین داشتیم كه به بهترین فیلم تقدیم شد و باقی تندیس ها سیمین بودند . و تلاش كردیم این جشنواره به استانداردهای جهانی نزدیك شود .
فیل صوتی مربوط به این مصاحبه را در قسمت پایین صفحه دانلود كنید.