«جبران خسارات ناشی از قطع برق واحدهای تولیدی»

گفتگو با آقای علیقلی زاده، مدیركل صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن، تجارت، در برنامه «پویش»

1403/12/18
|
08:13

علیقلی زاده، مدیركل صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن، تجارت، درگفت‌وگو با برنامه «پویش» رادیو فرهنگ گفت: «جبران خسارات ناشی از قطع برق واحدهای تولیدی» در دستور كار است.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص ایجادشده در حوزه انرژی كشور، و خسارت دیدن برخی واحدهای تولیدی و صنعتی درپی قطع برق، دولت با بهره‌گیری از اصل 138 قانون اساسی می‌كوشد از حداكثر ظرفیت قانونی‌اش برای كمك به حوزه صنعت بهره‌گیرد و در این راستا اقدامات و رویه‌هایی را نیز انجام داده‌است.
علیقلی زاده افزود: وزارت صمت تاكنون دو مرتبه نسبت به ارائه بسته حمایتی اقدام كرده‌است؛ مرحله اول ایراداتی به این بسته گرفته شد، و در بسته دوم كه هفته گذشته ارائه شد و مورد موافقت قرار گرفت، سعی شده‌است‌ كه این ایرادات رفع شود.
وی افزود: در بسته حمایتی پیشنهادی وزارت صنعت، 6 ارگان اصلی دولت درگیر هستند؛ از جمله خود «وزارت صمت» كه در مرحله نخست باید فهرست واحدهای تولیدی كه بخاطر قطعی برق دچار خسارت شده‌اند را، آماده و اعلام كند. در مرحله دوم «وزارت اقتصاد» درخصوص بحث مالیاتی وارد كار میشود و می‌تواند درخصوص بحث «تقسیط مالیاتی»، دوره‌های تنفسی 3ماهه اعمال كند. «وزارت تعاون» هم درخصوص «تقسیط حق بیمه برای كارفرماها» و «وزارت نیرو» بویژه «شركت توانیر» هم درخصوص «تقسیط هزینه‌های برق مصرفی» ورود می‌كنند. «بانك مركزی» هم به شبكه بانكی كشور ابلاغ خواهدكرد كه به مطالبات تسهیلات سررسید شده‌ای كه در این بازه زمانی بوده‌اند، با اختیارات قانونی خود كمك كند، و درنهایت «وزارت نفت» بویژه «شركت ملی گاز»، به اعطای مجوز برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های بهینه سازی و ذخیره‌سازی گاز در حوزه صنایع، كمك كند، كه امیدواریم بویژه در این زمینه بتواند كمك زیادی كند.
وی در پایان تاكید كرد: در این راستا بحث پایش و پیگیری هر استان می‌تواند به سرعت تهیه فهرست تولیدی‌های متضرر كمك كند.

دسترسی سریع