«بریكس»، مانعی برای تكتازی كشورهای غربی

گفتگو با حسن حسن خانی، كارشناس اقتصادی در برنامه پویش

1403/12/01
|
20:13

حسن حسن خانی، كارشناس اقتصادی، درگفت‌وگو با برنامه «پویش» با بیان این مطلب گفت: همپیوندی فزاینده میان اعضای «بریكس»، مانع تكتازی كشورهای غربی بویژه آمریكا در اقتصاد بین‌الملل می‌شود و حاكمیت 70 ساله و بلامنازع آمریكا بر اقتصاد بین‌الملل را با چالش و سختی مواجه خواهد كرد.
وی «ایجاد یك ارز جدید» را از اهداف بلند مدت «بریكس» عنوان كرد و گفت: كم‌كم دارد حجم جی دی پی و مشاركت اقتصادی‌ «بریكس» در دنیا از «جی 7» پیشی می‌گیرد و كشورهای «بریكس» در مجموعه اقتصاد بین‌الملل به سمتی می‌روند، كه برای خودشان یك «هویت ارزی مستقل» ایجادكنند، اما فعلاً همچنان مصارف ارزیشان با ارزهایی چون یورو و دلار است. اما نیت بلند مدتشان «ایجاد ارز جدید» است كه البته ایجاد یك ارز جدید و جهانروا كردن آن، زمانبر و بلندمدت است.
حسنخانی با اشاره به حركت اعضای «بریكس» به سمت مبادله با ارزهای ملی خودشان گفت: حتی اگر كشورهای «بریكس» نتوانند «ارز مشترك» ایجادكنند، حركت به سمت مبادله با ارزهای ملی خودشان آغاز شده‌است. آنچنان كه می‌بینیم امروز بیش از 80درصد مبادلات بین روسیه و چین با ارزهای «یوآن» و «روبل» انجام می‌شود، و قطعا كشورهایی چون روسیه و چین كه توانسته‌اند تورم خود را در یك سطح پایدار نگهدارند، به راحتی می‌توانند با پیمان‌های پولی دوجانبه و چند جانبه، مبادلات بین خود را با ارزهای خودشان انجام دهند، و تقاضای مبادلاتی دلار را بشدت كاهش دهند، و در این میان، ما باید از پیامرسانهایی استفاده كنیم كه می‌تواند تقاضا و نیاز مبادلاتی ما را از سوئیف و سازوكارهایی كه مبتنی بر اقتصاد آمریكا و اروپاست، جدا كند.

دسترسی سریع