بررسی طرح حمایت از مالكیت صنعتی/ تهیه گزارش سه ماهه دوم اجلاسیه دوم و...از جمله مهمترین اخبار امروز (چهارشنبه) هفدهم آذرماه 1400 مجلس است
جلسه علنی مجلس به ریاست علی نیكزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد و ادامه رسیدگی به گزارش كمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت از مالكیت صنعتی در دستور كار نمایندگان قرار گرفت.
علی نیكزاد از تهیه و ارائه گزارش سه ماهه دوم اجلاسیه دوم مجلس خبر داد و خطاب به نمایندگان گفت: گزارش سه ماهه دوم اجلاسیه دوم مجلس از تاریخ 7 شهریور ماه 1400 تا 6 آذر ماه 1400 در خصوص عملكرد و تصمیمات و اقدامات هیأت رئیسه از طریق سامانه مجلسیار در قسمت كازیه مجازی قابل مشاهده است.
ناطقین مجلس
حسینی كیا: چرا در برخورد با مافیاها رودربایستی میشود؟
ویس كرمی: مردم لرستان منتظر اقدامات عملی دولت در ساخت سدهای استان هستند
مقتدایی: به فریادهای كشاورزان بیتفاوت نباشیم
جلالی: همدلی دولت و مجلس در اظهار نظر بعضی نمایندگان رعایت نمیشود
فلاحی: مردم شاهد گشایش گرههای كشور نیستند
در جلسه علنی امروز، نمایندگان در مصوباتی ضمن تعیین جنبههای مادی حقوق ناشی از اختراع تصویب كردند كه حق بهرهبرداری انحصاری از اختراع، متعلق به مالك اختراع است.
در جریان بررسی طرح مالكیت صنعتی همچنین تصویب شد كه درصورت فوت دارنده گواهینامه اختراع و باقیبودن مدت اعتبار آن، حقوق ناشی از ثبت اختراع به ورثه منتقل میشود.
نمایندگان در مصوبه ای دیگر مقرر كردند كه بهرهبرداری اجباری از اختراع، محدود به هدفی است كه در پروانه بهرهبرداری آمده است و مشروط به پرداخت هزینه بهرهبرداری به مالك اختراع میباشد.
در ادامه بررسی های مربوط به این طرح، نمایندگان همچنین شروط نقض اختراع و شرایط اظهارنامه ثبت طرح صنعتی را مشخص و در مصوبه ای دیگر مقرر كردند، هرگونه تركیب خطوط یا رنگها و هرگونه شكل سهبعدی با خطوط، رنگها و یا بدون آنها، بهگونهای كه چنین تركیب یا شكل به یك فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی شكل ظاهری و بصری خاصی را بدهد، طرح صنعتی است.
در روند بررسی طرح مالكیت صنعتی، احد آزادیخواه عضو كمیسیون صنایع و معادن در تذكری عنوان كرد: تصمیم گیری درباره این میزان از مواد وهن مجلس است. ما قانون تسهیل شرایط كسب و كار را به تصویب رساندیم این در حالی است كه این 152 ماده می تواند برای ثبت اختراعات دست و پای افراد را ببندد. مگر ما چه میزان اختراع داریم؟ این قانون 60 ماده بود و آن را به 152 ماده افزایش دادند. اگر این موضوع وهن مجلس نیست پس چیست؟
اخطارها و تذكرات نمایندگان مجلس
باقرزاده: تبعیض در پرداخت حقوق باید مرتفع گردد
نجفی: پرستاران در روزهای سخت كرونا امتحان خود را پس دادند
حسینی: وزارت جهاد كشاورزی به داد دامداران برسد
تاكید رئیس فراكسیون زنان بر اجرای مصوبه دوركاری مادران دارای فرزند زیر 6 سال
بهروزیفر: عدهای در حال نفوذ در بدنه دولت انقلابی هستند
سلیمی: عواملی به دنبال گروگانگیری معیشت مردم برای فشار به تیم مذاكرهكننده هستند
محمدنژاد: دولت با طرح های اصولی نظام اقتصادی كشور را ساماندهی كند
توضیحات نماینده خاش در خصوص كمبود معلم در سیستان و بلوچستان
نظری خانقاه: حقوق كاركنان متناسب با تورم تعیین شود
علیزاده: رییس جمهور برای اصلاح نقاط حادثه خیز كشور به وزیر راه تذكر دهد
فروردین: 90 درصد شهر میمند موقوفه است
انتقاد نماینده كرمان از وزیر كشور
محمدیاری: وزارت كشاورزی سیاست مدونی در خصوص صادرات كیوی داشته باشد
نماینده اهواز از احتمال وارد شدن خسارات سنگین به گندمكاران اهوازی خبر داد
ذاكر: آه كشاورزان مسئولان را خواهد گرفت
محرم زاده: لایحه رتبه بندی معلمان در دستور مجلس قرار گیرد
انتقاد نماینده كرمانشاه از انتخاب استاندار غیر بومی
***
در حاشیه جلسه علنی حجت الاسلام مجتبی ذوالنور با اشاره به جلسه مشترك كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزیر خارجه و معاونان ایشان تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران با دست پر به مذاكرات رفته و همینكه طرف مقابل بعد از شنیدن نظر جمهوری اسلامی ایران میگویند باید برویم و با پایتختهای خود مشورت كنیم دلیلی بر حضور ایران با دست پر میباشد.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح كرد: پیشبینی ما این است كه اگر طرف مقابل و به ویژه آمریكاییها اراده داشته باشند و آمریكاییها اخلالی ایجاد نكنند مذاكرات به نتیجه خواهد رسید چرا كه اراده جمهوری اسلامی ایران این است كه مذاكرات به نفع مردم شكل گرفته و برجام احیاء شود. اینكه میگویم برجام احیاء شود یعنی ما هیچ مذاكرهای با آنها نداریم بلكه بحث ما نقد كردن چك جمهوری اسلامی در برجام است.
در پایان جلسه، روح الله متفكر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس تذكرات كتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی كشور را قرائت كرد.
منبع: ایسنا