محمد باقر قالیباف با اشاره به موضوع برخورد علی اصغر عنابستانی و نیروی انتظامی گفت: هیات نظارت پیگیری هم كرد، اما معتقدم كه باید محكمتر از این پیگیری می كرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در همایش دانشجویی كه در دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت 16 آذرماه روز بزرگداشت دانشجو برگزار شد، اظهار كرد: خیلی از اینكه امروز در آستانه روز دانشجو در جمع شما اساتید و دانشجویان هستم خوشحال و خرسند میباشم. 16 آذر نقطه عطفی در تاریخ كشور است نقطه عطفی كه نشان داد دانشجویان و جوانان كشور برای استقلال، عزت و پیشرفت كشور تا پای جان آماده رشادت و مجاهدت چه در عرصههای علمی و چه در عرصه دفاع مقدس میباشد. این نشستها به بركت همین خون شهدا میباشد.
قالیباف در ادامه اظهار كرد: با توجه به اظهاراتی كه دانشجویان عزیز داشتند به اولین نكتهای كه اشاره میكنم موضوع تحول در حكمرانی است و در این سالها مستمرا در خصوص لزوم ایجاد تحول در حكمرانی تاكیداتی داشتهام. همین مطالبهگری كه امروز نسبت به اقدامات مسئولین مطرح میشود به دلیل همین پایبندی به استقلال جمهوری اسلامی ایران است. امروز استقلال هزینه دارد و جمهوری اسلامی ایران با ایده مردمسالاری دینی در استقلال و آزادی كشور تثبیت شده و كارنامه قابل قبولی هم دارد به گونهای كه همه مكاتب انسانساختی دنیا كه در مخالفت با سنتهای الهی میباشند در براندازی جمهوری اسلامی از مبانی و ارزشهای خود شكست خورده است.
وی ادامه داد: اگرچه نمیگویم ما به همه ارزشهای مورد نظر رسیدهایم اما جهت اصلی مبانی اسلامی در كشور را حفظ كردهایم و در مسیر آن گام بر میداریم، اما در مقابل در عمل و حكمرانی در كشور كارنامه قابل قبولی نداریم كه یكی از دلایل آن همین موضوع شایستهگزینی، شایستهپروری و شایستهسالاری میباشد. من معتقدم ظاهرا رفع این اشكالات موجود در موضوع حكمرانی در خود دانشگاهها میباشد. من سالهای زیادی در دانشگاه فعالیت داشتهام و معتقدم اگر در حوزههای اجرایی موفقیتی حاصل شده با محوریت همین دانشگاهها بوده است. ما باید توجه كنیم كه دانشجویان و دانشگاهیان پیشقراولان همه عرصهها حتی عرصه حكمرانی در كشور میباشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر امروز در دانشگاه حضور داریم به این دلیل است كه دانشگاه محل درك، فهم و حل مشكلات كشور می باشد چرا كه محیط اجرایی محل حل مسائل نیست. پیشرفتهایی كه باعث شده امروز جمهوری اسلامی ایران جزو پنج كشور اول جهان باشد همین بهرهمندی از ظرفیت دانشگاه، اساتید و دانشجویان است. هرجا دانشگاه را انتخاب كنیم و یك ارتباط خوبی با دانشگاه داشته باشیم میتوانیم شاهد موفقیت در عرصههای مختلف باشیم. هر كدام از مسئولین كه از دانشگاه و دانشجو غافل شوند اشتباه كردهاند.
قالیباف اظهار كرد: من به سه موضوع هوشمند سازی، مردمی سازی و شفاف سازی تاكید دارم ما در مجلس شورای اسلامی در حوزه هوشمند سازی ظرفیتی را ایجاد كردهایم تا اساتید و دانشجویان بتوانند ضمن اطلاع از عملكرد مجلس اظهارنظر خود را مطرح كنند. ما معتقدیم موفقیت با سه اصل هوشمند سازی، شفاف سازی و مردمی سازی محقق میشود. اگر هم ما امروز در حوزه اقتصاد دچار چالش هستیم به این دلیل است كه اقتصاد ما اقتصادی دولتی میباشد.
وی تاكید كرد: اصلاح روند حكمرانی حتما مهمترین چالش امروز ما میباشد در همین راستا باید بگویم متاسفانه نظام بروكراسی امروز ما به یك اسب سركشی تبدیل شده كه از درون خود را اداره میكند و مبتنی بر باورها هم نمیباشد.
قالیباف بیان كرد: بحث مربوط به آقای عنابستانی كه به آن اشاره شد، هیات نظارت خواست و پیگیری هم كرد، اما معتقدم كه باید محكم تر از این پیگیری می كرد. اما از طرف دیگر اشكالاتی هم در مامور نیروی انتظامی بود. مامور نیروی انتظامی در اجرای قانون نمی تواند خلاف قانون كند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینكه یعنی نماینده می تواند سیلی بزند، گفت: نه، ولی سیلی نزد، ما هر آنچه را كه در فضای مجازی رفت و دیدیم نگوییم. اگر هم میزد حتما خطا كرده و حتما باید تنبیه شود؛ بدون شك، ولی سیلی نزد، ولی هولش داد. نماینده مجلس هر كسی هست حق ندارد هول دهد. اگر آن مامور هم هول داد مامور هم حق ندارد توهین كند. باید به اینها توجه كنید. اینها واقعیت هایی است. ببینید، یكی سیلی زد بعد هم با همه حرفها هیات نظارت موافقت كرد كه دادگاه اینها را بخواهد و پیگیری كند و به هر حال قضاوت دادگاه فصل الخطاب بود و فرقی با دورههای قبل داشت. دوره قبل پشتیبانی شد و جنس كار متفاوت بود. اتفاقی كه عزیزان اشاره كردند كه این اتفاق در گمرك افتاد اصلا موضوع آن متفاوت بود.
ادامه دارد
منبع: ایسنا