رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور تاكید كرد: براساس توافق صورت گرفته بین مجلس و دولت ادامه روند گذشته در بودجه نویسی به صلاح كشور نبوده و ما به دنبال طرحی نو در بودجه نویسی سالهای آتی هستیم.
سیدمسعود میركاظمی در جریان جلسه علنی امروز مجلس ضمن ارائه گزارش از وضعیت بودجه سال جاری به نمایندگان گفت: وضعیتی كه دولت سیزدهم مستقر شد از لحاظ بودجه ای مناسب نبود ما تلاش مضاعفی انجام دادیم تا بر مشكلات فایق بیاییم مشكل اول كسری كالاهای اساسی بود كه حركت خوبی در این حوزه صورت گرفت و توانستیم بخشی از كسری ها را با وارادت كالاها جبران كنیم از سوی دیگر ما در بودجه سال جاری ردیفی برای خرید گندم نداشتیم اما به دلیل خشكسالی با كسری مواجه شدیم.
وی در ادامه گفت: بحث بعدی بیماری كرونا بود كه قبل از استقرار دولت تنها حدود 8 میلیون دز واكسن تزریق شده بود اما خوشبختانه با اقدامات انجام شده در این دولت 63 میلیون واكسیناسیون انجام شده و 80 میلیون دز واكسن وارد شده است. در حوزه انرژی نیز كارهای جدی صورت گرفته و ما فروش نفت را با جدیت دنبال می كنیم. در بحث واردات و صادرات انرژی نیز با كشورهای همسایه در تعامل هستیم و به دنبال احیای ارتباط گذشته خود با تركمنستان می باشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: مشكل اساسی امروز كشور بحث كسری بودجه است. متاسفانه در طول 8 سال گذشته مصارف كشور رشد چشمگیری داشته است و آمار و ارقام 10 برابر شدن مصارف را نشان می دهد. كنترلهای لازم شروع شده و جلوی ریخت و پاشها گرفته شده است. ما در بخش هزینه ها به صورت انقباضی عمل می كنیم بدهی بالایی از سنوات قبلی به دولت منتقل شده و امروز بدهی های بالایی به بانك مركزی، سازمان تامین اجتماعی و صندوق توسعه ملی داریم كه در حال مدیریت آنها هستیم.
وی در ادامه تاكید كرد: مدیریت مصارف كشور نیز آغاز شده و ماه گذشته اولین ماهی بود كه پرداخت ها بدون خلق پول صورت گرفت و همین روند ادامه خواهد داشت. جلسات مشتركی بین دولت و مجلس شكل گرفته و همگی متفق القول هستیم كه بایستی ساختار بودجه تغییر كند چرا كه این امر جزو وظایف قانونی دولت بود و در اسناد بالادستی و فرمایشات رهبری و سیاست های ابلاغی از آن در اصلاح ساختار بودجه تاكید شده است.
وی گفت: از سوی دیگر نتیجه عملكرد بودجه نویسی در سنوات گذشته رشد مصارف، تورم بالای 22 درصد نرخ پایین سرمایه گذاری می باشد كه همه این موارد بر ضرورت اصلاح ساختار بودجه دلالت دارد.
میركاظمی در ادامه با اشاره به برنامه ریزی برای اصلاح ساختار بودجه سال 1401 گفت: در تلاش هستیم تا بودجه سال آتی با همكاری بین دولت و مجلس با بهترین نوع ساختار تهیه شده و بودجه ای بر محور برنامه و قابل رصد و نظارت باشد. امروز كسی مسئولیت مشكلات را قبول نمی كند تورم در جامعه رشد كرده سطح درآمد خانوار كاهش یافته و اقتصاد كشور از سال 90 كوچكتر شده این نوع ساختار بودجه پاسخگوی مشكلات كشور نیست. ما به دنبال این هستیم كه تمام دستگاه ها و استانها در برابر مطالبات و درآمدها پاسخگو باشند و نقش هر كدام در رشد شاخصهای كلان اقتصادی مشخص گردد و در پایان هر ماه عملكرد آنها قابل نظارت باشد.
وی در پایان گفت: آنچه توافق شده این است كه ادامه روند گذشته به صلاح كشور نبوده و باید طرحی نو را پیش بگیریم اصلاح ساختار بودجه دو ماه است در سازمان شروع شده و ما به دنبال تبدیل بودجه نویسی بر مبنای ردیف به بودجه نویسی مبتنی بر برنامه ها هستیم و رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی از مهمترین محورهای ما در اصلاح ساختار می باشد همكاری خوبی بین دولت و مجلس كلید خورده و ان شاءالله ساختار بودحه به شكل احسن اصلاح می گردد. مشكلاتی در زندگی مردم وجود دارد و ما در تلاش هستیم تا آنها را مرتفع كنیم مدیریت تورم و به گردش درآوردن چرخهای اقتصادی در اولویت ماست در كنار مذاكرات خارجی اقدامات داخلی برای بهبود زندگی مردم با جدیت دنبال می شود
منبع: ایسنا