وزیر جهاد كشاورزی گفت: در 9 ماهه دوم سال جاری میزان صادرات محصولات كشاورزی كشور 22 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
كاظم خاوازی در نشست علنی امروز (سهشنبه 9 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال سید سلمان ذاكر نماینده ارومیه، درخصوص علت عدم توجه به قیمت های تضمینی محصولات كشاورزی استراتژیك مانند خرید سیب از كشاورزان، گفت: ما سال گذشته حدود 300 هزار تن صادرات محصول سیب داشتیم كه امروز این رقم را به حدود 403 هزار تن رسانده ایم. در حالی كه ما در گذشته تنها حدود 5 هزار تن صادرات داشتیم.
وی ادامه داد: در 9 ماهه دوم سال جاری میزان صادرات محصولات كشاورزی كشور 22 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وزیر جهاد كشاورزی ادامه داد: ما برای سیب، خرید حمایتی نداشته ایم و خرید تضمینی داشته ایم. قیمت تضمینی كه شورای اقتصاد اعلام كرده بود، حدود 580 تومان بود و درخواستی كه نماینده محترم داشت از وزارت جهادكشاورزی گروهی برای بررسی موضوع اعزام شد و این عدد به 1250 تومان رسید، و جا دارد از كمیسیون كشاورزی و نمایندگان محترم برای تثبیت قانون خرید تضمینی قدردانی كنم.
وی افزود: نمایندگان اطلاع دارند كه مشكل سیب پای درخت در آذربایجان غربی مشكلی است كه در 35 سال گذشته نیز وجود داشته و امسال برای اولین بار 90 مركز جمع آوری بهداشتی در این استان با همت همكاران ما و همچنین با همكاری دادستان و دانشگاه علوم پزشكی راه اندازی شد و مجوز 700 متر به هر كدام از باغداران اعطا شد تا بتوانند با تغییر كاربری و بارانداز در امور خود تسهیل ایجاد كنند.
خاوازی تصریح كرد: در سال جاری برای اولین بار مجوز راه اندازی 7 فقره كارخانه مدرن به آذربایجان غربی داده شد و 120 فقره مجوز كارخانه فرآوری مدرن نیز در زمینه محصول سیب و سایر محصولات كشاورزی اعطا شد. همچنین یكی از پیش نیازهای صادرات سیب سورتینگ است كه ما امسال توانستیم سرمایه گذاری را در این استان جذب كنیم كه 10 میلیون دلار سرمایه گذاری در این زمینه در استان انجام دهد تا یكی از اصلی ترین مشكلات بحث صادرات سیب مرتفع شود.
وزیر جهاد كشاورزی در بخش دیگری از صحبت های خود و در پاسخ به سوال نماینده ارومیه گفت: ما هرگز اجازه نمی دهیم كه مركبات و سیب در بحث صادرات دچار مشكل شود و ما در حوزه وظایف وزارتی در این زمینه اقدامات مهمی را انجام خواهیم داد و این اطمینان را به مجلس و نمایندگان می دهیم كه در بحث ساماندهی سیب و مركبات مازاد بر مصرف داخلی اقدامات مثبتی را انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: در فصل 8 كتاب مقررات صادرات و واردات، بحث واردات موز در برابر صادرات سیب را داریم كه به شدت پیگیر بحث افزایش واردات موز در برابر صادرات سیب هستیم و به دنبال آن هستیم كه اشخاصی را كه واردكننده موز به كشور هستند، مجاب كنیم تا حجم بیشتری از محصول سیب را صادر كنند و سیب در فهرست كالاهای مشمول تعرفه ترجیحی موافقت نامه اوراسیا قرار گرفت و جلسات متعددی با وزارت امور خارجه در این زمینه برگزار شد.
این عضو كابینه دولت دوزادهم بیان كرد: اگر ما بتوانیم موضوعات زیربنایی كه در حال انجام است را به سرعت طی كنیم و برخی موانع مرتبط با قرنطینه ای و بهداشتی را با اتحادیه اروپا تسهیل نماییم، شرایط مناسبی در زمینه صادرات سیب با اتحادیه اروپا ایجاد خواهد شد. همچنین پیگیر بحث حل مشكل كارت های بازرگانی كشاورزان عزیز نیز هستیم و برای احیای آنها با وزارت صمت در حال مذاكره ایم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره مشكل برخی كشاورزان درخصوص خانه باغ های كشاورزی گفت: از 8 میلیون هكتار اراضی آبی، تنها 1.2 میلیون هكتار خاك های بدون محدودیت است و این میزان، امنیت غذایی كشور را تامین می كند و مابقی دچار محدودیت تولید هستند و بنابراین ما باید در بحث تغییر كاربری اراضی حساسیت ویژه ای داشته باشیم.
خاوازی ادامه داد: براساس قانون ما نگران تجزیه این باغ ها به باغ های كوچكتر هستیم. براساس قانون از 20 تا 100 مترمربع به مالكان آنها اختیارداده شده است كه بتوانند خانه كارگری در باغ های خود احداث كنند و طبق مواد 3 و 10 قانون تغییر كاربری اراضی كشاورزی، ضابط قضایی باید از این موضوع صیانت كند و اگر ادارات جهاد كشاورزی به این موضوعات ورود نكنند، باید در دادگاه حاضر شوند. اما بنای ما جنگ با بهره برداران نیست، بلكه كشاورزان سروران ما هستند و بحث ما برخورد با ویلاسازان است.
وی تصریح كرد: درخصوص تغییر كاربری، دولت لایحه ای را تنظیم كرده است و در حال بررسی آن است و شنیده ام كه نمایندگان نیز طرحی مرتبط با آن تحویل هیات رئیسه داده اند و من از همكاران و نمایندگان خواهش می كنم كه نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند تا این قوه قهریه از وزارت جهاد كشاورزی گرفته شود.
وزیر جهاد كشاورزی در بخش دیگری از توضیحات خود درخصوص سیستم های نوین آبیاری گفت: امسال 31 هزار هكتار در برنامه ریزی برای توسعه زیرساخت های سامانه نوین آبیاری در استان آذربایجان غربی داریم كه بخشی از آن با مبلغ 190 میلیارد تومان از پروژه های آبیاری معمول تحت فشار پیش بینی شده و 260 میلیارد تومان نیز از اعتبارات مرتبط با دریاچه ارومیه نیز به این پروژه ها اختصاص یافته است و نكته مهم در این زمینه این است كه چاه های بدون مجوز در استان وجود دارد و ما طبق قانون تنها می توانیم برای چاه های دارای مجوز اقدامات عمرانی انجام داده و توسعه سیستم آبیاری را اجرایی كنیم.
وزیر جهاد كشاورزی در بخش پایانی صحبت های خود ضمن قدردانی از نمایندگان و همچنین تشكر از نماینده سوال كننده ، تاكید كرد: ما در راستای منویات مقام معظم رهبری در مسیر توسعه صنعت كشاورزی و ایجاد امنیت غذایی حركت كرده و از هیچ تلاشی در این مسیر كوتاهی نمی كنیم و در سال جاری توسعه تولیدات كشاورزی و صادرات محصولات نشان دهنده این دغدغه در وزارت جهاد كشاورزی است./
خبرگزاری خانه ملت