پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

ذخیره و تامین سوخت نیروگاه ها نسبت به سال قبل كاهش چشمگیری داشته است

رئیسی گفت: ذخیره و تامین سوخت نفت كوره و گاز برای نیروگاه های تولید برق نسبت به سال گذشته كاهش چشمگیری داشته است.

1403/12/14
|
13:28

محمد منان رئیسی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 14 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی كه به عنوان نماینده سوال كننده از وزیر نفت در خصوص عملكرد این وزارتخانه در تامین سوخت نیروگاه ها و ناترازی انرژی در سخن می گفت، با اشاره به عدم تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها و ذخیره سوخت در فصل ذخیره سازی، گفت: مردم بارها به همه نمایندگان به دلیل خاموشی های گسترده مراجعه كرده اند و من نیز طی پیگیری ها و جلسات كارشناسی مختلف با معاونان وزارتخانه های مختلف به طور كارشناسی موضوع را پیگیری نمودم.

وی تاكید كرد: هیچ كدام از اظهارنظرها سیاسی نیست و من نیز هیچ وقت عضو هیچ گروه و حزبی نبوده ام و آنچه كه در مجلس مطرح می شود نتیجه اقدامات تخصصی است.

رئیسی تصریح كرد: نیروگاه ها برای تولید نیازمند 3 نوع سوخت نفت گاز، گاز و نفت كوره هستند و بر اساس بررسی ها در حد فاصل یكم شهریور تا 30 آبان ماه امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته ذخیره سوخت كاهش یافته است و نیروگاهی كه سوخت ندارد چگونه باید انرژی تولید كند.

نماینده مردم قم و كهك در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین از ابتدای شهریور یعنی آغاز دولت متوسط تخلیه و پر شدن گازوئیل نیروگاه ها منفی شده است و نیروگاه های برق ما سوخت موردنیاز خود را دریافت نكرده اند.

وی در بخش دیگری از صبحت های خود با اشاره به بدسلیقه گی در قطع برق پس از 22 بهمن، گفت: در حالی كه بسیاری تصور می كردند در 22 بهمن امسال حضور مردم به دلایل مختلف كاهش پیدا كند مردم پر شورتر از همیشه در راهپیمایی 22 بهمن حاضر شده و پاسخ قاطعی به استكبار دادند اما در اتفاق بی سابقه و درست فردای 22 بهمن 15 درصد محلات تهران با قطع برق مواجه و در بهمن ماه امسال 120 میلیون مترمكعب گاز و 50 میلیون مترمكعب گازوئیل در نیروگاه ها ذخیره شد كه این نسبت به سال گذشته شاخص پایین تری را نشان می دهد كه موجب شد بعد از 22 بهمن 8 هزار مگاوات از مدار تولید نیروگاه ها خارج شود و تهران و بخش دیگری از كشور دچار خاموشی شود. همچنین متوسط تامین گاز برای نیروگاه ها به كمتر از 90 میلیون مترمكعب رسید و ذخیره گازوئیل هم به همین نسبت كاهش یافت و نیروگاه ها سوختی برای تولید برق نداشتند.

وی خاطرنشان كرد: البته این درست است كه امسال ركورد تولید گاز را شكستیم اما مدیریت توزیع به درستی انجام نشد و به جای نیروگاه ها گاز به صنایع عمده داده شد و امسال نسبت به سال قبل تامین انرژی نیروگاه ها كمتر شده است و این سوال مطرح است كه صنعتی كه برق ندارد چگونه می خواهد با گاز تولید كند و این نشان می دهد ما بیش از ناترازی انرژی دچار ناترازی مدیریتی هستیم.

وی با بیان اینكه چگونه می خواهیم پاسخ صنعتگرانی كه با وجود بدهی های خارجی و بدهی به بانك ها نتوانسته اند به دلیل ناترازی و نبود برق تولید داشته باشند را بدهیم، گفت: البته وزارت نفت تنها مقصر وضعیت انرژی امسال نبود و چندین مجموعه دیگر نیز در این قضیه مقصر بودند.

وی خاطرنشان كرد: یك دادستان در یكی از شهرهای كشور یك مدیر نیروگاه را برخلاف اجازه «شعام» به خاطر سوزاندن مازوت احضار كرده است، دادستان ها در برخی از استان ها برخلاف مصوبه «شعام» اجازه فك پلمپ نیروگاه ها برای مازوت سوزی نداده اند و استنادشان به قانون هوای پاك بود در حالی كه آمارهای علمی نشان می دهد در شهری كه حداكثر تاثیر آلودگی هوا ناشی از مازوت سوزی 7 درصد است چرا نیروگاه را پلمپ می كنید؟

رئیسی تاكید كرد: 80 درصد آلودگی هوا به دلیل كیفیت پایین صنعت داغون خودروسازی است و اگر می خواهید مشكل آلودگی را حل كنید خودروسازهای لگن ساز را باید جمع كرد و نباید مسیر را به اشتباه طی كرد و مردم را وارد خاموشی و بی برقی كرد.

وی ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی نیز در مصوبه خود تاكید كرده است كه حداكثر 40 میلیون لیتر مازوت می تواند در نیروگاه ها سوزانده شود اما این اشتباه بود و باید می گفتند حداقل این میزان می تواند مصرف شود البته 2 ماه بعد این مصوبه را اصلاح كردند اما ما فرصت را از دست دادیم، همین طور دفتر رئیس جمهور نیز چرا به اشتباه تاكید كرد كه نباید مازوت سوزی شود در حالی كه در حال حاضر ما بیش از پارسال مازوت سوزی می كنیم./

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی