پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

مالیات املاك لوكس مشخص شد/ واحدهای مسكونی بالای 30 میلیارد تومان مالیات می دهند

نمایندگان خانه ملت در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده برای واحدهای مسكونی با ارزش بیش از 30 میلیارد تومان مالیات تعیین كردند.

1403/09/12
|
12:09

نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (یكشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 كل كشور به دنبال پیشنهاد احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده با اصلاح كل بند (ح) تبصره (یك) ماده واحده این لایحه درباره مالیات خانه‌های لوكس موافقت كردند.

در بخش درآمدی بند (ح) تبصره (یك) ماده واحده این لایحه آمده است: زمین‌های فاقد اعیانی دارای كاربری مسكونی و واحدهای مسكونی كه ارزش هر یك از آنها بیش از سیصد میلیارد (300.000.000.000) ریال باشد و زمین‌های فاقد اعیانی دارای كاربری اداری و تجاری و باغ ویلاهای كه ارزش اسمی هر یك از آنها بیش از 500 میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است كه در ابتدای سال 1404 مالك املاك فوق بوده است.

واحدهای مسكونی در حال ساخت كه دارای پروانه ساخت می‌باشند ولی گواهی پایان كار یا انشعابات ندارند مشمول این مالیات نمی‌باشند. واحدهای مسكونی غیرمجاز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حكم كمیسیون‌های مواد (99) و (100) قانون شهرداری مصوب 11/4/1334 حسب مورد مشمول جریمه‌ای معادل دو برابر مالیات واحدهای مسكونی مجاز موضوع این بند می‌باشند.

رئیس مجلس: ارزش افزوده یك زمین در وسط شهر با توجه به تورم از سكه هم بالاتر است/ باید مالكان را وادار به ساخت كنیم

بنابراین گزارش، دكتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این بند و طرح پیشنهاد نماینده خدابنده، توضیح داد: لازم است یك توضیح كلی بدهم، مبنی بر این كه اولا این بند سال‌های قبل نیز در بودجه بوده است كه ما اینجا ماده صدی‌ها را كه بلاتكلیف بودند تعیین تكلیف كردیم.

وی افزود: به عنوان مثال یك ساختمان 5 طبقه، تفكیك شده كه علاوه بر واگذاری پروانه نیز داشت، همچنین با قولنامه فروخته بود را مشمول حكم ماده 100 كرده بودند بدین معنا كه واحدهای شماره 2 و 3 این ساختمان باید تخریب شوند و طبقات بالا باید سالم بماند، بنابراین ما با چنین مواردی روبه رو بودیم، اما اینجا تصویب كردیم و اجازه دادیم كه این ماده صدها به شرط رعایت سازه از بعد زلزله و آن 3 تا آیتمی كه گذاشتیم، شهرداری‌ها و كمیسیون ماده 100 به این زمین‌ها پروانه دهند و نرخ آنها نیز مشخص شود و از این طریق مشكل چندصد هزار نفر و شهرداری‌ها با آن 3 شرط حل شد.

رئیس مجلس ادامه داد: حال اینجا می‌گوییم املاك بالای 50 میلیارد تومان باید مشمول مالیات شوند چرا كه فردی یك زمین را در وسط شهر گرفته و نمی‌سازد در حالی كه ما باید برویم خارج از شهر كه آب و برق نیز ندارد، متری 6 تا 7 میلیون تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها هزینه كنیم، حال شما بگوید كالای مصرفی است، اما با توجه به تورم از سكه هم بیشتر ارزش افزوده ایجاد می‌كند، اما آیا ما نباید آنها را وادار به ساخت كنیم؟

دكتر قالیباف مطرح كرد: همچنین مالیات 2 در هزار هم برای زمین‌های بالای 50 میلیارد تومان است، هرچند من از این موضوع دفاع نمی‌كنم اما بهتر است منطق كار را ببینیم./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی