پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

آبادان و خرمشهر را از دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد رها كنید!

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: 98 درصد مساحت آبادان و خرمشهر خارج از منطقه آزاد قرار داریم و شهرهای آبادان و خرمشهر درگیر پدیده دوگانگی مدیریتی هستند.

1403/09/06
|
13:47

سیدمحمد مولوی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 6 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور ضمن عرض سلام و درود به ارواح طیبه شهدا از صدر تا بدر و از بدر تاكنون، گفت: به شهدای گرانقدر و معزز جبهه مقاومت و در طلیعه آن سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی، به روح پرفتوح امام راحل سلامم عرض می كنم؛ آرزوی طول عمر با عزت برای مقام عظمای ولایت را دارم. سلام بر خوزستان، سلام بر آبادان، شهر مقاوم، مرزبان و مرزنشین وفادار.

وی ادامه داد: اینك كه تحولات اخیر جهانی مبین این واقعیت است كه جمهوری اسلامی باید در دكترین نظامی و دفاعی خود درصدر و با اقتدار نمایان شود و ضرورت این در فلسفه وجودی نظام مقدس جمهوری اسلامی نهفته است؛ معیار حقانیت و عدالت ایجاب می‌كند كه ایران اسلامی علمدار و پرچمداری قوی برای برای جبهه مقاومت باشد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با تاكیدبر اینكه بدون تردید دولتی كارآمد و موثر ،قدرتمند، مقتدر می‌تواند در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب خوب عمل كند،مطرح كرد:اینك كه رئیس جمهور محترممان فصل جدیدی از اتحاد و انسجام را در شعار وفاق ملی مطرح كرده است، فرصتی است تا در حوزه‌ ی عمل به این شعار بپردازیم.

وی با اشاره به شعار وفاق ملی ادامه داد: وفاق ملی الزاماتی دارد؛ وفاق ملی با احترام طبق اصل 9 ، 22، اصل 12 و اصل 26 قانون اساسی و پرهیز از اختلافات و اختلاف نظرها و دخالت دادن منیت‌ها در اختلاف نظرها باشد؛ ركن ركین وفاق ملی درحوزه نظر این است كه ما باید محوریت قانون را بپذیریم. اگر می‌خواهیم وفاق ملی تراز بین المللی را پیدا كند، باید قانون را بپذیریم.

این نماینده مردم درمجلس دوازدهم تاكید كرد: وفاق ملی یعنی تنیدگی با قانون، وفاق ملی یعنی اجرای برنامه هفتم، وفاق ملی یعنی لحاظ كردن آمایش سرزمین در برنامه‌ها،یعنی همترازی بودجه با برنامه و این موضوع بسیار مهم و حیاتی است. وفاق ملی در انتصابات خلاصه نمی‌شود، با گرایش‌ها و دیدگاه‌های مختلف. این مسئله اساسی است.

مولوی با تاكید بر اینكه مسائل مهم كشور را فراموش نكنیم، بیان كرد: وقتی با موضوع جمعیت، اشتغال و موضوع محیط زیست و آب با مشكل مواجه هستیم و وقتی درحوزه فناوری و نوآوری با مشكل مواجه هستیم؛ در حوزه دیپلماسی خارجی هنوز فاصله‌ها داریم، دچار ناترازی‌ها می‌شویم. ترازی در انرژی، ناترازی ارزی، ناترازی بودجه، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی؛ این شكل عمل كردن ما را به وفاق نخواهد رساند. رویكردمان را باید عوض كنیم؛ جامعه نگر و برنامه محور و مسئله محور به این موضوعات نگاه كنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با اشاره به موضوع اقتصاد دریا محور ادامه داد: اما فصل 12 برنامه هفتم، به موضوع اقتصاد دریا محور اشاره كرده ایم. جمعیتی كه در جدول 13 برنامه هفتم برای استان‌های ساحلی پیش بینی شده، تناسب 8 درصد را پیش بینی كرده اند و ما باید بتوانیم این جمعیت را تا پایان برنامه، در سواحل جنوبی داشته باشیم.

مولوی افزود: روند رشد از سال سال 1385 تا 1400 نشان دهنده كاهش رشد در جمعیت استان‌های ساحلی هستیم. خوزستان یكی از مصادیق بارز آن است؛ اگر قرار است اقتصاد دریا محور را فعال كنیم؛ چرا صیدگاه‌ها را بر خوزستان بسته‌اید؟ چرا بنادر آبادان، خرمشهر و خوزستان معطل هستند؟ مگر تعریف دریا و اقتصاد دریامحور غیراز این است؟ ‌

وی با انتقاد از دو موضوع نظارتی در حوزه انتخابیه اش مطرح كرد: از 2 موضوع نظارتی بسیار گله‌مند هستم؛ 1288 شماره حساب با تراكنش و گردش مالی 85 هزار میلیاردی در استان خوزستان انجام می‌شود و یك ریال به خوزستان نمی‌دهند.نزدیك به 50 شركت بزرگ سهم آلایندگی را به خوزستان نمی‌دهند؛ انتظار داریم خوزستان كمر بلند كند!

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو موضوع مهم درباره شهر آبادان و خرمشهر تاكیدكرد: ما را از دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد رها كنید! مملكت یك رئیس جمهور دارد، اما آبادان و خرمشهر 10 رئیس جمهور دارد! از نظر مساحت 98 درصد خارج از منطقه آزاد قرار داریم، بسیار فریاد زدم و به آقای رئیس جمهور حضوراً گفتم، به وزیر اقتصاد گفتم به دبیرخانه گفتم، به حرف‌های من توجه نكردند. شهرهای آبادان و خرمشهر درگیر این پدیده هستند. اروندكنار ،شعبده، بخش مركزی و بسیاری از مساحت خرمشهر و آبادان خارج از این است. دوگانگی مدیریتی در اقتصاد، امنیت و همه حوزه‌ها به ما صدمه زده است.

نائب رئیس كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: مگر ما 8 سال دفاع نكردیم؟ مگر رژیم بعث عراق 8 سال به ما حمله نكرد؟ مگر صدام ملعون قرارداد 1975 را مبنای جنگ قرار نداد؟ مگر رودخانه بین المللی اروندرود برای ما ایرانیان مهم نیست؟ ببینید عمق دهانه اروندرود از 12 متر به 2 متر رسیده است و كشتی‌های 30 هزار تنی به 3 هزار تن رسیده است.

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینكه پالایشگاه آبادان پنجمین معدی مالیاتی كشور و اولین معدی مالیاتی خوزستان با اختلاف است،تصریح كرد: اگر به لایروبی اروندرود نپردازیم، به قرارداد 1935 و سرحدی برمی گردیم كه حق كشتیرانی داریم و این حاكمیت را از ما خواهند گرفت.این راهبرد جمهوری اسلامی است لایروبی اروندرود را فراموش نفرمایید./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی