پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

با هدف امنیت فضای مجازی؛ سازمان نوآوری، هوشمندسازی و امنیت تشكیل می‌شود

نمایندگان مجلس وزارت ارتباطات را مكلف كردند تا پایان سال اول برنامه هفتم توسعه نسبت به ایجاد معاونت یا مركز یا سازمان نوآوری، هوشمندسازی و امنیت اقدام كند.

1402/08/03
|
12:23

نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه 3 آبان‌ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند(الف) ماده 107 این لایحه با 169 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

بر اساس بند(الف) ماده 107 لایحه مذكور؛ به منظورهوشمندسازی و تحقق دولت الكترونیك، وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی موظفند اقدامات زیر را انجام دهند:

الف- مراكز داده اصلی و پشتیبان خود را به زیرساخت یكپارچه ابری دولت هوشمند متصل نمایند. آیین‌نامه اجرائی این بند مشتمل بر اتصال دستگاه‌های مذكور و انتقال داده دستگاه‌های زیرمجموعه قوه مجریه و نیز انتقال داده سایر دستگاه‌ها در صورت موافقت آنها و زمان‌بندی و شیوه انجام آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همكاری وزارت اطلاعات ظرف سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

تبصره -1 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است تا پایان سال اول برنامه با اولویت استفاده ازالگوی مشاركت عمومی- خصوصی نسبت به ایجاد، تقویت و استقرار زیرساخت یكپارچه ابری دولت هوشمند با رعایت قانون داده‌ها به ویژه مواد 10 و 7 اقدام نماید.

تبصره 2- سازمان انرژی اتمی، وزارت اطلاعات و نیروهای مسلح از شمول حكم این بند مستثنی هستند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با بند (ب) ماده 107 گفت: این ماده مغایر بند 29 قانون خدمات كشوری است، این حكم باید صریح باشد كه صراحت لازم را ندارد.

فتح‌الله حسینی در موافقت با بند مذكور در صحن مجلس گفت: طی چند سال اخیر ما مرتب شاهد هك سیستم‌های ارتباطی بوده‌ایم و خدمات‌رسانی همواره دچار مشكل شده است، این مشكلات معمولا در زمان ثبت‌نام و آزمون‌ها نمایان می‌شود كه باید برای آن چاره‌اندیشی كرد، به نظر بنده ایجاد سازمان نوآوری، هوشمندسازی و امنیت یك ضرورت است و باید به آن توجه شود.

سید مهدی نیازی نماینده دولت در این بخش گفت: بند مورد اشاره شده در لایحه دولت به عنوان یك حكم پیشرفته درج شده است.

وی افزود: جمع‌بندی دولت در این بخش این است كه دولت هوشمند نیازمند تقویت ساختاری است.

سید البرز حسینی طی اخطاری با استناد به اصل 110 قانون اساسی در این رابطه گفت: در این بند آمده كه به منظور هوشمندسازی دولت الكترونیك وزارتخانه‌های دولتی مكلف به انجام برخی امور هستند، به واقع بخشی از این موارد تحت نظر مقام معظم رهبری است كه باید مشخص شود وضعیت سازمان‌هایی همچون صدا و سیما و سازمان بازرسی و ... در این بخش چه خواهد شد.

دكتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذكر حسینی گفت: این اخطار وارد نیست، اولاً باید گفت كه در شورای عالی فضای مجازی همه این سیاست‌گذاری‌ها انجام شده است و ما در قانون داده‌ها و اطلاعات ملی همه تفكیك‌ها دیده شده است و ما آنجا دولت را به معنای عام دیده‌ایم، به واقع در این بخش منظور از دولت تنها معطوف به قوه مجریه است و مغایرت با قانون اساسی ندارد البته این بندها باید با رعایت قانون داده‌ها و اطلاعات ملی و با تأكید بر ماده 7 و 10 مدنظر قرار گیرد.

در ادامه نمایندگان با بند(ب) ماده 107 این لایحه با 159 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

بر اساس بند (ب) ماده مذكور؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مكلف است با همكاری سایر دستگاه‌های اجرائی از محل تجمیع مأموریت، ساختار و نیروی انسانی واحدهای فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی، مركز نوسازی و تحول اداری، مراكز تحقیق و توسعه و عناوین مشابه، نسبت به ایجاد معاونت یا مركز یا سازمان «نوآوری، هوشمندسازی و امنیت» متناسب با مأموریت هر یك از دستگاه‌های اجرائی كشور تا پایان سال اول برنامه اقدام نماید.

تبصره- آیین‌نامه اجرائی این بند مشتمل بر شرح وظایف و ساختار تشكیلاتی و عزل و نصب مدیران و نحوه نظارت توسط سازمان امور اداری و استخدامی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی