پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

حمایت‌های مالیاتی شفاف می‌شوند/فهرست تمامی تخفیفات، معافیت یا بخشودگی تهیه می شود

نمایندگان مجلس در جریان بررسی ماده 27 لایحه برنامه هفتم توسعه به منظور شفافیت حمایت‌های مالیاتی وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف به ارائه فهرست تمامی تخفیفات، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت یا بخشودگی و ترجیحات مالیاتی و گمركی كردند.

1402/07/15
|
11:21

نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (شنبه 15 مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند (ت) ماده 27 این لایحه با 168 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس با بند (ت) ماده 27 این لایحه؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است به منظور شفافیت حمایت‌های مالیاتی، به صورت سالانه فهرست تمامی تخفیفات، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت یا بخشودگی و ترجیحات مالیاتی و گمركی را تهیه و میزان درآمد از دست رفته دولت حاصل از موارد مذكور را با توجه به استنادات قانونی مربوط به تفكیك محاسبه نماید. سازمان نیز موظف به انتشار آن در قالب پیوست بودجه سنواتی است.

در ادامه نمایندگان با بند (ث) ماده 27 این لایحه با 164 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

در بند (ث) ماده 27 آمده است؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با همكاری سازمان، ظرف ششماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، لوایح قانونی مورد نیاز برای كاهش تخفیفات، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت یا بخشودگی و ترجیحات مالیاتی و گمركی را به منظور ساماندهی معافیت‌های غیرضرور و تقویت معافیت‌های منجر به افزایش نرخ رشد اقتصادی تنظیم و ارائه نماید.

همچنین نمابندگان با بند (ج) ماده 27 این لایحه با 142 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

بر اساس بند (ج) ماده 27؛ بانك مركزی، كلیه بانك‌ها، مؤسسات اعتباری، صندوق‌های قرض‌الحسنه، شهرداری‌ها، پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (راهورفراجا) و سازمان ثبت اسناد و املاك كشورمكلفند اطلاعات مورد درخواست سازمان امور مالیاتی كشور در اجرای قوانین مالیاتی را به صورت برخط در اختیار این سازمان قرار دهند. مراجع مزبور در صورت تخلف ازاین حكم مشمول محرومیت ماده (202) قانون مالیات‌های مستقیم خواهند بود. استفاده غیرقانونی ازاطلاعات مذكور جرم محسوب و متخلف به مجازات درجه (6) موضوع ماده (19) قانون مجازات اسلامی محكوم می‌گردد.

در ادامه نمایندگان با توجه به وجود ابهام در بند (چ) ماده 27 این لایحه، بند مذكور را جهت بررسی بیشتر به كمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه ارجاع دادند.

بر اساس بند (چ) ارجاعی ماده 27 این لایحه؛ در مورد استان‌هایی كه میزان درآمد مالیاتی سالانه آنها نسبت به سال قبل بیش از پنجاه درصد (50%) رشد داشته باشد، ده درصد (%10) از مالیات‌های وصولی مازاد بر رشد پنجاه درصد (%50)، در اختیار همان استان‌ها قرار می‌گیرد./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی