نمایندگان مجلس شورای اسلامی با كلیات طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تكمیلی و تخصصی مربوط به خدمت پزشكان در مناطق محروم موافقت كردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) كلیات طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تكمیلی و تخصصی را تصویب كردند.
در جریان بررسی كلیات این طرح، مجتبی ذوالنور نماینده قم به عنوان اولین مخالف كلیات گفت: این طرح مشكل تامین پزشك مناطق محروم را حل نمیكند؛ باید قانون به نحوی اصلاح شود كه هزینه مستنكف بالا برود. در بسیاری از كشورهای دنیا پزشك دهكده وجود داشته اما در كشور ما مناطق محروم از پزشك برخوردار نیستند.
محمد صفایی نماینده گناباد به عنوان اولین موافق كلیات بیان كرد: 70 درصد پزشكان در تهران و 10 درصد در كلانشهرها هستند این یعنی قانون حضور 30 درصدی پزشكان در مناطق محروم اجرا نمیشود. پزشك بعد از اتمام تحصیلات 29 ساله شده اما باید 21 سال تعهد خدمت دهد كه این با افزایش پذیرش دانشجو منافات دارد و كمبود پزشك در مناطق محروم را حل نمی كند.
ملك فاضلی عضو كمیسیون بهداشت و درمان به عنوان مخالف دیگر كلیات گفت: ماندگاری پزشك در مناطق محروم مهم است كه با این طرح پزشك فقط 4 سال در مناطق محروم میماند.
حبیب الله دهمرده نماینده زابل به عنوان موافق دیگر كلیات بیان كرد: با توجه به تجربه استانداریام، در حال حاضر هر كس به این دانشگاه میآید از آن منطقه خارج نمیشود.
جلیل میرمحمدی عضو كمیسیون بهداشت و درمان به عنوان سومین و آخرین مخالف كلیات اظهار كرد: باید برای ماندگاری متخصصان و پزشكان عمومی در مناطق محروم تدبیر شود اما این طرح تمام نیازهای مناطق محروم را تامین نمی كند. برای تامین پزشك در مناطق محروم باید بومیگزینی كرد، اخیرا وزارت بهداشت 500 نفر از دستیاران را علاوه بر ظرفیت خود برای مناطق محروم جذب كرده است. همچنین باید معافیتهای مالیاتی و امتیازات ویژه برای پزشكان در نظر گرفت تا ماندگاری آنها در مناطق محروم بیشتر شود.
سیدسلمان ذاكر نماینده ارومیه به عنوان سومین و آخرین موافق كلیات گفت: اگر امتیازات خوبی برای پزشكان طرح تعهد خدمت در نظر گرفته شود اقبال بیشتری از طرح خدمت می كنند.
منبع: ایسنا