پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

قضات دیوان عدالت اداری باید دارای 7 سال سابقه كار قضایی باشند

با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قضات دیوان عدالت اداری با حكم رئیس قوه قضائیه منصوب شده و باید دارای 7 سال سابقه كار قضائی باشند.

1401/01/21
|
11:07

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یكشنبه، گزارش كمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون تشكیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را بررسی كرده و مواد 3،2،1، 4، 5 و 6 این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده 1 این طرح، عنوان «قانون تشكیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری» مصوب 1390/9/22 به «قانون دیوان عدالت اداری» اصلاح می‌شود.

بر اساس ماده 2 این طرح، ‌در ماده (2) قانون بعد از عبارت «تعداد شعب دیوان» عبارت «و سازماندهی آنها در قالب معاونت‌های تخصصی به پیشنهاد رئیس دیوان» اضافه و تبصره ماده مذكور حذف می‌شود.

بر اساس ماده 3 این طرح، به انتهای تبصره ماده (3)‌ این قانون عبارت «در صورت عدم حضور رئیس شعبه تجدیدنظر، اداره شعبه به عهده عضو مستشاری است كه سابقه قضائی بیشتری دارد.» اضافه و شماره آن به تبصره (1) اصلاح و دو تبصره به‌عنوان تبصره‌های (2) و (3) به شرح زیر به ماده مذكور الحاق می‌شود:
«تبصره2- شكایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از عمومی و خصوصی از آراء و تصمیمات مراجع اختصاصی اداری موضوع بند (2) ماده (10) این قانون مستقیماً در شعب تجدیدنظر مطرح و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، رأی صادره قطعی است. سایر شكایات و اعتراضات در شعب بدوی رسیدگی می شود. پس از لازم‌الاجراء‌ شدن این قانون پرونده‌های موجود در شعب بدوی و تجدیدنظر مطابق صلاحیت زمان ثبت دادخواست رسیدگی می‌شود.


تبصره3- مقصود از مراجع اختصاصی اداری كلیه مراجع و هیأت هایی است كه به‌موجب قوانین و مقررات قانونی، خارج از مراجع قضائی تشكیل می‌شوند و اقدام به رسیدگی به اختلافات، تخلفات و شكایاتی می‌كنند كه در صلاحیت آنها قرار داده شده است؛ نظیر هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری، كمیسیون ماده (100) قانون شهرداری الحاقی 1345/11/27 با اصلاحات و الحاقات بعدی، هیأتهای حل اختلاف مالیاتی، هیأتهای حل اختلاف كارگر و كارفرما و كمیسیون ها و هیأتهایی كه به موجب قوانین و مقررات تشخیص موضوعاتی از قبیل صلاحیت‌های علمی، تخصصی، امنیتی و گزینشی به عهده آنها واگذار شده باشد.»

بر اساس ماده 4 این طرح، ماده(4) قانون و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح می‌شود:
«ماده4-قضات دیوان با حكم رئیس قوه قضائیه منصوب می‌شوند و باید دارای هفت سال سابقه كار قضائی باشند. رئیس دیوان عدالت اداری می‌تواند قضات واجد شرایط را به رئیس قوه قضائیه پیشنهاد نماید.
تبصره- وجود شرط سابقه مذكور در این ماده در خصوص قضات و یا حائزین منصب قضا كه مطابق مقررات استخدامی قضات جذب می‌شوند و دارای مدرك دكترای حقوق با اولویت حقوق عمومی و سایر گرایش‌های مورد نیاز دیوان می‌باشند، الزامی نیست و حسب مورد پس از گذراندن دوره‌های كارآموزی عمومی و تخصصی متناسب با صلاحیت ‌و وظایف دیوان عدالت اداری، با ابلاغ رئیس قوه قضائیه به سمت دادرس علی‌البدل دیوان عدالت اداری منصوب می‌شوند. چگونگی جذب و نحوه و مدت كارآموزی عمومی و تخصصی آنها بر اساس دستورالعملی است كه بنا به پیشنهاد رئیس دیوان عدالت اداری به ‌تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.»

بر اساس ماده 5 این طرح، ماده (5) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:
«ماده5- رئیس دیوان در چهارچوب مفاد این قانون علاوه بر ریاست اداری و نظارت بر كلیه قسمت‌های دیوان، ریاست شعبه اول تجدیدنظر دیوان را نیز برعهده دارد و می‌تواند از بین معاونین قضائی یك نفر را به عنوان معاون اول انتخاب نماید.
تبصره- رئیس دیوان می‌تواند وظایف و اختیارات خود، به غیر از اختیارات خاص موضوع مواد (79 و 91) این قانون را، حسب مورد در امور قضائی به معاونین قضائی و در امور غیرقضائی به هر یك از معاونین خود تفویض نماید.»

بر اساس ماده 6 این طرح، یك تبصره به شرح زیر به ماده(6) قانون الحاق می‌شود:
«تبصره- در صورت ارائه الكترونیكی خدمات مذكور به مردم و دستگاه های اجرائی به نحوی كه با تشخیص رئیس دیوان وجود این دفاتر در برخی از استان ها ضرورت نداشته باشد، دفتر منحل و كاركنان شاغل آن در صورت تمایل به دیوان عدالت اداری در تهران و در غیر این صورت به دادگستری محل، منتقل می‌گردند.»
منبع: ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی