آسیب های اجتماعی در كشور "در مسیر توسعه" رادیو فرهنگ بررسی می شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، معاون محترم وزیر و رئیس سازمان بهزیستی كشور، سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور به همراه اعضای فراكسیون توسعه متوازن مجلس در برنامه "در مسیر توسعه" این هفته رادیو فرهنگ به بررسی آسیب های اجتماعی در كشور ( حاشیه نشینی، فقر، اعتیاد و طلاق) و تاثیر آن در توسعه متوازن می پردازند.
برنامه این هفته(8 آذر ماه) « در مسیر توسعه» كه با حضور كارشناسی دكتر محمد خدابخشی؛ نماینده ی الیگودرز، نایب رییس اول كمیسیون برنامه و بودجه و رییس فراكسیون توسعه ی متوازن كشور و دكتر علیمحمد قادری؛ معاون محترم وزیر و رئیس سازمان بهزیستی كشور، و همچنین در ارتباط تلفنی با دكتر سیدغنی نظری خانقاه؛ نماینده محترم مردم شریف اردبیل (خلخال_كوثر) و عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،دكتر اصغر جهانگیر؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و محمود علیگو؛ سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور، از رادیو فرهنگ پخش می شود به بررسی مسائل و مشكلات آسیب های اجتماعی در كشور ( حاشیه نشینی، فقر، اعتیاد و طلاق) و اهمیت آن در توسعه متوازن استان ها اختصاص دارد.
آسیب یا كجروی اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق میشود كه در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عمل جمعی عام رسمی یا غیررسمی جامعه محل فعالیت كنشگران قرار نمیگیرد و در نتیجه با منع قانونی و یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبرو میگردد .به همین دلیل كجروان سعی دارند كجرویهای خود را ازدید ناظران قانون، اخلاق عمومی و نظم اجتماعی پنهان كنند. زیرا در غیر این صورت با تعقیب قانونی، تكفیر اخلاقی و طرد اجتماعی مواجهه میشوند.
آسیبهای اجتماعی پدیدههایی متنوع، نسبی و متغیر هستند. پرخاشگری و جنایت، اعتیاد و قاچاق موادمخدر، طلاق، جرائم مالی و اقتصادی و سرقت نمونههایی از آسیبهای اجتماعی جامعه امروزی ایراناند كه كم و كیف آنها برحسب زمان و مكان (یعنی حال نسبت به گذشته و درشهرها نسبت به روستاها) تغییر میكنند. بنابراین آنچه امروز در یك جامعة خاص، آسیب یا كجروی تلقی میشود ممكن است فردا در همین جامعه و یا همین امروز ولی در جامعهای دیگر به عنوان آسیب یا كجروی شناخته نشود. آسیبهای اجتماعی با وجود برخورداری از تنوع و نسبیت، پدیدههایی واقعی و قانونمند هستند. جهل نسبت به آنها نافی آنهانیست. قانونمند بودن آسیبها كنترلپذیری آنها را ممكن میسازد. بنابراین آسیبهای اجتماعی قابل درمان و پیشگیریاند.
میزان موفقیت هر كشور در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی معرف كارایی نظام اجتماعی غالب در آن جامعه است.
طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی، بیبند و باری و خشونت در جامعه آسیبهای اجتماعی هستند كه در جوامع رو به پیشرفت افزایش چشمگیری یافته است و اینكه چگونه بتوان همراه با رشد چند بعدی، این آسیبها را كنترل كرد و به آن نگاه فوریتی داشت، تدابیر جدی نخبگان و مدیران و كارشناسان خبره را میطلبد.
براساس این آسیبها در سطح ملی 5ستاد مسئولیت این 5 محور را برعهده گرفتند. برای اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، برای حاشیهنشینی ستاد سكونتگاههای كشور، برای فسادهای اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منكر و برای بحث طلاق نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی و ذیل آن شورای فرهنگ عمومی در استانها امور وبرای مبحث طلاق مدیریت كار به نمایندگان ولی فقیه و استانداران آنها واگذار شد.
آسیبهای اجتماعی ماهیت چند وجهی دارند و باید با بومی سازی و استفاده از توان همه مسئولان و دستگاههای اجرایی ذیربط و خیران برای كاهش آنها تلاش كرد و رفع آنها بدون مشاركت مردم امكان پذیر نیست.
« در مسیر توسعه » دوشنبه ها بصورت زنده از ساعت 10:30 به مدت 60 دقیقه روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتزو ای امردیف 585 مگاهرتز پخش رادیویی دارد و از پایگاه اطلاع رسانی رادیو فرهنگ به نشانیwww.radiofarhang.ir و در شبكه های ماهواره ای سپهر و آرا هم پخش تصویری دارد.