دكتر آصفری در برنامه"در مسیر پیشرفت" رادیو فرهنگ با موضوع "بررسی تدوین پیش نویس طرح قانونی برای بیان انتقادات و مطالبات در مجلس"گفت: شنیده شدن مطالبات مردم هدف اصلی ما در تدوین پیش نویس طرح قانونی برای بیان انتقادات و خواسته ها در مجلس است.
نایب رئیس دوم كمیسیون داخلی كشور و شوراها طرح مطالبات مردم و آگاهی مسئولان از خواسته های مردم را از آثار مطلوب این طرح برشمرد و گفت: وقتی مردم بدانند كه مكانی برای ابراز اعتراضات و مطالبات خود دارند، آرامش و امیدواری بیشتری به شنیده شدن مطالباتشان و درنتیجه اعتماد بیشتر به نظام و كشورشان پیدا میكنند.
وی همچنین با اشاره به اصل 27 قانون اساسی گفت: تشكیل اجتماعات و راهپیمایی به شرطی كه بدون حمل سلاح باشد و مخل مبانی اسلام نباشد آزاد است؛ یعنی براساس این قانون، مردم با شرایط عنوان شده، می توانند اعتراضات و مطالباتشان را اعلام كنند، ولی متاسفانه با توجه به -فراهم نبودن زیرساخت
- سوء استفاده معاندان
- و سوء تعبیر دشمنان از اعتراضات با عناوینی چون آشوب، ما (دولت و مجلس) به دنبال آن هستیم كه قانونی برای این موضوع مصوب شود و در آن اعتراضات قانونمند شوند، و ضمن تعیین مكان های امن و بدون تهدید، برای اعتراضات، امنیت اعتراضات فراهم شود، و آنها كه باید پاسخگوی اعتراضات و مطالبات مردم باشند، ملزم به پاسخگویی شوند؛ از این رو، طرح ها و لوایحی را برای تصویب آماده كرده ایم.
وی همچنین بحث "احزاب" را در موضوع اعتراضات مهمترین مقوله دانست و گفت: در پیشنویس این طرح، كه در دست تدوین و تصویب است، مسئولیت صدور مجوزها برای احزاب گروهها و اصناف به عهده وزارت كشور است كه این بحث در كنار موضوعاتی: چون میزان مشاركت مردم، مطالبات مردم، محل برگزاری اعتراضات، تامین امنیت معترضان و ... مورد توجه قرار گرفته است، و البته قطعاً توجه به مبانی اسلام، شرع مقدس، و آرمانهای انقلاب اسلامی در این اعتراضات و صدور مجوزها ضروری است.
وی همچنین با اشاره به ضرورت توجه به نقش و ساختار احزاب در كشورمان گفت: در كشور بیش از 300 هزار داریم كه بخش اعظم این ها، صرفاً در ایام انتخابات رخ می نمایند و اعلام موضع میكنند كه این موجب ناامیدی مردم از اثرگذاری آنها میشود؛ یعنی در كنار تدوین و تصویب این قانون، باید ساختار احزاب هم اجرایی و عملیاتی شود.
وی همچنین با اشاره به موضع گیری برخی دولتمردان كشورهای همسایه همچون آذربایجان گفت: برخلاف برخی اظهارنظرهای معاندین امروز در مجلس و شوراهای ما، همه ادیان، اقوام، مذاهب، زنان و... حضور دارند و تدوین و تصویب این طرح میتواند نقش موثری در ارتباط و تعامل بیشتر میان مردم و مسئولان شود و هرچه تلاش در این مسیر بیشتر شود(در چارچوب قانون) موثرتر است و میتواند موجب رشد شعور و فهم سیاسی مردم در حوزه های مختلف شود و در عرصه بین المللی هم جلوی رفتارهای خارج از عرف، بیانیه های سیاسی و مغرضانه برخی كشورها را بگیرد.
وی در پایان با تاكید بر ضرورت "پیوست رسانهای" برای اجرایی و عملیاتی شدن این طرح گفت: مهم این است كه به كمك پیوست رسانهای، چیستی و چگونگی اجرای این طرح و تاثیرش در شنیده شدن مطالبات مردم، برای مردم تبین شود.