علامه محقق دانشنامه زنده منطقه است .
رئیس مؤسسه فرهنگی اكو به چند وجهی بودن شخصیت علمی استاد مهدی محقق اشاره كرد و گفت: به حقیقت ایشان
وارث ارزنده نیاكان خوشنامی چون ابن سینا و ابوریحان بیرونی و ...و دانشنامه زنده منطقه هستند .
پروفسور سروَر بختی، رئیس مؤسسه فرهنگی اكو در مراسم بزرگداشت دكتر مهدی محقق، چهره ماندگار علم و ادب كه به همت رادیو فرهنگ برگزارشد ، با خواندن بیت كسی كو جهان را به نام بلند بگیرد، به رفتن نباشد نژند سخت خود را آغاز كرد و گفت :جای افتخار و مسرّت است كه در آیین نكوداشت استاد فرزانه، چهره ماندگار ادب و علم، نسخه پژوه كمنظیر، علامه روزگار ما جناب دكتر مهدی محقق شركت و حضور دارم.
وی این استاد نكونام را از سرمایههای منطقه اكو دانست و افزود : كارنامه درخشان علامه محقق به یك كشور ختم نمیشود، بلكه نام و آثار پرقیمت و گرانبهای موصوف در آسیا و اروپا، آمریكا و شبه قاره و ممالك عربی ورد زبان علما و ادباست. استاد فرزانه به جز ریاست و مدیریت در گذشته در بنیاد دائرةالمعارف اسلامی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دانشنامه تشیع و دانشگاههای معتبر ایران، انگلستان، كانادا، هند... ، همچنین در تصحیح و ویرایش و تألیف و تدوین آثار بزرگان ادب فارسی، از جمله آموزش آثار ذَكریای رازی، ناصر خسرو قبادیانی، خواجه نظامالملك طوسی، ابوریحان بیرونی، فتاحی نیشابوری، سهروردی، ملاهادی سبزواری و نیز روش آموزش صرف و نحو زبان عربی، جریان اسماعلیه، مسائل فقهی، اخلاق پزشكی و ده ها كتب دیگر در موضوعات مختلف فلسفی و علمی، فقهی، پزشكی و غیره نقش ناستردنی از خود به یادگار گذاشتهاند.
پرفسور سرور بختی استاد محقق را وارث ارزنده نیاكان خوشنام و خوشمنش همچون ، ابوعلیسینا، ابن مسكویه، بیرونی، خیام و دهها تن دیگر نام برد و افزود : این استاد بزرگوار زبان و قواعد صرف و نحو زبان عربی را از خود صاحب زبانان شاید كمتر ندانند و آثار تألیف نمودهاشان در این زمینه برهان قاطع در این امر است.
وی ادامه داد : علامه محقق برحق چهره چندبعدی اند كه فعالیّت ایشان در یك عرصه و یك موضوع محدود نمیشود و استاد بزرگوار را میتوانیم دانشنامه زنده منطقه محسوب كنیم.
رئیس مؤسسه فرهنگی اكو با ابراز خشنودی از حافظه بیبدیل، بیان روان و دلنشین ایشان كه هر شنونده و خواننده را مجذوب و مفتون میكند به بیان خاطره ای پرداخت و گفت : علامه محقق در پاسخ خبرنگاری مبنی بر اینكه اگر دوباره به دنیا میآمدید، چه مسیری را انتخاب مینمودید، پاسخی دادند كه بهترین سند شخصیت علمی و انسانی استاد است كه نوشتهاند: "من از گذشتهام راضی هستم و همین مسیر را انتخاب میكردم. برای من گذشتهام باعث خیر و بركت بوده، هم به لحاظ مادّی و هم علمی".
این است پاسخ مبرهن و مدلّل یك دانشمند فرهیخته و آگاه كه مسیر زندگی اش را به درستی انتخاب نموده و از سابقه خویش رضا است.
سرور بختی در پایان برای استاد گران قدر تن صحت و خاطر جمع و دل بیغم آرزو داشت و از زبان دانای توس گفت : تو تا آن جهان هست، پاینده باش، همیشه چو خورشید تابنده باش! و از رادیو "فرهنگ" نیز جهت برگزاری این آیین شایسته اظهار سپاس دارم.0