رهبر انقلاب، شعر فارسی را یك سرمایه ملی میدانند.مراسم رونمایی از كتاب «رسم شاعری» برگزار شد. جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ در این مراسم درباره دیدگاههای رهبر معظم انقلاب درباره شعر فارسی صحبت كردند.
مراسم رونمایی از كتاب «رسم شاعری»، شامل بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شعر، نوشته محمدرضا وحیدزاده، شب گذشته 24 دیماه، با حضور جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب به صورت مجازی برگزار شد.
وحیدزاده، تدوینكننده كتاب «رسم شاعری» در ابتدای این مراسم با اشاره به چرایی و چگونگی تدوین این اثر گفت: اِشراف و احاطۀ مقام معظم رهبری بر شعر و شاعری و مسائل مرتبط با آن چنان امر بدیهی و بارها و بارها بازگو شدهای از قول بزرگان و فحول عرصۀ شعر و ادب است كه نه تكرار آن دیگر چیز جدیدی بر دانستههای مخاطبان آشنا و علاقهمند میافزاید و نه دیگر بیان مجددش از سوی بنده لطفی در پی دارد. اما نكتۀ مهم در این میان آنجاست كه پیش از این، با وجود چنین ظرفیت ارزشمندی و بهرغم نیاز بارز علاقهمندانِ شعر به منبعی در دسترس و جامع از بیانات مقام معظم رهبری در موضوع شعر، هیچ سند مكتوب قابل استفادهای تا كنون فراهم نیامده بود؛ این در حالی است كه در موضوعاتی به مراتب فرعیتر و كممخاطبتر از موضوع شعر، با تدوین بیانات معظمله آثار ارزشمند و قابل استفادۀ فراوانی به بازار نشر عرضه شده بود.
«رسم شاعری»؛ نگاهی به دیدگاههای رهبر انقلاب درباره شعر
وی ادامه داد: من خود به یاد میآورم كه مكرراً برای یافتن جملهای از رهبر انقلاب در خصوص یكی از موضوعات مرتبط با شعر، ساعتها ناگزیر به جستجو در سخنرانیهای منتشرشدۀ ایشان شده بودم و در بیشتر مواقع نیز با اطلاع از وجود مطالب بیشتر و مرتبطتر، ناخرسند از این كند و كاوها بیرون آمدم. همین درگیری با متن بیانات مستقیم و غیر مستقیم ایشان در زمینۀ شعر موجب شد با مراجعه به چند تن از عزیزان و پژوهشگران متعهد و دغدغهمند ادبیات معاصر، ضمن طرح بحث، پیشنهاد خود را با ایشان مطرح سازم و انتظارم را به عنوان خواستهای از سوی یكی از علاقهمندانِ شعر، با آنها در میان گذارم.
وحیدزاده با بیان اینكه كار تدوین كتاب «رسم شاعری» از زمستان سال 90 آغاز شد، افزود: از همان زمان شروع به جستوجوی مطالب و جمعآوری مقدمات و پیشینههای لازم كردم. همۀ كارهایی را كه قبل از این انجام شده بود و به نوعی میتوانست با این كار مرتبط باشد، گرد آوردم. «شرح غم پنهان»، «هنر از دیدگاه مقام معظم رهبری»، «شب پانزدهم»، «فرهنگ در منظر مقام معظم رهبری» و «امین زبان و ادب پارسی» از جمله منابعی بود كه آنها را ورق به ورق و سطر به سطر خواندم و با وسواس كاویدم.