بهروز رضوی ؛ «سخن و سخنوران» فرصت آشنایی با بزرگان ادبیات و عمر شنیدن و گفتن را می‌دهد/ این هفته همراه با میرجلال‌الدین كزّازی


بهروز رضوی گوینده پیشكسوت رادیو درباره برنامه جدید «سخن و سخنوران» كه در آن حضور دارد، توضیح داد.

1400/08/08
|
12:08

بهروز رضوی گوینده پیشكسوت رادیو كه اجرای برنامه جدید «سخن و سخنوران» رادیو فرهنگ را بر عهده دارد، درباره این برنامه گفت: شنیدن نوع سخنرانی و شعرخوانی استادان شعر و ادب فارسی و آشنایی با ادبیات آنها برای شنوندگان علاقه‌مند به حوزه شعرخوانی و سخنرانی به عنوان الگو و مرجعی باشد. از سویی علاقه‌مندان به گویندگی نیز باید آشنایی و علاقه به ادبیات داشته باشند و همچنین یك گوینده حرفه‌ای برای خوش‌خوانی و خارج شدن شعر از حالتی معمول، باید بهتر از هر فرد دیگری شعر بخواند و با بزرگان سخن و آثار آنها آشنا باشد.

این پیشكسوت رادیو با بیان اینكه این برنامه می تواند الگویی برای شنونده‌های رادیو باشد ادامه داد: گویندگی‌های درست، استفاده از واژگان مناسب و چینش صحیح كلمات باعث ایجاد علاقه به ادبیات در مخاطب می‌شود. نیم‌نگاهی به چگونگی صحبت كردن دیگران و توجه به نوع اندیشه سخنواران و ادیبان، باعث می‌شود شخص سبك و سیاق خود را در گویش روشن و معلوم كند.

وی درباره نام برنامه بیان كرد: نام برنامه برگرفته از كتاب «سخن و سخنوران» نوشته بدیع‌الزمان فروزانفر است كه در شرح احوال و نقد و سنجش آثار 55 تن از نامورترین شاعران پارسی‌گوی قرن‌های سوم تا ششم هجری است و در چند برنامه نخست این مجموعه برنامه كه از اول آبان ماه تا چهارم آبان ماه پخش شد ، سخنرانی منحصر به فرد استاد عبدالحسین زرین كوب در دانشگاه هارواد انتخاب شده بود كه این سخنرانی درباره «رابطه شمس و مولانا» بود و با پخش یك مقدمه از احمد مهدوی دامغانی استاد دانشگاه هارواد، درباره زندگی و خدمات ادبی و فرهنگی زرین كوب همراه بود واین هفته نیز سخنان استاد جلال الدین كزازی استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم، شاهنامه پژوه و پژوهشگر برجستهٔ كشورمان روایتی از زندگی ایشان تقدیم شنوندگان می شود كه البته از چهره های ماندگار فرهنگ و ادب ایران در پنجمین همایش چهره های ماندگار به سال 1384 هستند .
گوینده برنامه «سخن و سخنوران» تاكید كرد: تهیه كنندگی این برنامه را سیدمحمد حسینی باغسنگانی برعهده دارد كه در چندین برنامه دیگر نیز با او همراه هستم. باغسنگانی در این برنامه نیز مانند دیگر برنامه های خود به دنبال بخش های كمتر شنیده شده است و تلاش می كند به سخنان كمتر شنیده شده ای تمركز كند كه ارزش وقت شنوندگان مشتاق علم و هنر خود را داشته باشد.

رضوی از پخش سخنان ناب و ارزنده بزرگانی چون بدیع‌الزمان فروزانفر، پرویز ناتل خانلری، ذبیح‌الله صفا، مهدی حمیدی شیرازی، عبدالحسین زرین‌كوب، غلامحسین یوسفی، احمد مهدوی دامغانی، محمدرضا شفیعی كدكنی، سیمین دانشور، محمود نشاط، منوچهر ستوده، منوچهر مرتضوی، علی اشرف صادقی، مهدی محقق، ایرج افشار، سید جلال الدین آشتیانی، جلال الدین همایی، مهدی اخوان ثالث، محمد محیط طباطبایی و بسیاری دیگر از سخنوران نامدار در این مجموعه برنامه خبر داد.

رضوی تصریح كرد: در هر قسمت از این برنامه به یكی از سخنوران نامدار ایران و كشورهای فارسی‌زبان پرداخته می‌شود و من بخش روایت پرتره و زندگی آنها را برعهده دارم سپس یكی از سخنرانی‌ها و یا گفتگوها و گفتارهای ضبط‌شده چهره‌های زبان و ادبیات فارسی و هنر و اندیشه و علم روی آنتن می‌رود.

این پیشكسوت رادیو در پایان گفت: من از آذر سال 1347 تاكنون در سازمان صدا و سیما مشغول به كار هستم و هیچ وقفه‌ای در كارم نیفتاده است چراكه من عاشق رادیو هستم و امیدوارم مردم این برنامه جدید كه از رادیو فرهنگ روی آنتن می رود بپسندند و برای آنها مفید باشد.

«سخن و سخنوران» از اول آبان ماه ساعت 20 به مدت 30 دقیقه ‌از رادیو فرهنگ پخش می‌شود و از وب سایت رسمی رادیو فرهنگ و دیگر سامانه‌های رادیویی در سراسر جهان قابل دریافت است.

دسترسی سریع