دكتر آذرتاش گفت: اصلاح نگاه و ادبیاتمان و شناخت مشكلات رایج سالمندی و ارایه آموزش و راهكارمناسب برای آن از ضرورتهاست.
دكتر فاطمه اذرتاش، مشاور خانواده، در برنامه « قلمرو فرهنگ» با موضوع « سالمند و جایگاه آن» با اشاره به اینكه طبق امار، تا سال 1410، 19/3 درصد جمعیت كشور سالمند خواهند بود، گفت: اصلاح نگاه و ادبیاتمان و شناخت مشكلات رایج سالمندی و ارایه آموزش و راهكار مناسب برای آن از ضرورتهاست.
وی همچنین مشكلات عاطفی، معیشتی، احساس تنهایی، و طرد شدن از خانواده را از مشكلات دوره سالمندی برشمرد و گفت: توجه به حالات روحی و روانی سالمندان، فراهم ساختن محیطهای اجتماعی مناسب برای انها و گسترده كردن روابط آنها بویژه با همسالانشان،از راهكارهای كاهش مشكلات روحی سالمندان است.
وی همچنین استفاده از تجارب و آموخته های سالمندان را گامی اساسی در عزت بخشی و معنی بخشی به زندگی سالمندان دانست.
دكتر ریحانه امین الرعایا، متخصص طب سالمندان، هم در این برنامه سوء تغذیه، بی اختیاری و تكرار ادرار، انواع دمانس، یبوست و زخم بستر را شایعترین سندرومهای دوران سالمندی برشمرد و گفت: اصلاح سبك زندگی، ورزش، و تغذیه سالم از راههای جلوگیری از بروز مشكلات رایج سالمندی است.
وی همچنین توجه به تغذیه سالم، بدون خطر و مانع كردن محیط زندگی، و اهتمام به درمان بیماری و درد سالمند را از وظایف اولیه مراقبان سالمندان برشمرد و گفت: غالب مشكلات سالمندی قابل پیشگیری و درمان است و نباید با تصور اینكه شرایط پیری است در درمان آنها كوتاهی كرد.
زهرا سلطانی، مشاور خانواده، هم در این برنامه با تاكید بر حمایت عاطفی از سالمندان گفت: توجه و محبت، پذیرش سالمند بعنوان عضوی از خانواده، برسمیت شناختن استقلال سالمند، و تقویت عزت نفس و احساس ارزشمندی در سالمند، مهمترین راههای حمایت عاطفی از آنهاست.