رییس صداوسیما از شعار این دوره از ریاست خود یعنی رسانه هویت محور و عدالت گستر سخن گفت.
به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی رئیس رسانه ملی در آیین تكریم و معارفه ریاست سازمان صداوسیما كه دیروز 17 مهر برگزار شد با قدردانی از دوره پنج ساله ریاست علی عسكری بر رسانه ملی گفت: تحولات صداوسیما در شرایطی با گام دوم انقلاب همزمان شده است كه فرصتها و تهدیدها در حال اوجگیری است. از یك طرف جبهه حق امكان عظیم و گسترده رسانهای در اختیار گرفته و از سوی دیگر نظام سلطه در حمله به هویت، امنیت، معیشت ملت، وحشیتر از همیشه شده و این آوردگاه ما است.
وی خاطرنشان كرد: در عرصه جهانی، در جغرافیای منطقه و جهان از بالكان تا مدیترانه، از دریای سرخ تا خلیج فارس، نفوذ معنوی ایران گسترش یافته و در منطقه غرب آسیا سودای خام خاورمیانه صهیونیستی دفن شده و طومار پیروزیها از خرمشهر تا تنگه هرمز، از عراق تا لبنان و از سوریه تا یمن گسترده شده است.
جبلی افزود: ما امروز برای اینكه در تراز این جغرافیای پیروز مقاومت باشیم، برای عبور از پیچ تاریخ، آرشهایی نیاز داریم كه مرز فرهنگ، اندیشه، هنر و رسانه را گسترش دهند و جان خودشان را در این راه بگذارند نه آنهایی كه ایران را مرعوب و مغلوب نشان بدهند.
رئیس رسانه ملی تأكید كرد: تاریخ ایران در نیم قرن گذشته به اوج شكوه خودش رسیده و هیچ گاه تا به این اندازه ما در تاریخ ایران عزیز قهرمان و حماسه نداشتهایم؛ در كنار این، فرصت بالقوه گفتگو با میلیاردها انسان را در شرق و غرب عالم داریم.
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینكه رسانه ملی ما اگر بخواهد ملی باشد باید مرز گستر و بینالمللی باشد، افزود: چرا كه ایران همیشه در طول تاریخ برای جهان حرفهای نو و الگوهای تازه داشته است. میهن سرافراز ما در گام دوم تازهترین خیز تمدنی قرار دارد. فیلسوفان بزرگ دنیا از رؤیای ایرانی سخن میگویند و در پی كشف آن هستند.
وی به رؤیای ایرانی، روایت ملكوتی، رویكرد توحیدی، یكتاپرستی در طول تاریخ اشاره كرد و گفت: رؤیای ایرانی، پرورش ابر انسانها مانند سلمان فارسیها، ابن سیناها، خواجه نصیرها، فارابیها، ابوریحانها، خوارزمیها، شهریاریها، علی محمدیها، رضایینژادها و احمدی روشنها و فخری زادههاست.
جبلی ادامه داد: امام بزرگ عظیم الشان ما (ره) 14 قرن پس از فروریختن 14 كنگره از طاق كسری همان مكتبی را احیا كردند كه رسول الله بنیان آن را گذاشت تا ریشه سلمان، چمرانها و سلیمانیها شكوفا شود.
رئیس رسانه ملی همچنین با اشاره به شهدایی كه ما را به یك آرمان شهر بشارت میدهند، افزود: آرمان شهری كه در آن نه خوفی است و نه حزنی، نه بیمی و نه غمی، نه دلهرهای است و نه دلسردی، نه نگرانی و نه افسردگی. ما كه رسانه هستیم باید به درك روشنی از این آرمان شهر برسیم و مخاطب را به آن برسانیم؛ هنر، بازنمایی این چشم انداز شیرین است و باید زیبایی در زندگی ایرانی را ترسیم كنیم.
جبلی با تأكید بر اینكه راه درازی در بازنمایی زیباییهای طبیعی و جغرافیایی ایران داریم، چه رسد به شكوه معرفتی و افتخارات تاریخی گفت: امروز هم هر روز در جای جای ایران ما در شهر، روستا، شمال و جنوب، شرق و غرب میهن ما، زن و مرد، پیر و جوان، مادر و پدر و برادر و خواهر در حال آفرینش زیبایی، مهربانی، همدلی و هوشمندی هستند. ما نباید از این آهنگ عقب بیفتیم.
وی اظهار كرد: رسانه ملی جزئی از خانواده ممتاز و فرهنگپرور ایرانی است. همكاران عزیزم ما باید این هویت را بیابیم و در قاب رسانه هویت ملی، اسلامی، انقلابی و تاریخی مان را نمایش دهیم. همان طور كه صاحبنظران علم ارتباطات تصریح كردهاند، اگر هویت مان را نقض كنیم در هیچ رقابتی پیروز نخواهیم بود.
جبلی با تأكید بر اینكه ما به عنوان رسانه ملی به حق بزرگترین كنشگر اجتماعی در ایران امروز هستیم، گفت: رسانه ملی باید پرچمدار استقلال و خلاقیت باشد، نه نماد انفعال و تقلید، وقتی به ظرفیتهای عظیم درون و بیرون سازمان نگاه میكنیم، این واقعاً شدنی است.
رئیس رسانه ملی با اشاره به اینكه امروز صداوسیما برخوردار از انبوه همكارانی مشتاق و مبتكر است كه برای شكوفا كردن قابلیتهای خودشان در جستجوی میدان هستند، افزود: تمام دستاوردهای عظیمیكه تا امروز رسانه ملی كسب كرده، حاصل همت، انگیزه و ابتكار همین همكاران عزیز بوده و من مفتخر به این هستم كه عضو این خانوادهام!
رئیس رسانه ملی همچنین به جلسات متعدد در روزهای اخیر با كارشناسان و همكاران سازمان در رشتههای مختلف اشاره كرد و گفت: اطمینانم به ظرفیتهای داخل سازمان برای تحول دوچندان شده است. صد البته از جمله مهمترین قابلیتهای یك سازمان حرفهای و پیشرفته، توان آن برای همافزایی با ظرفیتهای بیرونی است.
وی ادامه داد: فرصت را مغتنم میشمارم و همین جا از همه نخبگان، فعالان فرهنگی، فكری و هنری در كشور صادقانه میخواهم رسانه ملی را خانه خود و قرارگاه هم افزایی همه مفاخر و نیروهای فرهنگی كشور بدانند و به ایشان عرض میكنم عزیزان من بار فرهنگ ایران بزرگ به دوش همه ماست.
رئیس رسانه ملی همچنین به همكاران پیشكسوت كه امروز خلعت بازنشستگی را به تن كردهاند، اشاره كرد و گفت: بازنشستگان هم در زمره نخبگان، ایدهپردازان و فعالان فرهنگی هستند و حتماً در رابطه با ارائه تجربیات و ایدههایشان به نسلهای جوان، نیاز به اجازه از كسی ندارند و فضای سازمان تا همیشه بر رویشان باز است.
جبلی از مدیران، كارشناسان و برنامه سازان داخل سازمان خواست تا برای استفاده حداكثری از مفاخر، مراكز و آثار بیرون از سازمان برنامه و ساز و كار و هم افزایی با نخبگان داشته باشند.
وی با تأكید بر اینكه شعار ما در این دوره رسانه هویت محور و عدالتگستر خواهد بود، ادامه داد: هیچ برنامهای نباید از شاخصههای هویتی و نشانه شناسی بومی، ملی، دینی و انقلابی جامعه ایران تهی باشد. نباید پیوست عدالت در طراحیها و تولید در هیچیك از سطوح و حوزههای متنوع فراموش شود.
جبلی همچنین با بیان اینكه رسانه باید امید، نشاط و شادكامی و ابتهاج را ترویج دهد، افزود: رسانه باید دانشگاه هویت باشد و آوردگاه عدالت؛ به عبارتی آرامش در هویت است. گشایش عدالت در توجه به داشتهها و قدردانی سرمایهها آغاز میشود؛ چه سرمایههای فكری، فرهنگی و تاریخی ایران عزیز و چه سرمایههای گرانقدر انسانی در درون سازمان!
وی خاطرنشان كرد: مخاطب ما ولی نعمت، جمهور و مردماند و نه اقشار خاص؛ یعنی همه آنها كه حاج قاسم قهرمان ملی آنهاست، قدرشناسان و خط شكنان عرصه خدمت و خطر، چه مدافعان حرم باشند و چه حافظان سلامت، جوانان اردوهای جهادی و یا ورزشكاران میدانهای جهادی همانها كه انقلاب كردند و در جنگ حماسه ساختند و در تحریم خود را نباختند و در كرونا همدل شدند و از پیروزیها شادمان و از فسادها تلخ كام شدند.
رئیس رسانه ملی ادامه داد: مخاطبان ما همه آنهایی هستند كه در شهادت محسن حججی، غمگین، اما سربلند بودند و از پیروزی حسن یزدانی، سرمست؛ رسانه ملی باید در خدمت این جمهور باشد. هیچ معضل مهمی از مردم نباید روی زمین بماند. رسانه با تمام توان خود باید سنگ صبور، مرهم دردهای این جمهور شود.
وی با اشاره به اینكه چه بسیار مشكلاتی كه با حضور به موقع رسانه قابل پیشگیری است، افزود: چه آسیبها و بحرانهایی كه با نقشآفرینی مسئولانه رسانه قابل رفع است كه نمونهای از آن را در سالهای گذشته بعضاً دیدیم. چه بسیارند قوانین گره گشا، درست و راهبردهای بنبستشكن كه برای تحقق نیازمند پیگیری مجدانه و منصفانه رسانه هستند.
جبلی ادامه داد: چه بسیارند مفسدان، متخلفان و قانون شكنان كه رسانه میتواند و باید خواب را بر چشمانشان حرام كنند. چه بسیار اندیشمندان، پژوهشگران، متخصصان و متفكران كه هنوز مخاطبان رسانه از دم گرم آنها بهره بردهاند.
وی خاطرنشان كرد: چه بسیار كودكان و نوجوانان كه از میراث فرهنگ، تاریخ، سرمایههای معنوی و هویتی كشور عزیزمان محروم ماندهاند. چه بسیار مخاطبان مشتاق در اقصی نقاط جهان كه تشنه شنیدن و بیشتر شنیدن از هویت دینی، انقلابی و رویای ایرانیاند.
رئیس رسانه ملی با تأكید بر اینكه رسانه ملی در دوره جدید محكوم به تحول است، گفت: تحول هم ثبات میخواهد و هم تغییر، هر كدام در جای خود ضروری است. دهها شبكه استانی، سراسری و برون مرزی رادیویی و تلویزیونی با هم افزایی صدها و بلكه هزاران بستر در فضای مجازی، نوین و هم زیرساختها در اختیار ما هستند كه حضور هدفمند، حداكثری و فراگیر در عرصه تولید و نشر محتوا را فراهم میكند.
جبلی گفت: چشم امید این خدمتگزار كوچك رسانه ملی در این دوره تحولی جدید به همكاران عزیزی است كه سی سال در كنارشان تجربه كرده و آموختهام و هم به همفكران و همراهان كه به هر دلیل موجه و غیر موجه این میدان از آنها دریغ شده است.
وی همچنین از همه همكارانی كه در ارتفاعات صعب العبور در ایستگاه فرستنده مستقر و مشغول سیگنالرسانی هستند و همكارانی كه در خیابان، شهر و روستا مشغول تهیه گزارش خبری هستند، قدردانی كرد.
رئیس رسانه ملی همچنین به تمامی همكاران كه در لوكیشن و صحنه مشغول ایفای نقش بازیگری، همكاران اتاقهای فكر و تحریریه و همكاران رسانه ملی در اقصی نقاط كشور از سیستان و بلوچستان گرفته تا خوزستان، كردستان، یزد، اصفهان، مشهد، تبریز، رشت و بوشهر و… كه در همهجای ایران اسلامی در حال تلاش و خلاقیت آفرینیاند، خداقوت و دست مریزاد گفت.
وی در پایان گفت: شما كه با وجود همه مشكلات، نابسامانیها، چالشها و خطرها در ایام كرونا و غیر كرونا پرچم پرافتخار رسانه ملی را برافراشته نگاه داشتهاید، به همكاری با شما افتخار میكنم و با هم و در كنار هم به امید خدا روزی نو، دورهای جدید و تحولی دوباره را با هم آغاز میكنیم.
منبع: مهر