رادیو با جشنواره‌ای برای دفاع از فارسی به میدان آمد / چهارمین جشنواره صدای سخن آغاز شد

جشنواره رادیویی «صدای سخن» با هدف تقویت زبان فارسی و با تمركز بر بخش ویژه بر شخصیت و آثار شیخ فریدالدین عطار نیشابوری میزبان آثار علاقه‌مندان خواهد بود.

1404/02/31
|
10:49

نشست خبری چهارمین جشنواره رادیویی «صدای سخن» با حضور سید مرتضی كاظمی دینان مدیر رادیو فرهنگ، وحید مبشری، قائم مقام و سرپرست گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ، محمد جعفر محمدزاده رئیس شورای پاسداشت زبان و ادب فارسی معاونت صدا، سعید یوسف‌نیا شاعر و دبیر علمی این همایش و اصحاب رسانه برگزار شد.

از بخش‌های جشنواره رادیویی «صدای سخن» می‌توان به بخش‌های اصلی، بخش ویژه با محوریت شخصیت و آثار شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، فضای مجازی و رادیو نما، رادیو نگار یا نگارش رادیویی، پادپخش برای غیر همكاران سازمانی و مطالبه‌گری پیرامون پاسداشت زبان فارسی اشاره كرد. برنامه‌های بخش اصلی جشنواره در 6 قالب است، كه شبكه‌های معاونت صدا، صدای مراكز استان‌ها، رادیوهای شهری مجاز به شركت و ارسال آثار خواهند بود.

كاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ: رادیو میدان‌دار پاسداشت
زبان فارسی است

سید مرتضی كاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ، در نشست افتتاحیه چهارمین جشنواره صدای سخن با محوریت پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، با تشریح تلاش‌های این شبكه در راستای پاسداشت زبان فارسی، از برگزاری چهارمین جشنواره ملی رادیو “صدای سخن” با محوریت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری خبر داد و بر لزوم ترغیب مردم به استفاده از ادبیات غنی فارسی در زندگی روزمره تاكید كرد.

سید مرتضی كاظمی دینان در این نشست مه سه شنبه 30 اردیبهشت ماه در سالن جلسات معاونت صدا برگزار شد با تاكید بر اهمیت زبان فارسی به عنوان زبان تولید علم، فرهنگ، ادبیات فاخر و عرفان، گفت: “مایه افتخار است كه ملتی هستیم كه شاعران خود را زیارت می‌كند و مدفن آن‌ها محل مراجعه و نذر مردم است. این نشان‌دهنده اهمیت زبان فارسی است.”

وی با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب درباره زبان فارسی، افزود: “معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران به عنوان معاونت پیشرو و پیشتاز در امر پاسداشت زبان فارسی در سازمان صدا و سیما و در كل كشور، میدان‌دار این عرصه است. رادیو فرهنگ نیز به عنوان شبكه تخصصی حوزه مسائل فرهنگی، متولی امر پاسداشت زبان فارسی به صورت تخصصی است و برنامه‌های متعددی در این زمینه تولید می‌كند.”

كاظمی دینان با اشاره به تجربه موفق برگزاری سومین جشنواره ملی رادیو “صدای سخن”، از برگزاری چهارمین دوره این جشنواره با تغییراتی خبر داد و گفت: “در بخش ویژه پارسال، جشنواره به استاد شهریار اختصاص داشت، اما امسال این بخش با موضوع شیخ فریدالدین عطار نیشابوری برگزار خواهد شد. آثاری كه به شخصیت این بزرگ شعر و ادب فارسی می‌پردازند و یا برگرفته از آثار عطار نیشابوری هستند، مورد داوری قرار خواهند گرفت.”

مدیر رادیو فرهنگ، عطار نیشابوری را الهام‌بخش ادبیات عرفانی و شهید راه وطن خواند و افزود: “عطار در حمله مغولان به شهادت رسید و این برای ما خیلی نمادین است كه یكی از قله‌های شعر و ادب فارسی، شهید راه وطن هم هست.”

وی در خصوص بخش مردمی جشنواره نیز گفت: “تمركز بر پادپخش خواهیم داشت و تلاش خواهیم كرد كه مخاطبان آثار خود را در این حوزه ارسال كنند. همچنین بخش مطالبه‌گری در امر پاسداشت زبان فارسی را در جشنواره خواهیم داشت.” كاظمی دینان در ادامه افزود: “پاسداشت زبان فارسی را فقط منحصر به اینكه به مخاطبینمان بگوییم كه به جای این واژه، واژه دیگری را استفاده كنید، نمی‌بینیم. بلكه به شكلی عمیق‌تر قصد ورود به این حوزه را داریم. همانگونه كه در برنامه “وطن فارسی” رادیو فرهنگ، به سطح عمیق‌تری از پاسداشت زبان فارسی ورود كردیم.”

كاظمی دینان با اشاره به لزوم ترغیب مردم به استفاده از ادبیات غنی فارسی در زندگی روزمره، بیان داشت: “باید مردم را ترغیب كنیم كه ادبیات فاخر زبان فارسی را به كار بگیرند، به آن رجوع كنند و مطالعه كنند. متاسفانه امروزه شاهد یك ادبیات عجیب و غریب در فضای مجازی هستیم كه مخصوصا در قشر نوجوان و جوان رواج یافته است. باید تلاش كنیم با برگزاری جشنواره‌ها و تولید برنامه‌ها، مردم را به استفاده از ادبیات درست و فاخر زبان فارسی ترغیب كنیم. اگر به نوجوانان و دانشجویان سر بزنید و بخواهید چند بیت شعر از مولانا، حافظ، سعدی و عطار بخوانند، به سختی این كار را انجام می‌دهند و این یك زنگ خطر است.”

وی گفت: “امیدواریم كه خداوند متعال به ما كمك كند كه این جشنواره كه به همت همكارانم در شبكه رادیویی فرهنگ برگزار می‌شود و امسال هم مثل سال قبل، جناب آقای مبشری بزرگوار، قائم مقام و مدیر گروه ادب و هنر شبكه رادیویی فرهنگ، دبیری این جشنواره را بر عهده دارند.”

دسترسی سریع