هجدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان و خادمان حسینی در مسجد كبود تبریز آغاز بكار كرد.
دكتر رحمتی، رییس اجلاس و رییس سازمان بسیج صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در مراسم افتتاحیه این اجلاس، كه بصورت زنده از رادیو فرهنگ پخش شد، گفت: 18مین اجلاس بین المللی پیرغلامان و خادمان حسینی با حضور 180 میهمان از ایران و جهان، و با هدف تكریم و معرفی گروههای مرجع و چهره های شاخص فرهنگی، بازنمایی و بزرگداشت آیین های عاشورایی، توسعه گردشگری مذهبی و بازنمایی مناسب رسانه ای پیرغلامان و خادمان حسینی در تبریز برگزار میشود.
وی همچنین وفاق تشكلهای مردمی و دستگاههای متولی، و نیز سرعت عمل مناسب آنها در بازطراحی و اجرای عملیات اجلاس را از ویژگیهای 18مین اجلاس برشمرد و گفت: برگزاری محفل شعر عاشورایی، اجرای آیین های عزاداری، نشستها و وبینارهای شعر و ادبیات از بخشهای مختلف این اجلاس است.
محمدرضا پور محمدی، استاندار آذربایجان شرقی و رییس اجرایی اجلاس، هم تجلیل و تكریم پیرغلامان حسینی را فرهنگسازی و الگوسازی برای نسل حاضر و آینده دانست و گفت: عشق و ارادت به امام حسین(ع) عام و خاص نمیشناسد و در كنار عامه مردم، خواص از طریق آفرینشهای ناب هنری بویژه شعر، این عشق را جاودانه كرده اند.
وی همچنین ادبیات عاشورایی و مرثیه سرایی و منقبت اهل بیت(ع) را نابترین بخشهای آفرینش شاعران دانست و گفت: سابقه مرثیه و شعر عاشورایی در ایران به قبل از «فردوسی»بزرگ میرسد و از «ثنایی» و «مروزی» تا «محتشم كاشانی» ادامه یافته است.
وی همچنین جایگاه آذربایجان و زبان تركی را در ایجاد و گسترش ادبیات عاشورایی بینظیر دانست و گفت: نخستین كتاب مستقل در رثای امام حسین( ع) با عنوان «حدیقه الشهداء» تالیف « فضولی» شاعر بزرگ آذربایجان است و « دَخیل»، « منزوی»، «یحیوی»، «شكوهی»، «كریمی» و صدها شاعر دیگر، نام آذربایجان را در ادبیات عاشورایی جاودانه ساخته اند.
سید اهتشام عباس زیدی، شاعر و مداح هندی، هم در این مراسم ضمن خواندن اشعاری در منقبت امام حسین(ع) و یارانش، نقش انقلاب اسلامی ایران را در معرفی هرچه بیشتر امام حسین(ع) در جهان بسزا دانست گفت: شهرت امام حسین(ع) در آخرالزمان بقدری است كه امام عصر (عج) خود را بواسطه ایشان (من فرزند حسین(ع) هستم) معرفی میكند، و این نشان از منزلت بالای او نزد پروردگار دارد.