هرچه ما بتوانیم رضایتمندی مردم را از طریق كارآمدتر شدن نظام سیاسی بالاتر ببریم، مشاركت سیاسی هم افزایش خواهد یافت

دكتر محمد خرمشاد، معاون سیاسی وزیر كشور، هم در این برنامه، با تاكید بر نقش مهم مشاركت مردم در تحقق توسعه گفت: یكی از اصول بنیادین در به توسعه این است كه بدون مشاركت مردم از توسعه و پیشرفت محقق نخواهد شد.

1400/06/23
|
11:02

دكتر محمد خرمشاد، معاون سیاسی وزیر كشور، هم در این برنامه، با تاكید بر نقش مهم مشاركت مردم در تحقق توسعه گفت: یكی از اصول بنیادین در به توسعه این است كه بدون مشاركت مردم از توسعه و پیشرفت محقق نخواهد شد. از این رو در امر حكمرانی، پای كار آمدن مردم در امور مختلف یكی از بنیادهای اساسی توسعه از جمله توسعه سیاسی است.
وی همچنین مشاركت سیاسی را محدود به حضور در انتخابات ندانست و گفت: مشاركت سیاسی فقط شركت در انتخابات نیست، بلكه حضور مردم در فعالیت‌های سیاسی احزاب گروه ها و دسته جات نوع قوی تری از مشاركت سیاسی است و شركت در انتخابات ضعیف‌ترین مشاركت سیاسی است، و نكته مهم آن است كه همواره بین كارآمدی هر نظام سیاسی و میزان مشاركت سیاسی مردم از نوع حضور در انتخابات، ارتباط مستقیم برقرار است و هر میزان كه مردم علاوه بر انتخابات در عرصه سیاسی كشور حضور داشته باشند، در واقع مشاركت سیاسی بهتر جامعه عمل می پوشد.
وی افزود: وزارت كشور در دوره جدید می‌كوشد هر دو نوع مشاركت سیاسی را تقویت كند ؛ یعنی هم ازطریق ارتباط با انجمن ها احزاب و گروه‌های سیاسی در خلال دو انتخابات، به افزایش تحرك آنها كمك كند، و هم در بحث انتخابات، مشاركت مردم را تسهیل كند و زمینه حضور بیشتر آنها در انتخابات را فراهم كند.
وی افزود: هرچه ما بتوانیم به رضایتمندی مردم را از طریق كارآمدتر شدن نظام سیاسی بالاتر ببریم، مشاركت سیاسی هم افزایش خواهد یافت.
وی تاكید كرد: كارآمدی هم یك بعدی نیست و محدود به یك گروه نمی‌شود؛ بلكه برآیند عملكرد قوای سه گانه در رفع نیازهای مردم و تكریم مردم و ارتقای معیشت و رفاه مردم و در نتیجه افزایش رضایتمندی آنهاست.
وی با تاكید بر نقش همه قوا گفت: قسمت های اجرایی به عهده قوه مجریه از جمله وزارت كشور است و قسمت‌های قانونگذاری و نظارت هم به عهده مجلس است و امیدواریم بتوانیم با همكاری هم ظرف ها و موانع قانونی از جمله قانون احزاب قانون انتخابات و تقسیمات كشوری كه به ما مربوط می‌شود را هر چه شفافتر كنیم و از سوی دیگر هم نظارت مجلس و تذكرات به موقع آنها در قالب نظارت بتواند به بهینه نشدن كار كمك كند.
دكتر سید غنی نظری،نماینده خلخال و كوثر، هم در این برنامه با اشاره به اصل 3 قانون اساسی گفت: مهمترین بندهای قانون رفع تبعیض است و متاسفانه رهبری هم نمره خوبی در این خصوص ندادند و این موضوع قبل و بعد از انقلاب مورد توجه قرار گرفت و فعالیت‌ها و رسیدگی به مناطق مستضعف خوب شروع شد، اما در پی تمركزگرایی به نتیجه مطلوب نرسیده است.
وی همچنین تمركز گرایی را آفت اصلی توسعه متوازن دانست و گفت: متاسفانه تمركز نیروها امكانات و سرمایه گذاری های بزرگ در تهران و حوالی آن است و حتی در خصوص استفاده از نیروهایی كه در توسعه سیاسی اثر گذارند مشهود است.
وی افزود: مطالبه ما از دولت عدالت محور این است كه در استفاده از نیروهای توانمند مناطق مختلف كشور این ظرفیت‌ها را برای همه داشته باشند نه اینكه متمركز به دوستان و اطرافیان خود شوند.
وی افزود: باید بانك اطلاعاتی جامعی داشته باشند و آن سامانه هایی كه تعریف كردند در حوزه وزرا كه این‌گونه عمل نشد انشا... در رده های پایین استفاده شود.
وی تاكید كرد: نیروی انسانی ابزار اصلی توسعه سیاسی لذا اگر این ها بتوانند از نیروهای سیاسی كل كشور استفاده كنند، نمی‌گوییم از میان كسانی كه همفكر و هم عقیده نبوده‌اند،لااقل از میان همه نیروهای همفكر خود در سراسر كشور به كار گیرند تا بتوانند به توسعه سیاسی كمك كنند.
وی همچنین با تاكید بر اهمیت تقسیمات كشوری گفت: باید تقسیمات كشوری را جدی بگیرند و جاهایی كه لازم استمباحث قومی و مذهبی رادار نظر بگیرند.
وی افزود: كشور ما خاص و دارای ظرفیت‌های متعدد و متفاوتی است كه می‌توان از همه این‌ها بهره گرفت و باید در توسعه متوازن و پایدار همه افراد و مجموعه‌ها را در نظر گرفت و منافع همه را در نظر داشت.
وی تاكید كرد توسعه زمانی اتفاق می‌افتد كه بدور از تمركز گرایی از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها استفاده شود و در غیر اینصورت توسعه متوازن شعار ای بیش نخواهد بود.

دسترسی سریع