آذرتاش، روانشناس، در گفتگو با برنامه "قلمرو فرهنگ" گفت: صمیمیت یعنی بیان مشكلات و دغدغه ها بدون ترس از قضاوت طرف مقابل، كه باعث ایجاد احساس امنیت و مقبولیت در افراد خانواده، و در نتیجه عمیق تر شدن روابط خانوادگی می شود.
وی همچنین صمیمیت را دارای ابعاد گوناگون؛ عاطفی، عقلانی، زناشویی، معنوی، زیباییشناسی، و جسمی دانست و گفت: لمس و نوازش كردن، بوسیدن، درآغوش گرفتن، هدیه دادن، و محبت كردن، همگی از نمونههای صمیمیت جسمی است، كه موجب ایجاد احساس امنیت به ویژه برای كودك میشود و نقش مهمی در شكل گیری شخصیت سالم او دارد.
وی همچنین با تاكید بر لزوم یادگیری مهارت ارتباط موثر و گفتگوی سالم گفت: در خانواده های چند فرزندی، كودكان در كنار هم این مهارت ها ( گذشت، همزیستی مسالمت آمیز، تلاش و مبارزه) را بهتر تمرین و تجربه میكنند.
دكترعلی پژوهان، جامعه شناس، هم در این برنامه نشاط، خلاقیت، همكاری و امید به زندگی را از آثار فرزندآوری برشمرد و گفت: در خانوادههای چند فرزندی، افراد خانواده به ویژه فرزندان نقش و مسئولیت های مختلف را به عهده می گیرند و در نتیجه برای حضور در جامعه و زندگی اجتماعی آماده تر می شوند.
وی همچنین فاصله طولانی بیش از یكسال بعد از ازدواج تا فرزند آوری را موجب از بین رفتن میل به فرزندآوری در زوجین دانست و گفت: در صورت آمادگی جسمی و روانی زوجین، بهترین زمان فرزندآوری یك سال پس از ازدواج است.
دكتر میترا نیك آمال، روانشناس، نیز با تاكید بر اثر مهارت گفتگوی اصولی در ایجاد صمیمیت در خانواده گفت: گام اول در ایجاد مهارت گفتگوی اصولی، مهار خشم و كنترل هیجانات است كه زوجین باید قبل از فرزندآوری فرزند آوری در این زمینه بكوشند.