«بهروز رضوی» در برنامه مستند «چراغداران» رادیو فرهنگ یكشنبه 31 مرداد ماه بخش هایی از زندگی « عماد خراسانی» را روایت می كند.
در برنامه «چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است، «بهروز رضوی» بخش هایی از داستان زندگی «عماد خراسانی »یكی از مشهورترین غزلسرایان معاصر كه بسیاری از غزلهای او در حافظه دوستداران شعر كلاسیك معاصر نقش بسته است را روایت می كند.
سید عمادالدین برقعی كه به عماد خراسانی معروف است، در سال 1299 خورشیدی در مشهد مقدس به دنیا آمده است؛ اما معلوم نیست در چه روزی از آن آخرین سالِ قرنِ سیزدهم پا به عرصه گیتی گذاشته است. آنچنان كه استاد، خود در گفتوگویی اشاره كرده، مسببِ این ماجرا گویا مأمورِ ثبتِ احوال بوده كه روزِ تولدِ پسرِ سید محمدتقی معین دفتر و بیبی حرمت را در سجلّ او ثبت نكرده بوده است.
»عماد خراسانی»، تخلصی بوده كه روانشاد «فریدون مشیری»بهنوعی برای این شاعرِ استاد برگزیده بوده است. عماد در اینباره گفته است كه «روزنامه "ایرانِ ما" شعر از ما چاپ میكرد و بالایش مینوشت عماد مشهدی. آن موقع آقای مشیری مجله روشنفكر را داشت؛ در صفحه هنریش دیدم یك غزل از من چاپ كرده و بالایش نوشته «عماد خراسانی». خوشم آمد از این تخلص. اسم بنده سید عمادالدین برقعی است؛ و از ایشان تشكر كردم كه باعث شد كه از این تخلص استفاده كنم»
سرایش «غزل» و پرچمداریِ شعر عروضیِ فارسی در روزگار معاصر از مهمترین وجوه اشتراك شهریار تبریزی و عماد خراسانی است. اگر روانشاد استاد شهریار، بهحق یكی از سرآمدان غزلِ معاصر است، عماد خراسانی هم كه پانزده سال از شهریار كوچكتر بود، یكی دیگر از قلههای غزلِ معاصر فارسی بهشمار میآید.
عماد خراسانی به گواهِ شعرهایش و نیز به شهادتِ بزرگانِ اهلِ ادب، نامش در ردیف شاعرانِ «استادِ» همروزگار ما قرار دارد. او شاعری است كه برخلاف بسیاری از اهلِ هنر كه نمیتوانند نسبتی شایسته بین كیفیت و كمیتِ آثارشان برقرار سازند، توانسته بدین مهم دست یابد. عماد قطعههای شعری بسیاری اعم از غزل، قصیده، مثنوی، مسمط، رباعی و غیره سروده است. ضخامت دیوانِ پُربرگِ او، خود گویای فراوانشعریِ برآمده از طبعِ روانِ او است. اما با نگاهی جامع به كارنامه شعریِ عماد خراسانی، میتوان دریافت كه این پُرشعری بههیچ روی سُستشعری را موجب نشده است.
عماد خراسانی هم صدایی خوش داشت و هم به ردیف و گوشههای موسیقی ایرانی بسیار مسلط بود. از این رو، در محافل خصوصی و دوستانه نیز به خواهشِ جمع، آواز میخواند.اما پیوستگیِ عماد خراسانی با موسیقی تنها به صدا و آوازِ او بازنمیگردد؛ شعرِ پر از احساس و عاطفه عماد نیز بارها با موسیقی همراه شده و به شكل ساز و آواز یا تصنیف، با صدای خوانندگان گوناگونی چون استادان اكبر گلپایگانی، محمود محمودی خوانساری، غلامحسین بنان، عبدالوهاب شهیدی، حسین خواجهامیری، ناصر مسعودی، محمدرضا شجریان و علیرضا افتخاری به گوش مخاطبان رسیده است.
عماد خراسانی شاعر غزلسرا و قصیدهسرای مشهور خراسانی 28 بهمن 1382 درگذشت.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 12:40 روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .