«جهانی شدن» گریزناپذیر اما مدیریت پذیر

فاطمه آذرتاش، در گفتگو با برنامه «درقلمرو فرهنگ» از رادیو فرهنگ، جهانی شدن را گریزناپذیر دانست و گفت: با انتقال ارزشهای اصیل و سنتهای درست می توان آثار جهانی شدن بر خانواده ها را تا اندازه ای مدیریت كرد.

1400/05/04
|
07:51

وی همچنین « جهانی شدن» را بهم پیوستگی جامعه انسانی در مقیاس جهانی عنوان كرد و گفت: جهانی شدن موجب مبادله ایده ها و ارزشها در عرصه بین الملل و منجر به تغییر استانداردها در زمینه رفتار و هنجارهای جامعه میشود.
وی همچنین اینترنت و فضای مجازی را مهمترین ابزار تسریع جهانی شدن دانست كه آثار بسیاری در ساختار، كاركرد و فرهنگ خانواده ها میگذارد.
وی همچنین گسترش خانواده های تك والد، یا ظهور خانواده های بدون پیمان ازدواج در جهان را از عوارض جهانی شدن برشمرد و گفت: این تغییر در ساختار و هویت خانواده منجر به ایجاد احساس ناامنی و آسیبهای روانی، پرخاشگری، خشونت، اعتیاد و... بویژه در مادران و درنتیجه عدم تمایل به فرزنداوری در چنین خانوادههایی میشود.
دكتر نیكمال، روانشناس و استاد دانشگاه، هم تبیین و تقویت مبانی فرهنگی در خانواده را ضروری دانست و گفت: باید در خانواده مفاهیمی چون آزادی، كیفیت روابط خانوادگی، احترام به ارزشها، همدلی و احساس مسوولیت خانوادگی و اجتماعی تبیین و تقویت شود، تا فرزندان در مواجهه با فرهنگ جهانی بویژه در فضای مجازی، انتخاب متعادل و درست داشته باشند.

دسترسی سریع