«سمن ها» میتوانند بهترین بازوهای كمكی دولت و جاذب مشاركت مردم در اجرای طرح ها و برنامه های مختلف باشند.
دكتر محمدرضا مندی، جامعه شناس، در گفتگو با برنامه « سرزمین من» با بیان این مطلب گفت: در كلیت بحث مقابله با كرونا از تمام ظرفیت سمن ها ( سازمانهای مردم نهاد) استفاده نشده است و این میتواند یكی از عوامل گرفتاری در شرایط كنونی باشد.
وی همچنین با تاكید بر نقش سمن ها در اقناع افكار عمومی و جلب مشاركت مردم گفت: اگر در بخشهایی كه مربوط به فرهنگ جامعه است، كسانی و سمنهایی كه میتوانند «تغییر رفتار» ایجاد كنند به میدان بیایند و از مردم كمك بخواهند، خودشان وارد صحنه شوند، آنوقت دیگر چیزی بعنوان « اجبار اجتماعی» نخواهیم داشت.
دكتر مندی تاكید كرد: وقتی از خود مردم كمك میخواهیم، درواقع مشاركت اجتماعی محقق میشود؛ یعنی مردم با هم گفتگو و افكار را اقناع میكنند كه برای وقوع یك اتفاق خوب باید با هم همكاری كنیم؛ مثل مساله استفاده از ماسك كه تبدیل به یك هنجار و مشاركت اجتماعی شده است.
وی همچنین افزود: اگر از سمن ها استفاده نكنیم، در حالت اجبار اجتماعی قرار میگیریم؛ یعنی نهادهای فرادستی و دولتی، موضوعی را اجبار میكنند( مثل طرح ممنوعیت ترددها) كه با مقاومت مردم مواجه میشود؛ چراكه مردم احساس اجبار اجتماعی میكنند و بخاطر قانع نشدن، مشاركت نمیكنند و حتی گاهی مقاومت یا برعكس عمل میكنند.