در این برنامه به مناسبت 21 تیر "روز حجاب و عفاف" پخش شد، با استناد به آثار اندیشمندان و مورخان، همچون ویل دورانت، جرجی زیدان، لاروس، و ژوزف كنت، نمای كلی از تاریخچه لباس و پوشش در فرهنگ ها و كشورهای مختلف و تاثیر ادیان بر آنها ارائه شد.
دكتر مقدم محقق و استاد دانشگاه با اشاره به سابقه پوشش كامل در فرهنگ ها و كشورهای مختلف گفت: امروز هم از آن پوشش كامل آثاری در این كشورها هست ؛ به طوری كه هنوز هم برای نیایش یا حضور در معابد و كلیسا با حجاب سر، ولو كوچك و نازك حاضر می شوند.
وی افزود بعد از انقلاب فرانسه تا حدی از حجم لباس ها و موها و پاشنه كفش ها، كم شد تا اینكه دوباره در قرن 19 كم كم لباس ها به حال پوشیده در میآید و پس از آن، دوباره به قرن 20 كه نزدیك میشویم این لباس ها به سمت راحتی تر، شكل گرفت.
دكتر مقدم با اشاره به پوشش ایرانیان قبل از اسلام گفت: هرچه درجه اجتماعی افراد بالاتر بوده است، لباس های پوشیده تر و متعدد میپوشیدند. پوشش زنان در دوره "مادها " از لحاظ شكل با مردان یكسان است و تنها در پوشش سر با هم متفاوت اند و هخامنشیان لباس كوتاه و تن نما نمیپوشیدند و شلوار از عناصر اصلی لباس ایرانیان بوده است به طوری كه ویل دورانت میگوید؛ پارسیان برهنه بودن حتی قسمتی از بدنشان را بی شرمی میدانند.
وی افزود: لباس و حجاب زنان ایران قبل از ورود اسلام به ایران در جهان منحصر به فرد بوده است و بعد از اسلام تنها تغییر پوشش زنان ایران در شكل روسری هایشان بوده؛ به طوری كه تنها گره روسری از پشت سر به جلوی گردن آورده شد در واقع اسلام حجاب ایرانی را تكمیل كرد.
دكتر شهرزاد اخگر عراقی، محقق و استاد دانشگاه، هم با اشاره به تصاویر و نقش و نگارهای باقیمانده در آثار باستانی گفت : كاوش ها و پژوهشها موید آن است كه پوشش در فرهنگ های مختلف به ویژه در فرهنگ ایرانیان هم برای زنان و هم برای مردان بوده است و در میان طبقات خاص خصوصاً اشراف و ثروتمندان و تحصیلكردگان رواج داشته است.
وی با اشاره به دیدگاه جرجی زیدان دانشمند مسیحی گفت: اگر منظور از حجاب، پوشاندن تن و بدن است، این وضع قبل از اسلام و حتی پیش از ظهور مسیح معمول بوده است و دیانت مسیح تغییری در آن نداده و تا اواخر قرون وسطا در اروپا معمول بوده است و آثار آن هنوز در اروپا باقی و در دین یهود نیز همین گونه است.
وی در پایان افزود: پوشش در دوران زرتشت به قدری كامل بوده است كه پوشش های بعد از آن، سبك تر بوده است و اسلام، انرا به شكل زیبنده و فراگیر، به كمال رساند و سختگیریهای گذشته را برداشت.