دكتر مدرس زاده، دكترای ادبیات در برنامه «هفت اقلیم» با موضوع “سرایش نام امام علی در ادبیات" بویژه دوره پهلوی ها، از رادیو فرهنگ با بیان این مطلب گفت: نام امام علی و مهر و ولای امام علی در دوره های مختلف و جای جای ادبیات فارسی موج میزند.
وی در ادامه با اشاره به اینكه در میان اشعار پروین اعتصامی نام امام علی بچشم نمیاید، افزود: در دوره پهلوی اول شاهد دعوای سنت و نوآوری هستیم و این جدال در زمان مشروطه باعث شد، شعر آیینی مثل گذشته در اولویت شاعران ما نباشد و مسایل مذهبی در تنگنای باورهای روشنفكری قرار گیرد و میبینیم در میان اشعار شاعر بزرگی چون پروین اعتصامی كه عدالت، یتیم نوازی، راستی و درستی، در اشعارش موج میزند، و محتوای اشعارش میتواند با نهج البلاغه مطابقت داده شود، اما صراحتا نامی از امام علی بچشم نمیخورد.
دكتر مدرس زاده افزود: حتی در این روزگار هم شاعرانی چون نیما در پاسخ به اینكه چرا در میان اشعارش از امام علی نام نبرده چنین سرود:
گفتی ثنای شاه ولایت نكرده ام
بیرون زِ هر ستایش و حد ثنا علی است
چونش ثنا كنم كه ثناكرده خداست
هرچند چون غُلات نگویم خدا علی است.
وی افزود: استاد ملك الشعرای بهار كه نماینده شعر سنتی در دوره پهلوی ها ست، سه قصیده مفصل و متول برای امام علی سروده است و « رهی معیری» دو قصیده برای امام علی سروده است. و شعر « علی ای همای رحمت» و مثنوی « علی آن شیر خدا، شاه عرب» از استاد شهریار نیز جز میراث معنوی ادبیات ماست.
دكتر مدرس زاده با تاكید بر اینكه همواره نام و عشق و ولای علی صراحتا یا با اندكی پرده پوشی در ادبیات فارسی موج میزند افزود: سیمین بهبهانی در نكوداشت امام علی و مادرش « فاطمه بنت اسد» چنین میسراید:
فلك امشب مگر ماهی دگر زاد
ز ماه خویش ماهی خوبتر زاد
غلط گفتم كه خورشیدی درخشان
كه مه یابد زنورش زیب و فر زاد.