حسینعلی شهریاری رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره افزایش موارد ابتلا به كرونا در كشور گفت: مسوول اصلی اوضاع بحرانی و شرایط نامناسب كرونا در كشور شخص رییس جمهور است.
حسینعلى شهریارى رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شوراى اسلامى امروز در گفتگوى ویژه با برنامه نقد روز رادیو فرهنگ با موضوع «كرونا در ایران، از سهل انگارى تا بحران » با بیان این مطلب گفت: ایران امروز جایگاه ششم ابتلا به كرونا در جهان را دارد و شخص رییس جمهور مسوول این بحران است و باید پاسخگو باشد.
حسینعلى شهریارى افزود: ما امروز از رییس جمهور به قوه قضاییه اعلام جرم كردیم و به شخص حجت الاسلام رییسی رییس قوه قضاییه و دادستان كل كشور و كمیسیون اصل ٩٠ اعلام شكایت كردیم.
وى همچنین اقداماتى چون مجوز دادن میراث فرهنگى به فعالیت هتل ها، فروش بلیط هاى مسافرتى از سوى سازمان هواپیمایى یكماه قبل از نوروز و نیز صحبتهاى رییس جمهور را مشوق مردم و مجوزى براى سفرهاى نوروزى عنوان كرد و گفت: قراراست گزارشى هم در كمیسیون بهداشت و درمان تهیه شود و طبق مادهء ٤٥ آییننامه داخلى مجلس گزارش جامعى به صحن علنى برده، طرح و راى گیرى شود و بعنوان ماده ٢٣٤ به قوه قضاییه داده شود كه این تخلفات پیگیرى شود.
دكتر هاشمیان، فوق تخصص مراقبتهاى ویژه بیمارستان مسیح دانشورى هم در این گفتگو با انتقاد از عملكرد مسولان در زمینهء كنترل كرونا گفت: مدیریت و تصمیم گیرى بویژه در حوزه سلامت و پاندمى ها باید توسط متخصصان صورت گیرد كه متاسفانه در ایران به كرات شاهد نظردهى غیر متخصصان از تریبونهاى مختلف بوده ایم كه در نتیجه،علیرغم پزشكى پیشرفتهء ایران در جهان، در زمینه كنترل كرونا بسیار ناموفق بوده ایم.
وى افزود: در زمینهء تولید واكسن هم علیرغم توان بالاى متخصصان داخلى، رویكرد مثبت و جدى به تولید واكسن داخلى حتى از سوى ستاد ملى مبارزه با كرونا نداشتیم و گاه حتى این توان عظیم به سخره گرفته شد.
دكتر نورى زاده، دانشیار رشته بیوتكنولوژى دارویى دانشگاه تركیه هم با انتقاد از تاخیر و تردید در تصمیم سازى براى تولید واكسن گفت: گرچه درپى بى اعتمادى جامعه مطالعات واكسن سازى دیر شروع شد اما این روند به خوبى درحال پیشرفت است. اما این مساله نباید مانع ورود واكسن خارجى به كشور شود و در این زمینه هم باید از هر پتانسیلى چون بخش خصوصى و خیران استفاده كرد.
نورى زاده افزود: اگر از ابتدا از واكسن كشورهایى چون هند و چین استقبال و كادر درمان و داوطلبان را واكسینه می كردیم امروز در این نقطه نبودیم. مگر واكسن هندى و چینى كه درحال حاضر استفاده میكنیم تاییدیه جهانى گرفته اند؟
دكتر نورى زاده در پایان اظهارات خود با اشاره به ورود ١٠٠ هزار واكسن كوبا در ١٩ اسفند ٩٩ به كشور گفت: قرار بود كه با همكارى كوبا این واكسن را تولید كنیم، اما علیرغم گذشت یكماه هنوز ای واكسن در كشور كارآزمایى نشده است.
دكتر قاسمى دبیر كمیته امنیتى انتظامى ستاد مقابله با كرونا هم در این گفتگو با اشاره به ناشناخته بودن ویروس كرونا در جهان و شیوع آن حتى به وخامت ایران در برخى كشورهاى جهان گفت: علیرغم كاستى ها و مشكلات فراوان در مسیر مقابله با كرونا و با وجود بحث تحریم ها و آثار و مشكلات ناشى از آن بر اقتصاد، همهء مسولان با تمام قوا براى رفع مشكل ایستاده اند.
وى زمان كنونى را براى آسیب شناسى مناسب ندانست و گفت: آسیب شناسى و نقد خوب است اما در فضایى آرام و با ارایه مدارك و مستندات قابل بررسى.
دكتر قاسمى تاكید كرد: در رسیدن به این نقطه عوامل مختلفى وجود داشته كه هركدام باید در جاى خودش بررسى و اثرگذارى هركدام ارزش گذارى شود و یك جمع بندى منطبق بر واقعیت ارایه شود.
وى همچنین با تاكید بر اینكه علیرغم شایعات تعطیلى دو هفته اى در كشور نداریم و درواقع بحث «طرح جامع مدیریت هوشمند» است كه از اول آذر ماه عملیاتى شده است و كه در قالب آن یكسرى الزامات و محدودیتها در ٥ حوزه در شهرهای قرمز، نارنجى، زرد و آبى پیش بینى شده است، كه انها انجام میشود.
دبیر كمیته ی امنیتى و انتظامى ستاد مقابله با كرونا همچنین تاكید كردكه علیرغم شایعات مطرح شده، در نوروز هم مسافرت به شهرهاى قرمز و نارنجى ممنوع بوده و موكدا به مردم توصیه میشد كه سفرها را به زمان دیگرى موكول كنند.
وى با تاكید بر اینكه عزم ستاد همواره بر صداقت داشتن با مردم بوده است افزود: از اول اذر ماه كه ما اخبار هفتگى و اطلاعات را در اختیار مردم می گذاشتیم و زمانى كه ١٨ هفته روند كاهشى امار ابتلا و مرگ و میر را داشتیم این مساله دیده نشد و این انتقادهاى تند مطرح نمی شد.
دكتر قاسمى در پایان تاكید كرد: اگر اسیب شناسى و انتقاد در ساختار خود و بدور از هیاهو و بخشى نگرى مطرح شود قطعا اثرگذار خواهد بود و مسوولان هم گوش شنوا خواهند داشت.