پات داستان به روز شده ای از شاهنامه است/سالن قشقایی همچنان میزبان هنرمندان نمایش پات

كارگردان نمایش پات در رادیو فرهنگ گفت: این نمایش داستان شاهنامه را امروزی كرده و با توجه به پشتوانه ادبی نمایشی برای نشاط عمومی و احترام به تماشاگر روی صحنه می بریم.

1399/11/15
|
11:40

اصغر خلیلی نویسنده و كارگردان (نمایش پات) در جشنواره تئاتر فجر با حضور در برنامه «تماشاخانه فجر» رادیو فرهنگ گفت: خوشبختانه در اولین روز اجرا در جشنواره با استقبال عموم روبروبودیم ودراین چندین سال كه در حوزه نمایش فعالیت میكنم بیشتر به دنبال ایده ها و موتیف هایی از هنرهای ایرانی در كارمان هستم و نمایشی كه امسال برای جشنواره اوردم نمایش پات این ویژگی ها را دارد .
وی درباره این نمایش گفت: : نمایشنامه «پات» اثری هرمنوتیك برگزفته از داستان‌های شاهنامه فردوسی است كه در بخش مهمان سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر اجرا می‌شود و تاویل و بازآفرینی از داستان «سیاوش» شاهنامه فردوسی در دنیای امروز است. البته در نگارش و اجرای اثر به ساختار اصلی داستان وفادار بوده‌ایم اما اتفاقات در دنیای مدرن و امروزی رخ می‌دهد و یك بازخوانی جدیدی كردم.اپیزود اول یك بیمارستان است فردی بخاطر مشكل روانی بستری است .یكی از قصه ها ی شاهنامه در دل داستان اصلی است .اپیزود دوم یك كارگاه مجسمه سازی است كه مجسمه ها یك بخش دیگری از قصه را دنبال میكند ما در واقع تقابل بین دنیای سنت ومدرنیسم هستم،و در اصل این نمایش نگاه هرموتیك اسطوره های ایرانی در دنیای امروز است .
خلیلی عنوان كرد: در ابان ما در گیر كرونا شدم و مدت زمانی كه در بیمارستان ومنزل بودم فكر میكردم چه اتفاقی در جامعه می افتد كه نشاط جامعه رخت بسته برگردد زمانی كه موضوع جشنواره فجر پیش امد تصمیم به تولید یك اثرنمایشی كه نشاط اجتماعی را به مردم و خودم برگرداند و مطابق با فرهنگ جامعه هم باشد گرفتم.
وی درباره چگونگی شكل‌گیری این اثر نمایشی توضیح داد: پیش از این من پژوهشی درباره فردوسی انجام داده بودم و قرار بر این بود كه این نمایش را به شیوه‌ای دیگر در روز بزرگداشت فردوسی برای تعدادی از پژوهشگران اجرا كنم كه به دلیل بحران كرونا این مراسم برگزار نشد از این رو تصمیم گرفتم به جنبه‌های نمایشی و دراماتیك این اثر بیفزایم و آن را در قالب یك اثر نمایشی كامل ارائه دهم.
این نویسنده و كارگردان تئاتر بیان داشت:یكی از نكات بد این دوره از جشنواره تئاتر نداشتن بخش بین الملل بنابر شرایط كرونایی است اما در عین حال انسان زمانی دچار محدودیت شود خلاقیت ایجاد میكند، باتوجه به كرونا اكران تئاتر به صورت انلاین بین عموم مردم دستاوری عالی است كه در سراسر ایران نمایش را در زمانی مشخص می توانند ببینند.
وی افزود: تئاتر با سلیقه تماشگر پیش می رود .وجود ادبیات فارسی در كشور ما به شكل داستان است و در یك جدال ناباورانه بین فضای مجازی قرار گرفته است، به دلیل عدم تعهدی كه كسی وارد فضای مجازی برنامه ای بگذارد از تجمیع اطلاعاتی كه وارد فضای مجازی شده است سلیقه تماشاچی فرق كرده است .در حوزه دانشگاهی عموما اساتید دانشگاه نیم نگاهی به ادبیات ایران دارند بیشتر نگاهشان خارج از كشوراست، استاد عباس انجوی شیرازی معتقد است درباره فردوسی ومردم بی نهایت نمایش وجود دارد.مدیران در عرصه هنر برنامه بلند مدت بگذارند.
خلیلی گفت: جشنواره امسال خروجی جشنواره های دیگری است، در تهران بسیاری از اجراها تعطیل بودند واتفاق نیافتاد وموضوع كرونا باعث شد بازیگرهای ما انلاین تمرین میكردند و دورخوانی داشتیم كه شیوه نو و فابل تكراری است .
گفتنی است مدت زمان اجرای «پات» نزدیك به 60 دقیقه است و بهزاد محسنی، لیلا حقانی، مریم نثاری، رضوان عباسی، ملیكا اسلافی، سید زهرا حسینی بازیگران این اثر نمایشی هستند.

دسترسی سریع