ستاد منوچهر عیوری از استاد حسن كسایی روایت می كند

در برنامه سه شنبه 14 بهمن با استاد منوچهر عیوری هنرمند نی نواز نجف آبادی و از شاگردان استاد كسایی گفتگو می شود .

1399/11/14
|
16:00

آیین گرامی داشت های برنامه قدیمی فرزانگان فرهنگ كه به گرامی داشت استاد حسن كسایی اختصاص دارد این بار به سراغ یكی از دوستان و همراهان قدیمی او رفته است و سه شنبه 14بهمن ماه در این برنامه با استاد منوچهر عیوری هنرمند نی نواز نجف آبادی و از شاگردان استاد كسایی گفتگو می شود .
استاد غیوری دكتری موسیقی سنتی ایرانی با اشاره به اینكه همه زندگی خود را مدیون استاد كسائی می‌داند، بیان كرد: در40 سال زندگی با این استاد بزرگ علاوه بر فراگیری درس‌های نی‌نوازی، شاهد فضائل اخلاقی زیادی هم از ایشان بودم كه همگی برای تعالی انسان و تمرین بندگی پروردگار بود.
وی خاطر نشان كرد: آن مرحوم از بداهه نوازان بی‌نظیر و مشهور ایران زمین بودند و نمی توان گفت اثر سلام صبحگاهی ایشان شاخص است یا اثری دیگر، چون همه آثار آن استاد‌ِ بی‌بدیل نی نوازی ایران، شاخص و برتر است.
شاگرد استاد كسائی بهترین شیوه نی‌نوازی در استان اصفهان را نی‌نوازی استاد حسن كسائی عنوان كرد و گفت: در بین همه نوازندگان سازهای مختلف، رقبا و روش‌های نوازندگی مختلفی وجود دارد كه هر كدام روش خاص خود را ارائه می‌كنند اما در نی‌نوازی، سبك مرحوم استاد كسائی پیش از وی و تا امروز در هیچ كجای كشور به گوش نرسیده است.
استاد غیوری، منظم، مرتب، مشخص، موزون و موقر نوازی را از ویژگی‌های شاخص نی نوازی استاد كسائی برشمرد و افزود: متفاوت نوازی از مهمترین ویژگی‌های نوازندگی استاد كسائی بود به این معنی كه هرگاه ایشان قطعه‌ای از دستگاه شور یا ابوعطا می‌نواختند در نوبت بعدی دیگر همان ملودی نواخته نمی‌شد، چون ایشان با تكیه بر بداهه نوازی، موسیقی قبلی را تغییر می‌دادند و نوای جدیدی را به گوش مخاطب می‌رساندند.
وی اظهار‌كرد: از سال 1330 تا امروز همه نی‌نوازان كنونی پیرو و مقلد سبك استاد حسن كسائی بوده‌اند و پس از درگذشت ایشان هم هیچ هنرمندی نتوانسته است روش خاصی در نواختن این ساز عرفانی را بهتر از آن استاد بزرگوار ابداع و در نواختن استادانه آن ادعا كند.
وی در این برنامه مختصات فرهنگی و هنری استاد كسایی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
این برنامه سه شنبه ها از رادیو فرهنگ ساعت 19:30 دقیقه با صدای استاد بهروز رضوی پخش می شود. تهیه و تالیف این برنامه به عهده محمدحسینی باغسنگانی است و این برنامه برای شنودگان مشتاق در كلیه گیرنده ها، سامانه های رادیویی و وب سایت رادیو فرهنگ در سراسر جهان مهیا است .

دسترسی سریع