علی بخشی زاده روز دوشنبه 28 مهرماه در مراسم آغاز به كار رادیو وحدت گفت: رادیو رسانه ای جریان ساز است وامیدوارم رادیو وحدت نیز در این مدت بتواند اثرگذار و جریان ساز شود.
علی بخشی زاده روز دوشنبه در مراسم آغاز به كار رادیو وحدت، سه كاركرد اطلاع رسانی، آموزشی و تفریحات را وظیفه رسانهها دانست و افزود: رسانه وقتی ارزشمند است كه كاركردهای دیگری داشته باشد كه یكی از آنها موضوع وحدت بوده و این دستور كار جدید ما است.
وی در ادامه، رادیو را رسانه ای جریان ساز دانست و گفت: رادیو با سرعت موضوع وحدت را در دستور كار خود قرار داده و به این موضوع به شكل فنی توجه داریم.
او همچنین با اشاره به فرازهایی از كتاب سنن النبی علامه طباطبایی گفت: باید هنرمندانه به این موضوع پرداخت و علاوه بر رادیو وحدت سایر رادیوها نیز با استفاده از نظرات كارشناسان به موضوع وحدت بپردازند.
وی با اشاره به سنت های پیامبر گفت: امام صادق فرمود خوش ندارم كسی بمیرد درحالی كه هنوز برخی از آداب پیامبر را بجا نیاورده است.
تدارك برنامه های مختلف با تاكید بر وحدت
مدیر رادیو وحدت با اشاره به ضرورت وحدت جهان اسلام گفت: برنامههای مختلفی به منظور وحدت بیشتر برادران اهل سنت و شیعه داخل كشور تدارك دیده شده و همچنین در سطح جهانی نگاهی به امت رسول الله داریم.
مهدی مسعودی افزود: یكی از مهمترین برنامههای این شبكه رادیویی برنامه امت رسول الله است كه با علما و بزرگان جهان اسلام ارتباط برقرار می كنیم.
رادیو وحدت با شعار صدای همدلی امت رسول الله همزمان با آغاز ماه ربیع الاول روی موج اف ام ردیف 95 و 5 شروع به كار كرد.
شروع مراسم با قرائت آیاتی از قرآن توسط یك فلسطینی از كنار مسجد الاقصی بود كه به صورت اختصاصی برای رادیو وحدت آماده شده بود.
رادیو وحدت گفتمان دستیابی به امت واحده را ترویج كند
دبیر كل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این مراسم گفت: رادیو وحدت گفتمان دستیابی به امت واحده را ترویج كند كه دستیابی به تمدن اسلامی است. اگر اهل پیامبر هستیم باید ادب اختلاف را رعایت كنیم و از گریبانگیری و ناسزاگویی خودداری كنیم.
حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیر كل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ، با تبریك فرارسیدن ماه ربیعالاول اظهار داشت: خداوند ولی مطلق هستی است وولایت الهی یگانه محوری است كه وحدت جهان را شكل داده است. اگر ما شاهد مخلوق واحدی هستیم به دلیل آن است كه خالق یگانهای بر جهان حاكم است.
وی با بیان اینكه خداوند برای اینكه ولایت خود را در هستی برای ما ملموس كند ریسمانی از آسمان آویخته و امر كرده به آن تمسكجوییم تا بتوانیم سرپرستی او را بپذیریم، افزود: چنگ زدن به این ریسمان موجب اتحاد و پیدایی اتحاد واحده میشود. ما امت واحده داریم كه یك ولیّ بیشتر ندارد و آن هم خداوند متعال است و اگر به سوی او ركوع وسجود میكنیم، به خاطر این است كه او خالق هستی است. به ما امر كرده كه همه با هم به این ریسمان الهی چنگ بزنیم.
دبیركل مجمع تقریب مذاهب با اشاره به لزوم جلوگیری از تفرقه، گفت: ما در سازمان ونهادهای كوچك شاهد اختلاف سلیقه و تفرقه هستیم، اما قرآن به ما تأكید میكند كه به ریسمان الهی كه همان سنت نبوی و مسیر پیامبر اعظم (ص) برای امت اسلامی ترسیم كرده است، توجه كنیم.
وی با بیان اینكه تفرقه كار دشمن است و دشمن همان شیطان است كه قسم خورده انسان را فریب دهد، تصریح كرد: داشتن اختلاف امری طبیعی است و همه با هم متفاوت هستیم. اما مفهوم اختلاف با تفرقه متفاوت است. امروز حداقل سه راه متفاوت در دیپلماسی عمومی ارائه میشود كه این میدان اختلاف را چگونه باید مدیریت كرد كه منحر به تفرقه نشود؟ اولین راه رعایت ادب اختلاف است. یعنی وقتی با كسی كه اختلاف فكری یا قومی دارد، میرسیم باید گفتمان مودبانه داشته باشیم.
حجتالاسلام شهریاری با اشاره به اینكه دشمن اقدام به ترویج توهین میكند، گفت: نكته دوم اهمیت دعوت حكیمانه است، به طوری كه باید در كنار عقلانی سخن گفتن، باید نرمی محتوا در مقابل سخن جاهلانه داشته باشیم. یكی از مشكلات در جهان، جهل است كه این كار شیطان است.
وی موعظه پسنیده را از دیگر اقدامات مهم را جلوگیری از تفرقه عنوان كرد و افزود: اگر حربه دشمن را نشناسیم به طور حتم در چاله دشمن میافتیم. دشمن طوری سیاهنمایی میكند كه انگار مشكلكه انگار مشكل فقط برای عدهای خاص یا فرقه خاصی است و سعی دارد با سیاهنمایی مشكلات كشور بین شیعه وسنی اختلافافكنی كند؛ به طوری كه برخی تصور كنند فقط بعضی مناطق كشور همچون مناطق سنینشین و مرزی در تنگنا هستند، اما ما در همین قم طلبههایی داریم كه به سختی زندگیشان را میگذرانند.
حجتالاسلام شهریاری با بیان اینكه خداوند میفرماید اگر زیر چتر پیامبر هستید، نباید تنازع كنید، بلكه باید با زبان لیّن و ادب با او صحبت كنید، اظهار داشت: حتی قرآن میگوید به بت پرست هم ناسزا نگویید. ما اگر میخواهیم زیر چتر نبوی قرار بگیریم، باید وحدت را انتخاب كنیم.
دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی به اهمیت رادیو وحدت اشاره كرد و گفت: این رادیو آمده تا رحماهم بینهم را ترویج دهد. مبادا زیر چتر دشمن برویم. انشاءالله همه ما زیر چتر پیامبر قرار گیریم و امت واحده اجرایی شود. رادیو وحدت باید گفتمان امت واحده را برای ما فراهم كند و آرمانی بودن آن را برجسته كند و همه مسلمانان با این گفتمانسازی به آن سمت حركت كنند.
الگوی همدلی باشیم
جلیل رحیمی جهان آبادی عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: كاری كه صدا و سیما به مناسبت هفته وحدت انجام داده یك كار اسلامی و عقلانی است و پیامبر اعظم نیر با این هدف و مسیر، دین اسلام را به ما عرضه كرد كه محبت و وحدت را به عنوان آموزه ای الهی به كار بندیم.
وی افزود: ما به عنوان ایرانی وظیفه داریم الگوی همدلی و زیست مبتنی بر همگرایی باشیم و از آنجا كه انقلاب اسلامی پرچم دین باوری را با تقدیم 240 هزار شهید برافراشته وظیفه داریم برای وحدت تلاش كنیم تا فرهنگ اصیل ایرانی و آموزه های دین اسلام را ترویج دهیم.
رادیو وحدت پرچمدار وحدت امت اسلامی است
حجت الاسلام سید رمضان موسوی مقدم از رادیو وحدت به عنوان ندای وحدت امت اسلامی یاد كرد و گفت: این رادیو پرچمدار وحدت امت اسلامی خواهد بود.
وی افزود: رادیو وحدت می تواند بسیاری از بحث های نظری و تئوری را ارایه كند و به شبهاتی كه در این زمینه وجود دارد پاسخ دهد و با برخورداری از نظرات كارشناسان، شكافی را پر كند كه از سوی دشمن به آن دامن زده می شود.
در این مراسم ضمن پخش یك نمایش رادیویی از خدمات مرحوم حسین علی مرادی در ساختن مدرسه برای دانش آموزان مناطق اهل سنت تجلیل ودر پایان از تمبر هفته وحدت و رادیو وحدت رونمایی شد.
تمبر "رادیو وحدت" رونمایی شد
در حاشیه مراسم آغاز به كار "رادیو وحدت" از تمبر اختصاصی این مراسم رونمایی شد.
حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سید رمضان موسوی مقدم قائم مقام رسانه ملی و جمعی از مسئولان نیز، پس از رونمائی و ممهور شدن تمبر توسط حجت الاسلام والمسلمین شهریاری، حاشیه آن را توشیح كردند.
به منظور وحدت بیشتر بین برادران اهل سنت و شیعه داخل و خارج كشور رادیو وحدت راه اندازی شده و همچنین یكی از مهمترین برنامههای این شبكه رادیویی برنامه امت رسول الله است كه با علما و بزرگان جهان اسلام ارتباط برقرار می كند.