همكاری رادیو فرهنگ و اداره كل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش

در جلسه مشترك مدیر رادیو فرهنگ و مدیر كل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش بر آغاز همكاری طرفین تاكید شد.

1399/05/01
|
07:54

علیرضا حبیبی مدیر شبكه رادیویی فرهنگ و مدیركل فرهنگی هنری اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش در دیداری به مساله چگونگی همكاری پرداختند.
در این جلسه حبیبی مدیر رادیو فرهنگ گفت: «چند وقت قبل نشست سه جانبه با وزارت ارشاد آموزش و پرورش داشتیم در آنجا مقرر شد فعالیتی جریان ساز در ایام تابستان و كرونایی انجام شود.»

وی ادامه داد : «با توجه به گسترش بیماری كرونا باید افق بلندمدت برای فعالیت‌ها طراحی كنیم. رادیو فرهنگ با پوشش 96درصد فركانس در كشور و پوشش در 8 كشور منطقه پوشش بسیار مناسب و خوبی دارد. این یك ظرفیت برای ارائه فعالیت‌های فرهنگی و هنری آموزش و پرورش است.»

حبیبی خاطر نشان كرد: «به دنبال آن هستیم كه تابستانی متفاوت برای دانش‌آموزان رقم بزنیم و كتاب‌هایی كه در كتابخانه های منازل یا ادارات بدون مخاطب هستند در اختیار مدارس كم برخوردار كه كتابخانه‌های مناسبی ندارند قرار بدهیم.»

مدیر رادیو فرهنگ با اشاره به تجربه مدرسه رادیویی كه از قبل وجود داشته است گفت: «استفاده از رادیو به عنوان رسانه آموزشی یكی از كاربردهای آن است كه بسیار كارساز و كاربردی است. همانطور كه برای سایر نهادها و وزارتخانه‌ها امكاناتی را فراهم كرده ایم تا بتوانند فعالیت‌های خود را به مخاطبان ارائه كنند برای جشنواره های آموزش و پرورش نیز امكانات مناسبی را فراهم خواهیم كرد.»

وی ادامه داد: «متولی اطلاع رسانی در حوزه كتاب رادیو فرهنگ است و می‌توانیم پوشش بسیار خوبی در جشنواره دانایی توانایی كه موضوع آن كتاب و كتابخوانی است داشته باشیم. رادیو فرهنگ پیگیر فرهنگ عمومی فرهنگ ملی و فرهنگ تخصصی است. در حوزه های فرهنگی باید به صورت زیرساختی كار شود و نگاه قومیتی و نژادی را اصلاح كنیم توجه به اقتصاد و سیاست باید در لایه‌های بعد از فرهنگ قرار داشته باشند.»

حبیبی با اشاره به برنامه فكرانه رادیو فرهنگ تصریح كرد: «از فرمایشات مقام معظم رهبری برداشت كردیم كه دانش‌آموزان را باید پرسشگر و فكور تربیت كنیم به همین دلیل برنامه‌ای فلسفه محور برای كودكان با نام فكرانه تدارك دیده‌ایم. شورای دانش‌آموزی، مجلس دانش‌آموزی و تشكل‌ها ظرفیت خوبی هستند. در حوزه آموزش و پرورش مهمترین نكته استعداد یابی در بین دانش‌آموزان است .می‌توانیم از ظرفیت فرهنگ یاران در این زمینه استفاده كنیم كه قبلاً فرهنگ یاران دانشگاهی با همت دانشگاه‌های كشور اجرا شده است.»
در این دیدار رمضانی،نیز به تشریح فعالیت ها پرداخت وگفت: «حوزه فعالیت‌های اداره كل ما بسیار وسیع است به نحوی كه حوزه فعالیتی آن تمام دانش‌آموزان هست كه از آن جمله می‌توان به برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری فردا، پرسش مهر، جشنواره دانایی و توانایی، برگزاری مراسم ایام الله، اردوهای دانش‌آموزی اشاره كرد.»

وی با اشاره به جشنواره دانایی و توانایی ادامه داد: «در این جشنواره چون موضوع كتابخوانی است كتاب‌هایی با انتخاب كارگروه منتخب برگزیده می‌شود و این‌ها به مدارس و دانش‌آموزان معرفی می‌شوند و دانش‌آموزان از این سبد كتاب‌های دلخواه خود را برای انجام این مسابقه انتخاب می‌كنند. این فعالیت بدون بودجه دولتی درحال انجام است.»

وی ادامه داد: «از آنجاییكه سردار بزرگ شهید حاج قاسم سلیمانی در نزد فرهنگیان و دانشگاهیان جایگاه بسیار ویژه دارد و از آنجاییكه مقام معظم رهبری از روز شهادت سردار تا تشییع جنازه ایشان را ایام الله نامیده است در این ایام جشنواره فرهنگی وهنری به نام‌ سردار حاج قاسم سلیمانی را برنامه‌ریزی كرده‌ایم كه به زودی به استان‌ها ابلاغ خواهد شد این جشنواره در پنج شاخه و 80 رشته خواهد بود.»

رمضانی گفت: «علاوه بر فعالیت‌های این اداره كل می‌توانیم به برگزاری هفته سرود و نمایش مدارس اشاره كنیم كه در یك هفته در طول سال تحصیلی در مدارس برگزار می‌شود. این فعالیت باعث تقویت فرهنگ زبان مردم می‌شود و از این ظرفیت هم می توان در برنامه مشترك استفاده كرد.»

مدیركل فرهنگی هنری اردوها و فضای پرورشی وزارت اموزش و پرورش با اشاره به اردوهای راهیان نور گفت: «چون این اردوها مختص دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم بودند و دانش‌آموزان دوره ابتدایی و متوسطه دوره اول از رفتن به این اردوها منع شده بودند، اردویی با عنوان شمیم نور برای دانش‌آموزان با مشاركت تمام نهادها، سازمان‌ها و وزارتخانه برنامه ریزی كردیم تا بتوانند در شهر و یا شهرستان خود به اماكن تفریحی، مذهبی و ارزشی رفته و از این اردوها استفاده كنند.»

رمضانی گفت: «فعالیت‌های ما مخاطبان بسیار خوب و زیادی را می‌تواند برای رادیو جذب كند اما بیشتر به دنبال پوشش در مناطق محروم و كم برخوردار هستیم.»

دسترسی سریع