تعداد روزانه جانباختگان كرونا از 30خرداد صعودی و سهرقمی شده. این در حالی است كه از گروههای جهادی كه پای كار دفع بلای جهانگیر كرونا بودند، كمتر میشنویم. مراكز درمانی دوباره اعلام نیازها كردهاند و باید جهادیها به میدان بیایند.
اسفندماه سال گذشته بود كه مهمانی هرچند كوچك اما منحوس و خطرناك، فضای جهان و به تبع، كشور ما را تغییر داد. ویروسی كه به مرور با گسترش روزافزون خود شهر به شهر مردم را درگیر كرد و برنامهها و تجمعات مختلف را تحت تاثیر قرار داد.
موج اول ویروس كرونا از اسفندماه در ایران آغاز شد و خردادماه با كاهش كشتهها و میزان ابتلای روزانه افراد به پایان رسید. برای این امر همراهی و همكاری گروههای جهادی با نیروهای كادر درمانی بسیار مهم و اثرگذار بود، به حدی كه آمار تلفات ناشی از كرونا در مقطعی به حدود 30 نفر هم حتی رسید.
گروههای جهادی مساجد و هیأتها در این مدت از ضدعفونی معابر و سطوح، تا تولید اقلام مختلف بهداشتی، حضور در كنار كادر درمانی به عنوان كمك بهیار، تغسیل اموات كرونایی، تولید آبمیوه و طبخ سوپ و ... را انجام دادند و بارهای اسیاسی را از دوش كادر درمان كشور به عنوان جهادگران خط مقدم برداشتند. این تلاشها با پایان موج اول این بیماری و بعد از عید فطر با عدم نیاز مراكز درمانی و بیمارستانها فروكش كرد.
گروههای جهادی با راهاندازی قرارگاه نرجس خاتون با مجموعههای بهداشتی و درمانی كشور ارتباط داشتند و براساس اعلام نیاز این مراكز، ظرفیتهای خود را برای تهیه و تولید اقلام بهداشتی و یا تولید سوپ و آبمیوه متمركز میكردند اما با فروكش كردن بیماری كرونا و عدم نیاز مراكز درمانی و همچنین بازگشایی مراكز و كسبوكارهای مختلف كه نشان از به ثبات رسیدن شرایط داشت، گروههای جهادی نیز فعالیتهای خود را كم و كمتر كردند.
در روزهای اخیر مجدداً تعداد جانباختگان ناشی از كرونا سه رقمی شده است و حتی در روز 19 تیرماه ركورد درگذشتگان ناشی از این بیماری، به بیشترین رقم خود در این مدت یعنی عدد 221 درگذشته نیز رسید. تعداد افراد مبتلا به این بیماری در 24 ساعت نیز هر روز رقم نگرانكنندهای را نشان میدهد كه نشان از بیتفاوتی مردم نسبت به این بیماری و البته جای خالی تلاشهای جهادی دارد.
تاكید مجدد رهبر انقلاب به نهضت رشد و توسعه روحیه احسان در مبارزه با كرونا
مقام معظم رهبری در سخنرانی روز 22 تیرماه خود در دیدار مجازی با نمایندگان مجلس یازدهم، گسترش مجدد بیماری كرونا و جانباختن روزانه تعداد زیادی از مبتلایان را حقیقتاً غمانگیز خواندند و با تجلیل چندین باره از خدمات درخشان و فداكاریهای كادرهای درمانی كه بعضی از آنها نیز در راه خدمت به مردم به بیماری مبتلا شدند و یا جان باختند، گفتند: با وجود این خدمات، بعضی افراد حتی كار سادهای مثل ماسك زدن را انجام نمیدهند كه من واقعاً از آن پرستاری كه فداكارانه در حال ارائه خدمت است خجالت میكشم.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به واقعیت تلخ دور شدن كشور از موفقیت اولیه در مقابله با كرونا، خطاب به همه دستگاهها، گروههای خدمترسان و آحاد مردم تأكید كردند: همه نقش خود را به بهترین وجه ایفا كنند تا در كوتاهمدت زنجیره سرایت را قطع كنیم و كشور را به ساحل نجات برسانیم.
ایشان مشاركت گسترده مردم در نهضت خدمت مؤمنانه در آستانه ماه رمضان را بسیار با ارزش و گرهگشا از زندگی قشرهای ضعیف دانستند و افزودند: این نهضت تعاون و احسان باید رشد و توسعه پیدا كند و هركس به هر شكل كه میتواند كمك و مراقبت كند كه كسی از نیازمندان از قلم نیفتد.
اعلام آمادگی گروههای جهادی برای كمك به كادر درمانی
مجتبی قرهگزلو، مسئول هیأت حداثالحسین (ع) میگوید: گروههای جهادی همچون گذشته آماده كمكرسانی به روند درمان و مقابله با ویروس كرونا هستند، اما باتوجه به هماهنگیهای صورت گرفته باید مراكز درمانی اعلام نیاز كنند تا ما مجدداً ظرفیت خود را بسیج كنیم. تولید اقلام بهداشتی و یا تولید آبمیوه و سوپ نیازمند اعلام نیاز مراكز درمانی است؛ زیرا محل مصرف آنها این مراكز هستند كه تاكنون اعلامی در این خصوص صورت نگرفته است.
اعلام نیاز مجدد مراكز درمانی به گروههای جهادی
حجتالاسلام رضا كریمی، استاد حوزه معصومیه قم و مسئول قرارگاه جهادگران سلامت حضرت نرجس خاتون میگوید: با هماهنگی و بررسی وضعیت بیمارستانهای محل بستری بیماران كرونایی در كشور، براساس اعلام كادر درمانی و مسئولان پزشكی نیازمند حضور مجدد جهادگران برای كمك به نیروهای درمانی هستیم.
وی افزود: در موج دوم شیوع كرونا، متاسفانه بسیاری از نیروهای درمانی به این بیماری مبتلا شدهاند و مراكز درمانی نیازمند نیروهای جهادگر هستند كه تاكنون تعداد بسیاری از سوی این قرارگاه اعزام شده است اما نیازمند عزم جدی و تلاش مجدد گروههای جهادی و هیأتهای مذهبی برای رفع این نیاز در سراسر كشور هستیم.
كریمی گفت: در گام اول مقابله با این بیماری مساجد، هیأتها و گروههای جهادی اقدام به تولید آبمیوه و طبخ سوپ داشتند كه موجب كمك به بیماران و كادر درمانی و همچنین دلگرمی برای آنان بود، اما متاسفانه امروز كمتر شاهد این امر هستیم و گویی این قشر در غربت به سر میبرند كه باید به سرعت این گروهها در این زمینهها فعال شوند كه بسیار هم مهم و مورد نیاز است.
مسئول قرارگاه جهادگران سلامت حضرت نرجس خاتون خاطرنشان كرد: برای مقابله با این ویروس ضدعفونی و گندزدایی معابر و سطوح و حتی تولید ماسك، شیلد و گان كمتر مورد نیاز است و گروههای جهادی توان خود را باید صرف تأمین نیروی جهادی مورد نیاز در مراكز درمانی و همچنین تولید آبمیوه، سوپ و دیگر خوراكیهای مغذی كه در گذشته تأمین شد، كنند.
نگاهی به تجربه 3 ماهه گروههای جهادی علیه كرونا
مساجد و هیأتها در قالب گروههای جهادی از ابتدای شیوع ویروس كرونا در اسفندماه توان و ظرفیت خود را برای كمكرسانی به مردم، بیماران و كادر درمانی بسیج كردند و با فرمان لغو تجمعات مختلف از سوی ستاد ملی مبارزه با كرونا، هیأتهای مذهبی و سپس اماكن متبركه و مساجد به پیروی از این تصمیم، ابتدا محدودیتهایی را برای حضور افراد در این اماكن پیشبینی كردند، اما نهایتاً درهای همه مراكز و اماكن متبركه به روی زائران و ارادتورزان بسته شد و ظریفت و برنامههای خود را به سمت خدمترسانی سوق دادند.
جمعی از طلاب و روحانیون حوزههای علمیه، هیأتهای مذهبی، مجموعههای فرهنگی ـ تربیتی و پایگاههای بسیج شهر تهران 11 اسفندماه در نامهای خطاب به وزیر بهداشت نوشتند: نظر به شیوع گسترده بیماری كرونا آمادگی خود را به منظور مشاركت مردمی و خدمترسانی اعلام میداریم.
در پی این نامه قرارگاه جهادگران سلامت نرجس خاتون تشكیل شد تا گروههای جهادی و هیأتهای مذهبی را همراستا كند.
حجتالاسلام رضا كریمی استاد حوزه معصومیه قم و مسئول قرارگاه جهادگران سلامت حضرت نرجس خاتون میگوید: این قرارگاه در گام اولیه فعالیت خود از 17 مركز درمانی و 11 بیمارستان كشور سركشی كرد تا نیازهای كادر درمانی را احصا كند و سپس با اعلام به مساجد، هیأتها و كادر درمانی برای تولید اقلام بهداشتی مختلف مانند ماسك، گان و شلید و ... اقدام كردند.
وی افزود: در قالب پویش جهاد دوزندگی در مجموع 123 هزار ماسك، 3600 گان و 2 هزار شلید و بسیاری از اقلام بهداشتی مورد نیاز را تولید كرد.
كریمی تصریح كرد: با توجه به ارتباط این قرارگاه با مجموعههای درمانی، بحث اعزام نیروهای مردمی برای كمك به كادر درمان با هماهنگی این قرارگاه اجرایی شد. در این راستا 741 نیروی داوطلب آموزش دیدند و در مجموع 15 هزار و 500 نفر شیفت در بیمارستانها برای كمك به كادر درمان حضور پیدا كردند.
مسئول قرارگاه جهادگران سلامت حضرت نرجس خاتون تصریح كرد: سركشی از خانوادههای اموات كرونایی یكی دیگر از فعالیتهای این قرارگاه بود كه 15 گروه اعزامی شامل 15 طلبه و 15 زوج جهادی برای عرض تسلیت به خانه این اموات رفتند و 1000 تماس تلفنی نیز برای عرض تسلیت برقرار شد.
به نقل از خبرگزاری فارس/