امروز پنج شنبه 28 اردیبهشت 96...فردا 29 اردیبهشت 96 روز موعود . تنها ساعاتی دیگر به حماسه ی حضور باقی نمانده . فردا ملت ایران بار دیگر با حضور در پای صندقهای رای حماسه ای دیگر را خلق میكنند .
امروز پنج شنبه 28 اردیبهشت 96...فردا 29 اردیبهشت 96 روز موعود . تنها ساعاتی دیگر به حماسه ی حضور باقی نمانده . فردا ملت ایران بار دیگر با حضور در پای صندقهای رای حماسه ای دیگر را خلق میكنند . روز گذشته اقشار مختلف مردم به دیدار مقام معظم رهبری رفتند و ایشان در سخنرانی خود نكاتی حائز اهمیت را درباره انتخابات مطرح كردند . در نگاشت امروز بر آنیم تا بخشی از سخنان معظم له را از سایت Khamenei.ir نقل كنیم .
(فایل صوتی سخنان مقام معظم رهبری ( مدظله العالی را از فایل صوتی پایین صفحه دانلود كنید .)
یك نكتهی دیگر كه در مورد این روزها وجود دارد و من ترجیح میدهم چند جملهای دربارهی آن صحبت كنم، مسئلهی انتخابات است. مردم -ملّت ایران- خود را دارند آماده میكنند برای یك حماسهی بزرگ، برای انتخابات، با شور و شوق. آنطوری كه من میشنوم و اطّلاع پیدا میكنم، بحمدالله شور و شوق انتخابات در سرتاسر كشور در مردم هست؛ مردم خودشان را دارند آماده میكنند. خب این خیلی مهم است؛ این درخشش ملّت ایران در یك حماسهی بزرگ دیگر است. هركدام از این انتخاباتها كه شما در آنها شركت میكنید، یك حماسه است، یك حركت عظیم مردمی است كه جلوی چشمهای مردم دنیا قرار میگیرد؛ عزّت ملّت را بالا میبرد، قدرت ملّی را افزایش میدهد. انتخاباتها این[جور] است؛ مردمسالاری اسلامی را در مقابل چشم مدّعیان سیاست در دنیا به نمایش میگذارد. مردمسالاری دینی یا مردمسالاری اسلامی یك اندیشهی نو بود، یك تجربهی نو برای بشریّت بود كه بهوسیلهی نظام جمهوری اسلامی و امام بزرگوار عرضه شد؛ این را شما روز جمعه در مقابل چشم مردم دنیا -از سیاستمدار و تحلیلگر و مسئول و مدیر و غیر مدیر و آحاد ملّت- به نمایش میگذارید و نشان میدهید؛ اهمّیّت انتخابات این است.
همه هم در دنیا چشمشان به این انتخابات شما است؛ این را عرض بكنیم. همه كه عرض میكنیم یعنی مسئولان كشورها، از دستگاههای دولتی آمریكا شما بگیرید، تا قدرتهای اروپایی و كشورهای اروپایی، تا دولتهایی در این منطقه كه دنبالهرو آمریكا هستند، تا آن نخستوزیر(1) گردنشكستهی رژیم صهیونیستی(2) -همهی اینها- چشمشان به این است كه شما روز جمعه چگونه وارد میدان میشوید و با چه حجمی وارد میدان میشوید، با چه روحیّهای وارد عرصهی انتخابات میشوید؛ همه دارند نگاه میكنند. این یك طرف قضیّه است؛ یك طرف دیگر قضیّه هم ملّتهای منطقهاند كه غالباً با چشم عظمت به ملّت ایران نگاه میكنند و خیلی از آنها حسرت این آزادی و این مردمسالاری را كه در اینجا هست میبرند و نگاه میكنند و ملّت ایران را تحسین میكنند. اینها هم دوستداران شما هستند؛ اینها هم چشمشان در روز جمعه به انتخابات است. اگر انتخابات ما یك انتخابات ضعیفی باشد، شركت مردم ضعیف باشد، یكجور قضاوت میكنند، یكجور تصمیمگیری میكنند؛ اگر حضور مردم، حضور هوشمندانه، قوی، در صحنه و با حجم زیاد باشد، جور دیگری قضاوت میكنند، جور دیگری نظر میدهند. حقیقتاً جمهوری اسلامی با تجدید این انتخاباتها در سالهای معیّن و دورههای معیّن، طراوت تازهای پیدا میكند؛ خود را در دلها و چشمهای مردم دنیا به شكل جدیدی، به شكل برجستهای، به شكل طُرفهای(3) مجسّم میكند و نشان میدهد؛ این است كه واقعاً روز انتخابات برای نظام جمهوری اسلامی، روز جشن است، روز شادی و شور است.
شما نگاه كنید به منطقه، منطقهی ما، منطقهی غرب آسیا و شمال آفریقا امروز غرق در ناامنی است؛ چه با حضور تروریستها و عناصر مسلّحی كه غالباً از سوی دولتهای بددل و بدخواه تقویت میشوند، چه با جنگهای داخلی در بعضی از كشورها كه در همهی اینها هم باز دست قدرتهای استعمارگر دنیا مشاهده میشود. ناامنی است دیگر، محیطِ ناامن است. نگاه كنید به كشورهای منطقه؛ كجا هست كه این ناامنی نباشد. در بین این مجموعهی ناامن، بحمدالله با توفیق پروردگار، جمهوری اسلامی با امنیّت، با آرامش، مشغول تدارك انتخابات است. امروز دو روز به انتخابات بیشتر باقی نمانده است، بحمدالله محیط كشور محیط آرام، همراه با آرامش، همراه با سكینه [است]. اینها خیلی ارزش دارد؛ برادران عزیز، خواهران عزیز! اینها را باید خیلی قدر بدانیم؛ خیلی قیمت دارد. انتخاباتی در یك كشور هشتاد میلیونی به راه میافتد -كه گفتند پنجاهوچند میلیون حقّ انتخاب دارند- و مردم با شور و شوق خود را آماده میكنند، امّا همهجا آرامش برقرار است؛ این خیلی با ارزش است، خیلی با اهمّیّت است. این را باید قدر دانست.
فضای آزادی را جمهوری اسلامی به ما داد. اگرچه بعضی ناسپاسی میكنند و از همین فضای آزاد استفاده میكنند و آزادی را نفی میكنند. این ناشكری و ناسپاسی است كه بعضی میكنند؛ خب بكنند. در كشور بحمدالله فضای آزاد هست، فضای حضور مردم هست، و فضای تأثیر رأی مردم [هست]؛ در انتخاب مسئول درجهی یك اجرائی كشور كه ریاست جمهوری است، و همچنین [انتخاب] مدیران شهری كه انتخابات شوراها است، مردم رأی دارند، نظر دارند، تصمیم میگیرند؛ این خیلی باارزش است. ملّتهایی در منطقهی ما كه دولتهایشان تحتالحمایهی رژیم ایالات متّحدهی آمریكا هستند، حسرت این را میخورند، غبطه میخورند به حال ملّت ایران؛ برایشان یك رؤیا است كه بتوانند وارد صحنه بشوند؛ دو نفر، سه نفر، پنج نفر، رقابت كنند بر سر ریاست اجرائی كشور، و بعد مردم حق داشته باشند یكی از اینها را انتخاب كنند؛ این برای كشورهای منطقهی ما مثل یك رؤیا میماند. این [كار] هر چهار سال یك بار در كشور ما تكرار میشود. مردم وارد میشوند، انتخاب میكنند، تشخیص میدهند، این خیلی باارزش است. این را باید قدر دانست.
حضور مردم در این صحنه خیلی پُرمعنا است. این نشاندهندهی دو مطلب اساسی است؛ البتّه ذیل این دو مطلب، مطالب دیگری هم وجود دارد لكن در این حضور مردمی، دو مطلب اساسی است: یكی اعتماد مردم و علاقهی مردم به نظام جمهوری اسلامی، پیوند مردم با نظام جمهوری اسلامی؛ یكی [هم] قدرت اراده و تصمیمگیریای كه در مردم وجود دارد؛ این دو چیز خیلی مهم است. وقتی شما در صحنه حاضر میشوید، هم نشان میدهید كه به نظام جمهوری اسلامی كه توانسته است كشور را استقلال ببخشد و آزادی ببخشد، دلبستهاید؛ هم نشان میدهید كه ملّت ایران یك ملّت زنده است، پای كار است، مصمّم است، عازم است؛ این را نشان میدهید. هر دوی اینها برای كشور دارای ارزش زیادی است؛ البتّه هركدام [هم] زیرمجموعههایی دارد؛ فواید بیشتری هم دارد. هرچه این حضور بیشتر باشد، هرچه این انضباطی كه بحمدالله در بین مردم وجود دارد بیشتر باشد، آبروی ملّت ایران و احترام ملّت ایران در پیش چشم ناظران جهانی بیشتر است.
این نكتهی انضباط كه عرض كردم، نكتهی مهمّی است. این انضباط مردمی، خیلی بااهمّیّت است، خیلی باارزش است؛ هم قبل از انتخابات، هم در حین انتخابات و روز انتخابات، هم بعد از انتخابات. این انضباط مردمی و پایبندی به نظم و قانون خیلی مهم است. این همان چیزی است كه بسیاری از كشورها آن را ندارند و ملّت ما بحمدالله دارد نشان میدهد كه این را دارا است. و ما ملّت ایران این را از تجربههای گذشته یاد گرفتهایم؛ ما هم تجربه كردهایم؛ سالهای متمادی است كه تجربه میكنیم. ملّت ایران تجربه كرده است كه این انضباط چقدر به نفع او است و بیانضباطی و بیقانونی چقدر برایش مضر است؛ این را ملّت ایران تجربه كرده.