رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در زمان های مختلف درباره ی اهمیت شركت در انتخابات تاكید بسیار فرموده اند . در نگاشت امروز برآنیم تا گزیده ای از بیانات معظم له را برگرفته از سایت Khamenei.ir نقل كنیم.
كمتر از سه روز دیگر به انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و شمارش معكوس آغاز شده .
رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در زمان های مختلف درباره ی اهمیت شركت در انتخابات تاكید بسیار فرموده اند . در نگاشت امروز برآنیم تا گزیده ای از بیانات معظم له را برگرفته از سایت Khamenei.ir نقل كنیم.
ایجاد حماسهی سیاسی
اصل مطلب در مسئلهی انتخابات، ایجاد حماسهی سیاسی است؛ حضور حماسی مردم در پای صندوقها است. حماسه یعنی چه؟ حماسه یعنی آن كار افتخارآفرینی كه با شور و هیجان انجام میگیرد. هر رأیی كه شما به یكی از این نامزدهای محترم بدهید - این هشت نفر آقایان محترمی كه در صحنه هستند - رأی به جمهوری اسلامی دادهاید. رأی به هر نامزدی، رأی به جمهوری اسلامی است؛ رأی اعتماد به نظام و سازوكار انتخابات است. اینكه شما وارد عرصهی انتخابات میشوید؛ چه آن كسی كه نامزد ریاست جمهوری است، چه آن كسی كه انتخاب میكند - مثل من و شما - نفْس ورود در این میدان، به معنای اعتماد به جمهوری اسلامی و اعتماد به سازوكار انتخابات است؛ در درجهی دوم هم، رأی به كسی است كه یا شما، یا آن برادر و خواهر دیگر، یا بندهی حقیر تشخیص دادهایم كه برای آیندهی كشور مفیدتر از دیگران است.
1392/03/14
شكل بدیعی كه جمهوری اسلامی به دنیا عرضه كرده
برگزاری انتخابات در كشور، از افتخارات جمهوری اسلامی است. آن روزی كه در این كشور صحبت انتخابات شد، از اول مشروطه تا زمان جمهوری اسلامی - قبل از آن كه این حرفها معنا نداشت - حقیقتاً به معنای واقعی كلمه، یك انتخابات سراسریِ عمومیِ پرشورِ واقعی اتفاق نیفتاده بود. حتّی در دوران نهضت ملی هم اگرچه یك انتخابات واقعی بود، اما در حد شأن ملت ایران نبود، كه مردم از ابعاد و اعماق روستاها بیایند پای صندوقهای رأی، خودشان بشناسند، خودشان بدانند، خودشان رأی بدهند؛ این اتفاق فقط در جمهوری اسلامی افتاد و امام بزرگوار ما مبتكر و طراح و مهندس این بنا بود. ایشان از همان اول كار اصرار كرد كه باید همهپرسی برای تعیین نظام حكومتی در جمهوری اسلامی هرچه سریعتر انجام بگیرد.
در انقلابهای دنیا این كارها بعد از سه سال، چهار سال، پنج سال، گاهی هم بیشتر، اتفاق میافتد؛ اما در جمهوری اسلامی، كمتر از پنجاه روز بعد از پیروزی انقلاب، همهپرسی سراسری انجام گرفت و آن جمعیت كثیر و عظیم و آن نسبت بالا، آمدند پای صندوقهای رأی و رأی دادند. این كه به چه رأی دادند، مسئلهی دوم است؛ مسئلهی اول این است كه مردم با همهی وجود خود نشان دادند كه در صحنه حاضرند و برای اقدام و برای تصمیمگیری و برای تعیین خطمشیِ آینده آمادهاند. این از آنجا خشت اوّلش گذاشته شد، پایهگذاری شد و بعد هم ادامه پیدا كرد.1392/02/16
مسئلهی حضور مردم و انتخابات در نظام جمهوری اسلامی با این شكل بدیع و تازهای كه در دنیا عرضه میشود، مسئلهی بسیار مهمی است؛ جا دارد دربارهی آن بیشتر تأمل شود، حرف زده شود، بحث شود. مسئله، مسئلهی مردمسالاری دینی است؛ یعنی حضور یكپارچهی مردم، رقابت جدی، فعالیت و تلاش حقیقی مردمی، در كنار معیارهای اسلامی و معیارهای الهی. این تركیب شگفتآور همان چیزی است كه بشریت محتاج آن است؛ تشنهی آن است.
آنچه كه جمهوری اسلامی را به عنوان یك پدیدهی بدیع ممتاز میكند، همین است كه: حضور مردم و انتساب به معنویات و به حكم الهی و خشوعِ در مقابل پروردگار. این دو یك حقیقت واحدی را تشكیل دادهاند. این بحث كه در نظام اسلامی، جمهوریت مقدم است یا اسلامیت مقدم است، یك بحث بی معنی و انحرافی است. اسلامیت و جمهوریت دو عنصر جدا نیستند كه به یكدیگر وصل شده باشند و یك حقیقت را به وجود آورده باشند؛ در دل اسلامیت، جمهوریت هست. در دل اتكاء به حكم الهی، تكیهی به مردم و احترام به خواست و رأی مردم هست. جمهوری اسلامی یك حقیقت واحد است كه هدیهی انقلاب اسلامی به ملت ایران است. این، آن چیزی است كه در این سی سال، امتحان كارآمدیِ خود را به بهترین وجهی داده است.
آن كسانی كه مدعی دموكراسی هستند، باید پاسخ بدهند كه دموكراسی حقیقی در مجموعهی حكومتهای آنها چقدر است. آیا این میل مردمی، این جاذبهی ایمانی ای كه در دل ملت ایران موج میزند و آنها را به عنوان یك انجام وظیفه به پای صندوق رأی میكشاند، در آنجا كجاست؟ در كجای این دموكراسیها این را می شود دید؟ این شیوهی بدیع حكومت، هدیهی اسلام به ماست؛ در كنار این حقیقت، این را باید توجه كرد كه ظرفیت جمهوری اسلامی و نظامی كه بر این پایه استوار است، چه ظرفیت عظیمی است. 1388/05/12