سید مسعود شجاعی كاریكاتوریست و دبیر جشنواره هولوكاست به عنوان چهره برتر هفته ی هنر انقلاب سال 95 شناخته شد و جایزه ی خود را به زینب خانم ، دختر شهید مدافع حرم اهداء كرد .
مراسم اختتامیه ی هفته ی هنر انقلاب اسلامی ایران عصر روز گذشته با حضور هنرمندان در تالار اندیشه ی حوزه ی هنری برگزار شد .
در این مراسم از میان نامزدهای این دوره ، سید مسعود شجاعی طباطبایی كاریكاتوریست ، به خاطر برگزاری جشنواره هولوكاست و راه اندازی دو كمپین اجتماعی به عنوان چهره ی هنر انقلاب سال 95 شناخته شد .
سید مسعود شجاعی درباره هفته ی هنر انقلاب گفت :چند سالی است كه شاهد برگزاری اتفاقی ویژه در حوزه ی هنر انقلاب هستیم ،به نظر من هر سال شاهد رویدادهای جدیدی هستیم و این اتفاق هر سال پرفروغ تر از سالهای قبل مسیر خود را ادامه می دهد .
وی در ادامه گفت : روزهایی كه در این جشنواره انتخاب شده درنخستین روز مصادف است با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی و این نامگذاری بسیار اتفاق خوبی است زیرا یادآور رشادتهای شهدایی است كه در صحنه های نبرد حضور پیدا كردند و زمینه را برای بروز و ظهور این اتفاقات ناب رقم زدند .
حضرت امام خمینی ( ره ) فرمودند : انقلاب ما انفجار نور بود و ما تجلی این انقلاب را در بروز و ظهور اتفاقات هنری كه هنرمندانی چون شهید آوینی رقم زدند مشاهده می كنیم.
در این هفته شاهد توجه به ارزشها ی انقلابی هستیم ، و این رویداد ( هفته ی هنر انقلاب اسلامی ) ارزشمند است .
شجاعی طباطبایی چهره برگزیده هفته هنر انقلاب كه به خاطر برگزاری جشنواره ی هولوكاست این جایزه را دریافت كرد ،درباره برگزاری این جشنواره ی عنوان كرد : ما پی گیر دو اتفاق در دو مقطع زمانی بودیم ، دفعه ی اول در پی انتشار 12 طرح توهین آمیز از پیامبر گرامی اسلام (ص) توسط نشریه ی دانماركی كه موجب تنفر دنیای اسلام شد و دفعه ی دوم نشریه ی فرانسوی شارلی طرح توهین آمیز ی از رسول مكرم اسلام(ص) را روی جلد نشریه منتشر كرد در پی این دو اتفاق و با توجه به اینكه دنیای غرب همیشه مدعی است كه آزادی حد و مرزی ندارد و از نظر غرب ، حتی توهین هایی از این دست قابل تفسیر می باشد ، تصمیم گرفتیم جشنواره هولوكاست را برگزار كنیم و به این ترتیب دوگانگی رفتار غرب را به چالش كشیدیم .
شجاعی طباطبایی در ادامه خاطر نشان كرد : هولوكاست اتفاقی است كه صهیونیست ها از آن بهره گرفتند و ما به دنبال اثبات یا نفی این ادعا نبودیم . آنها ادعا میكردند كه تعداد زیادی از یهودیان در زمان جنگ جهانی دوم كشته شدند و در قبال این ادعا باید تاوانی داده شود و این تاوان گرفتن سرزمینی تحت عنوان فلسطین می باشد .
سید مسعود شجاعی كاریكاتوریست و دبیر جشنواره هولوكاست با اشاره به مواردی كه در جشنواره ی هولوكاست مطرح شده خاطر نشان كرد : ما در این جشنواره مواردی را مطرح كردیم كه خوشبختانه مورد نظر چهره ها و هنرمندان دنیا قرار گرفت و آنها منطق ما را پذیرفتند . وی در ادامه گفت : یكی از مواردی كه در این جشنواره مطرح كردیم این بود كه اگر جنگی هم به وقوع پیوسته و یهودیان متحمل مشكلاتی شدند چرا مردم فلسطین باید تاوان آن را بدهند ؟!
سید مهدی شجاعی با اشاره به مسئله ی دوم خاطر نشان كرد : در جشنواره ی هولوكاست مطرح كردیم كه ما نگران هولوكاست معاصر هستیم . شجاعی با اشاره به معنای واژه ی "هولوكاست" گفت : "هولوكاست" به معنی "كشتار جمعی " است ،ما در این جشنواره عنوان كردیم كه نگران كشتارهای جمعی هستیم كه این روزها در مناطقی چون یمن و عراق و سوریه و غزه صورت می گیرد و به این ترتیب آزادی بیان غرب را به چالش كشیدیم .
سید مسعود شجاعی دبیر جشنواره هولوكاست در ادامه درباره ی این مسابقه گفت : این جشنواره در دو دوره و با فاصله ی زمانی 10سال به وقوع پیوست و در دور دوم با توفیق بزرگی مواجه شد و شاهد حضور 50 هنرمند بزرگ از نقاط مختلف دنیا در این جشنواره بودیم . او در ادامه خاطر نشان كرد كه رژیم صهیونیستی از این اتفاق بسیار خشمگین شد و به شیوه های مختلف تلاش خود را كرد تا مانع از نمایش آثار این هنرمندان شود ، حتی نتانیاهو با ارسال نامه ای به سازمان ملل خواستار تحریم هنرمندانی شد كه در این جشنواره شركت كرده بودند .
سید مسعود شجاعی چهره برتر هفته ی هنر انقلاب سال 95 در مراسم اختتامیه ی هفته ی هنر انقلاب جایزه ی خود را به خانواده ی شهید مدافع حرم و دختر این شهید ، زینب اهداء كرد .
مسعود شجاعی درباره ی نحوه ی آشنایی با خانواده ی این شهید اینگونه گفت :" در ماههای گذشته در كشور لبنان كلاس و گارگاهی برگزار كردم و در حاشیه ی برگزاری این كارگاهها به منطقه ای رفتم كه مزار شهدای مدافع حرم بود ، در آنجا متوجه مزار شهیدی شدم كه در بالای آن صندقچه ای قرار داشت و این صندوقچه پر از نامه هایی بود كه زینب خانم ،دختر این شهید ، حرفهای خود را در قالب نامه برای پدر شهیدش می نوشت و با باور اینكه پدرش نامه های او را می خواند ، این نوشته ها را درون آن صندوق
می انداخت . پس از تحقیق درباره ی این شهید مدافع حرم متوجه شدم این شهید 13 سال در زندانهای رژیم صهیونیستی اسیر بوده و پس از رهایی از بند اسارت به عنوان مدافع حرم مشغول دفاع از حرم حضرت زینب شده و در این راه به شهادت رسیده است . به همین دلیل تصمیم گرفتم جایزه ی خود را به خانواده ی شهید "فادی محمد احمد الجزار" و دختر ایشان زینب خانم اهداء كنم و این كار كوچكی بود كه انجام دادم .این شهدا باید دیده شوند و مطالبی درباره ی آنها در قالب كتاب نوشته شود .
گفتگوی اختصاصی سایت شبكه ی فرهنگ با سید مسعود شجاعی را در بخش پادكست بشنوید.