برنامه ی پشت چراغ سبز به روان شناسی فردی و آسیب های اجتماعی می پردازد .در این برنامه روز گذشته با حضور دكتر ناظمی روان شناس آسیب های روحی و روانی كنكور كه حركت ما را در مسیر زندگی كند می كند بررسی شد .
در این برنامه شنونده ای در تماس با برنامه ی پشت چراغ سبزمشكل خود را شرح داد و گفت :یكسال قبل از كنكور دچار وسواس شده و نتوانستم در كنكور شركت كنم و مجبور به ترك تحصیل شدم به دلیل این مشكلات دچار افسردگی شده و اراده ی خود را از دست دادم و در هنگام تصمیم گیری های جدی دچار مشكل می شوم .
خانم دكتر ناظمی روان شناس و كارشناس برنامه ی پشت چراغ سبزدر پاسخ به این شنونده گفت :
تمام مسائل زندگی این شنونده معطوف به كنكور شده است و متاسفانه این مشكل برای بسیاری از فرزندان ما اتفاق افتاده تاجایی كه تمام زندگی فرد وابسته به كنكور شده است . واین مشكا در پی رفتارهای والدین و اطرافیان و فشارهایی كه از سوی مدارس به دانش آموزان وارد می شود برای افراد ایجاد می شود و تاجایی پیش میرود كه متاسفانه در مواردی چون نمونه ای كه شنونده ی عزیز مطرح كرد تبدیل به فاجعه می شود .
دكتر ناظمی در ادامه اظهار داشت : كنكور تهای یكی از انتخابها و مراحل زندگی فرد است ونقشه راه و برنامه ای كه هر شخصی برای آینده و زندگی خود ترسیم میكند تعیین كننده میزان اهمیت كنگور در زندگی فرد است .
دكتر ناظمی خاطر نشان كرد : پایه ی تفكری كه در ذهن افراد ایجاد می كنیم نگاه آنها را شكل می دهد اما متاسفانه به دلیل فشارهایی كه از سوی بر خی مدارس و والدین به فرزندان تحمیل می شود كنكور در ذهن و فكر دانش آموزان به قدری پر رنگ شده كه اگر هم یك دانش آموز تصمیم بگیرد به جای شركت در كنكور به كسب مهارتی بپردازد و در مهارتی كه علاقه ی اوست متخصص شود این تصمیم قطعا از سوی والدین او پذیرفته نخواهد شد . زیرا خانواده ها فكر میكنند كه دانش آموزان پس از پایان دوران مدرسه حتما باید وارد دانشگاه شوند . اما والدین باید توجه داشته باشند كه كنكور ملاك مناسبی یرایتعیین میزان یادگیری فرزندان نیست. دكتر ناظمی با تاكید بر یادگیری مهارت های مختلف گفت : بهتر است فرزندان بر اساس استعدادهای خود به سمت علائق خود حركت كنند و الزامی نیست كه همه ی دانش آموزان در كنكور شركت كنند زیرا مشاغل بسیار خلاقی وجود دارد كه دانش آموزان می توانند مهارت های بسیاری را به صورت تخصصی فرا گیرند در تمام كشورهای دنیا دانش آموزان با انتخاب شاخه ی كار و دانش مهارتهای تخصصی را منطبق بر علایق و استعدادهای خود می آموزند .
دكتر ناظمی در اهمیت خود آگاهی اظهار داشت :در گام اول افراد باید خودآگاهی را بیاموزند و بدانند به چه رشته و مهارتی علاقه دارند تا بتوانند برای زندگی و آینده ی خود تصمیم درست بگیرند و در مسیر موفقیت گام بردارند .