فصلی از یك رمان : حقیقت یخی اثر دن براون «حقیقت یخی»

«حقیقت یخی» رمانی دیگر از نویسنده ‍پركار و شناخته‌شده آمریكایی، یعنی «دن براون»، است. كتاب حقیقت یخی مثل بقیه رمان‌های دن براون اثری خیالی و رازآلود است. این كتاب با یك خبر علمی از ناسا شروع می‌شود.

1398/04/02
|
13:47

درباره ی نویسنده : دن براون نویسنده آمریكایی كتاب‌های ژانر پرهیجان است كه برای كتاب جنجالی و پرفروش خود «رمز داوینچی» در سال 2003 میلادی به شهرت زیادی در سراسر جهان رسید. تمام كتاب‌های دن براون جزو كتاب‌های پرفروش بوده و میلیون‌ها نسخه از آن به دست مخاطبان و علاقه‌مندان داستان‌هایش رسیده است.
«حقیقت یخی» رمانی دیگر از نویسنده ‍پركار و شناخته‌شده آمریكایی، یعنی «دن براون»، است. كتاب حقیقت یخی مثل بقیه رمان‌های دن براون اثری خیالی و رازآلود است. این كتاب با یك خبر علمی از ناسا شروع می‌شود. برای افراد علاقه‌مند به موضوعات نجومی و افرادی كه پیگیر رمان‌های معمایی هستند، مطالعه ی این كتاب را پیشنهاد می كنیم .
در علم نجوم، دو موضوع «شهاب‌سنگ‌ها» و این سوال كه «آیا در فضا حیاتی وجود دارد» از موضوعات بحث‌برانگیز و جالب‌توجه محققان و حتی منجمان آماتور است. دن براون نیز با هوشمندی تمام از این دو موضوع علمی برای شروع و پرداخت رمانش كه موضوعاتی مثل سیاست، آینده زمین، انتخابات و... هم دارد، استفاده می‌كند.
كتاب حقیقت یخی یك رمان علمی-تخیلی صرف نیست، بلكه نویسنده، یك معمای رازآلود مثل رقابت‌های انتخاباتی و سیاست را هم چاشنی روایت كرده كه به جذابیت آن افزوده است.
نویسنده در ابتدای كتاب تاكید می‌كند كه این كتاب صوتی، اثری تماما خیالی است و اشخاص و مكان‌ها، حقیقتی خارجی ندارند، اما این را هم ذكر می‌كند كه بعضی گروه‌ها و فناوری‌هایی كه در این كتاب به آن‌ها اشاره شده، واقعیت دارند.
رمان با كشف شگفت‌انگیز ناسا شروع می‌شود. ناسا در تلاش برای جبران اشتباهات مهلكی كه موقعیت سیاسی‌اش را به‌خطر انداخته است، در اعماق یخ‌های قطبی، شهاب‌سنگی كشف می‌كند كه برای او پیروزی محسوب می‌شود. این شهاب‌سنگ یك شهاب‌سنگ معمولی نیست. درون این سنگ، فسیل‌هایی از حشرات بزرگی وجود دارد كه نشان‌ می‌دهد در فضا حیات وجود دارد. در ادامه داستان، جنجال بر سر این است كه آیا این شهاب‌سنگ حقیقی است یا ساختگی.....
بخش هایی از این كتاب را در زیر بخوانید :
مرگ به اشكال گوناگونی پا به آن سرزمین گذاشته بود، اما این‌بار چارلز بروفیِ زمین‌شناس كه سال‌ها با حیات‌وحش آن سرزمین دست‌وپنجه نرم كرده بود، آماده تقابل با سرنوشت غیرعادی و مرموزی نبود كه انتظارش را می‌كشید. چهار اسب سورتمه‌كش كه ابزار زمین‌شناسی را حمل می‌كردند، ناگاه با پوزه‌های رو به آسمان، از سرعت خود كاستند. بروفی از سورتمه پایین پرید و پرسید: «چه اتفاقی افتاده بچه‌ها؟» از خلال ابرهای پاره‌پاره، هلیكوپتر باری نظامی، با گذر از كوه‌های یخ رخ نمود. بروفی با خود گفت: «عجیبه. هیچ‌وقت تو این نقطه قطب شمال، هلیكوپتری ندیده بودم.»
و بعد ذهنش به گذشته‌ها پر كشید. به سال 1996 كه ناسا شهاب‌سنگی را یافته بود كه در آن بقایای فسیل باكتری‌های ذره‌بینی وجود داشت. متاسفانه چند هفته پس از اعلام این خبر، تعدادی از دانشمندان ثابت كردند كه موجودات زنده این شهاب‌سنگ در واقع چیزی جز تبلور هیدروكربن‌های حاصل از آلودگی‌های زمین نبوده‌اند. در پی این اشتباه بزرگ، ضربه مهلكی به باورهای ناسا وارد آمد. روزنامه نیویورك تایمز فرصت را غنیمت شمرد و با نیش و كنایه و انتقاد شدید، ادعای پیشین ناسا را كوبید و به اصطلاح آن را سازمان خیالی نامید.

دسترسی سریع