گزارش روز : افتتاح رادیو اربعین با ارتباط مستقیم با كربلا رادیو اربعین افتتاح شد

رادیو اربعین ظهر امروز (18 مهر ماه) با حضور جمعی از مدیران رادیو و تلویزیون و ارتباط مستقیم با حرم امام حسین (ع) افتتاح شد.

1397/07/18
|
15:23

مراسم افتتاح رسمی چهارمین سال شبكه رادیویی اربعین ظهر امروز (18 مهرماه) با حضور حمید شاه آبادی (معاون صدا)، مدیران ستادهای دوازده گانه اربعین حسینی و جمعی از مسئولان در حال برگزاری است.

در ابتدای مراسم افتتاحیه چهارمین سال رادیو اربعین با حرم امام حسین (ع) در كربلای معلی ارتباط مستقیم برقرار شد.

در ادامه پیام آیت الله حسین نور همدانی به مناسبت افتتاح رادیو اربعین قرائت شد. در این پیام بر اهمیت قیام امام حسین (ع) تاكید شد.

حمید شاه آبادی، معاون صدای رییس صداوسیما نیز در سخنانی اظهار كرد: مایه خرسندی است كه رادیو اربعین برای چهارمین سال كار خود را آغاز می‌كند. ما امروز با كوله باری از تجربه، یادگاری‌های شنوندگان و همدلی‌های مردم عزیز برای سال چهارم رادیو اربعین را افتتاح می‌كنیم. در واقع اگر مطالبه عمومی و علاقه‌مندی مردم نبود شاید ما این توفیق مكرر را نمی توانستیم به دست آوریم.


او در ادامه با تاكید بر اهمین نهضت عاشورا و مفاهیم حماسی كه این نهضت دارد، گفت: محرم ماه مبارزه با ظلم، حماسه و پرچمداری ولایت است. ملت ما از این حال و هوا درس‌های زیادی گرفته، عاشوارهای زیادی را دیده است و درس مبارزه با ظلم، ولایت مداری و حماسه آموخته‌اند.

شاه‌آبادی اربعین را در راستای معرفی پیام عاشورا و برای زینبی شدن و زینبی ماندن دانست و اظهار كرد: حماسه اربعین نقطه عطفی برای تداوم نهضت حسینی بود. اگر در عاشورا حماسه بزرگ و ماندگاری صورت گرفت، در اربعین نیز ماموریت معرفی حركت حسینی به دنیا انجام شد. در واقع ما جهانی شدن عاشورا را از اربعین آموخته‌ایم و یاد گرفتیم كه باید نهضت امام حسین (ع) برای جهانیان بیان كنیم. بر همین اساس رسانه ملی نیز باید قدم جدی در این راستا بردارد. در دنیایی كه واقعیت‌ها توسط برخی رسانه‌ها محو و تحریف ‌می‌شوند، رسانه ملی باید برای بیام مفاهیم واقعی نهضت عاشورا بیشتر تلاش كند.

معاون صدا به همدلی و هبستگی میان ملت‌های ایران و عراق اشاره و تاكید كرد: خوشبختانه یكی از مهترین و جدی‌ترین مصداق‌های همدلی و هم‌بستگی میان ملت‌های ایران و عراق راهپیمایی اربعین است. علیرغم اینكه سال‌ها تلاش‌های زیادی شد كه این دو ملت را از هم جدا كنند، میان آنها جنگ انداختند و افراد ناصالح شرایطی را فراهم كردند كه دو ملت دشمن شوند، اما حب حسینی میانشان این تلاش‌ها را بی‌فایده گذاشت. یكی از نمونه‌های این تلاش‌ها مربوط به اخیر است كه برخی با طرح بحث گردشگری در این دو كشور تلاش كردند میان دو ملت تفرقه بیندازند؛ این در حالی است كه ملت عراق همواره با روی خوش از علاقه‌مندان ایرانی به امام حسین (ع) استقبال می‌كنند.

شاه‌آبادی همچنین یادآور شد: ما امروز در رادیو اربعین نسبت به چهار سال گذشته بسیار پخته‌تر شده‌ایم و برنامه‌های جدی‌تر و بهتری را به روی آنتن می بریم. این رادیو تا دو روز بعد از اربعین همچنان به كار خود ادامه می‌دهد. امسال كشور ما علاوه بر اینكه مهمان كشور عراق است، میزبان مهمانانی از كشورهای دیگر است. نهضت حسینی یك نهضت جهانی است و در همین راستا در سال جدید رادیو اربعین امسال در بخش‌های غیرفارسی بیشتر فعال خواهد بود. بر همین اساس تلاش می‌كنیم از مداحی غیرفارسی نیز استفاده كنیم و با افزایش بخش‌های عربی رادیو اربعین به زبان‌های اردو و هندو نیز بیشتر توجه كنیم.

شاه آبادی فرهنگ‌سازی را از دیگر رویكردهای رادیو اربعین دانست و گفت: امسال توسعه كمی رادیو اربعین نیز در دستور كار قرار داده شد و با موافقت دولت عراق فرستنده‌هایی به عراق منتقل شد. امیدواریم امسال شاهد تحولی عظیم در رادیو اربعین باشیم تا در این ایام رادیو اربعین در ایران و عراق شنیده شود.

محمود كریمی، مداح اهل بیت (ع) از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه رادیو اربعین بود كه در سخنانی بر لزوم استمرار رادیو اربعین تاكید كرد و گفت: در رادیو اربعین می‌توان كارهای بسیار ارزشمندی انجام داد. به همین خاطر هم می‌توان در طول سال رادیو اربعین را داشت تا در مناسبت‌های دیگری چون ایام فاطمیه، هفته وحدت و ... مشغول كار باشد.

او ادامه داد: الزامی نیست كه حتما در رادیو اربعین فقط مداحی و روضه پخش شود، بلكه این رادیو می‌تواند در طول سال به ابعاد مختلف اربعین و حماسه حسینی بپردازد. در تلویزیون ساز زیاد است و البته ما هم مشكلی با این موضوع نداریم، اما بهتر است كه ما رادیو اربعین را هم جدی بگیرم كه در طول سال برنامه تولید كند.

این مداح گفت: زمانی رادیو قرآن روضه بخش می‌كرد، اما الان فقط قرآن پخش می‌كند. البته نمی‌گویم صدای مرا پخش كنید، اما آن‌قدر روضه‌خوان جوان داریم كه خیلی هم خوب كار می‌كنند و می‌توان از آنها بهره برد.

كریمی همچنین با توجه به افزایش هزینه‌های سفر به عراق در اربعین پیشنهاد داد كه رادیو اربعین می‌تواند روی این موضوع كار كند و زائرانی كه توان اقتصادی را تجهیز كند تا به نیابت از یك شهید به زیارت بروند.

او در پایان چند غزل برای حاضران خواند.

در ادامه مراسم شال نمادین خادمان حرم به حمید شاه‌آبادی (معاون صدا)، سید علی قاضی‌عسكر (نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت) و عباس طایفه (رییس هیات مدیره «انجمن خادمان شهدای مدافع حرم) اهدا شد.

حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، سخنران مذهبی نیز در سخنانی از اهمیت انعكاس مفاهیم و اهداف نهضت عاشورای حسینی گفت و با اشاره به اهداف راه‌اندازی رادیو اربعین، اظهار كرد: تقاضای من این است كه نسبت به رادیو اربعین نوآوری و خلاقیت داشته باشید. ما در تاریخ اسلام مباحث زیادی داریم كه می‌تواند درباره آنها بحث شود و خوب است كه صداوسیما به این مباحث بپردازد.

همچنین حجت‌السلام و المسلمین سید علی قاضی‌عسكر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در سخنانی بر اهمیت پیام‌های عاشواری حسینی و اربعین تاكید كرد و ضمن تبیین برخی از این مفاهیم، گفت: بسیاری از كسانی كه شاید شیعه نباشند یا به دین اسلام باور نداشته باشند و حتی دین نداشته باشند، مفاهیم نهضت عاشورا را درك كرده‌اند و در مراسم اربعین شركت می‌كنند. در واقع در راهپیمایی اربعین جبهه‌ای بین‌المللی در راستای مبارزه با ظلم تشكیل می‌شود.

او همچنین با بیان اینكه باید تلاش كنیم این مراسم محل اختلاف نشود و محفلی برای حضور تمام افكار و ادیان باشد، اظهار امیدواری كرد كه راهپیمایی اربعین بتواند جلوه‌های برادری دو ملت ایران و عراق باشد و بر این اساس فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر توسعه پیدا كند.

شریعتی، استاندار خوزستان نیز در سخنانی برای پذیرایی از زائران حرم امام حسین (ع) در راهپیمایی اربعین اعلام آمادگی و اظهار كرد كه ما با افتخار از زائران در استات خوزستان پذیرایی می‌كنیم و تلاش ما این است كه بتوانیم تسهیلات لازم را فراهم كنیم.

در بخش پایانی این مراسم از خانواده شهدای مدافع حرم سیدمحسن روزبهانی، میثم نظری، جاوید مقدس، غلامرضا پاك‌نژاد و جمال طهماسبی تجلیل شد

دسترسی سریع