از منظر جهان بینی معنوی و عرفانی داشتن یك دوست خوب و همراهی دوست نیك اندیش و نیكخواه مسیر رشد و تعالی انسان¬ها را بسیار راحت¬تر و نزدیكتر می¬كند .
نویسنده : حسین نعمتی
در یكی از آزمون های روانشناسی كه پیرامون سنجش شخصیت فرد انجام می¬شود از جمله سوالات مهم برای تشخیص شخصیت فرد مورد آزمون این است كه لطفا بگویید دوستان شما چه كسانی هستند و چه ویژگی هایی دارند و مهمترین دوستی كه با او بیشترین ساعات را می¬گذرانید كیست و چه ویژگی هایی دارد؟ سپس روانشناس با دریافت و تحلیل پاسخ مصاحبه شونده به شخصیت وی پی می¬برد.
حتما در اطراف خود كسانی را دیده¬اید كه دچار مشكلات و آسیب های اجتماعی چون اعتیاد هستند. اگر از آنها سوال كنید علت گرایش شما به اعتیاد چیست قطعا یكی از مهمترین دلائل آنها داشتن دوست بد هست.
از منظر جهان بینی معنوی و عرفانی داشتن یك دوست خوب و همراهی دوست نیك اندیش و نیكخواه مسیر رشد و تعالی انسان¬ها را بسیار راحت¬تر و نزدیكتر می¬كند . در تعالیم معنوی و عرفانی، بسیار بر داشتن دوست خوب و همراه توجه و تاكید شده است. بزرگان و انسان¬شناسانی چون مولوی مدام تذكر و تاكید دارند كه:
هم نشین نیك جویید ای مهان
به عقیده این بزرگان اگر آدمی بخشی از عمر خود را در طلب دوست خوب سپری كند ارزش دارد چرا كه حضور دوست خوب مسیر رشد و تعالی را سریعتر و نزدیكتر می سازد. و وای به حال كسی كه خواهان رشد و موفقیت است اما دوست بدی دارد. اینجاست كه به قول مولوی نه گریه كه باید فغان كرد:
ای فغان از یار ناجنس ای فغان
زیرا همانگونه كه دوست خوب مسیر رشد و پیشرفت و تعالی را سریعتر و راحتتر می سازد دوست بد نیز موجب انحراف و مانع رشد و پیشرفت و تعالی انسان می¬شود.