یادداشت روز : بانگ خیر و شردر اندیشه های مولانا بانگ خیر و شر

درجهان دو بانگ می آید به ضد / تا كدامین را تو باشی مستعد
مولوی

1397/02/29
|
15:44

نویسنده : حسین نعمتی
سخنی از زرتشت یكی از پیامبران الهی آمده است كه بسیار نغز و حكیمانه است. زرتشت می¬گوید: «راه در جهان یكی است و آن راه راستی است».
از دیدگاه مولوی نیز در جهان دو بانگ و صدا بیشتر به گوش نمی¬رسد بانگ راستی و بانگ ناراستی.تمامی آدمیان در این جهان دعوت به این دو راه می شوند و هر راهی برای خود لشكرها و ابزارهای زیادی در اختیار دارد. مهم آن است كه هر یك از ما كدامین را انتخاب می¬كنیم،زیرا سعادت و شقاوت ما به انتخاب یكی از این دو راه بستگی دارد.
مولوی در مصرع دوم بیت می گوید: تا كدامین را تو باشی مستعد. مستعد بودن یا استعداد داشتن عبارت است از مجموعه قابلیت¬ها و توانمندی¬هایی كه به فرد كمك می¬كند تا حركت كند و در یك مسیر قرار گیرد. بخشی از این استعداد به صورت درونی و ذاتی در ما وجود دارد و بخشی دیگر بواسطه تلاش و كوشش ما حاصل می شود و لذا تركیب توانایی های ذاتی و اكتسابی استعداد نامیده می¬شود. بدین سبب در متون دینی به ویژه قرآن و روایات تاكید زیادی بر نقش پدر و مادر و به ویژه مادر در تربیت فرزند در دوران بارداری و كودكی شده است زیرا تاثیر این دوران تربیتی تا پایان عمر با شخص همراه است و جزو ویژگی¬های ذاتی فرزند می¬شود و اگر مراحل بارداری و كودكی فرد دچار مشكل باشد اصلاح آن بسیار بسیار مشكل می باشد. بخشی دیگر از استعداد مربوط است به تلاش و همت و كوشش فرد در جهت حركت در مسیر راست و درست است كه آنهم البته محتاج مراقبت و مواظبت بسیار از خود است. شخص باید لحظه لحظه¬ی زندگی اش را مراقبت كند تا بتواند در مسیر راستی و درستی حركت نماید و باقی بماند در غیر این صورت در مسیر ناراستی فرو می¬افتد.
بنابراین همه انسانها با توجه به استعدادشان انتخابگر یكی از این دو راه یا به تعبیر مولوی دو بانگ خیر و شر در جهان می¬شوند.
درجهان دو بانگ می¬آید به ضد تا كدامین را تو باشی مستعد

دسترسی سریع