دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح رویكرد این شورا در قبال تحولات آموزش و پرورش پر رهنمون رادیو فرهنگ، از تغییر فرآیند جذب و استخدام معلمان در دانشگاه فرهنگیان و جذب هیئت علمی برای این دانشگاه خبر داد.
دكتر سید جلال موسوی، دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، در برنامه «رهنمون» با اشاره به رویكرد این شورا در خصوص تغییرات موجود در آموزش و پرورش، گفت: این رویكرد مبتنی بر «سند تحول نظام آموزش و پرورش» است.
وی با تاكید بر اهمیت «دانشگاه فرهنگیان» به عنوان زاده «سند تحول»، افزود: مقام معظم رهبری هم فرمودند این دانشگاه متعلق به وزارت آموزش و پرورش است.
موسوی «نداشتن هیئت علمی» را از چالشهای «دانشگاه فرهنگیان» عنوان كرد و گفت: “دانشگاهی كه استاد و هیئت علمی ندارد، نمیتواند تربیت داشته باشد.” وی افزود كه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رفع این مشكل، دو سال قبل مصوبهای برای جذب هیئت علمی داشت كه نتیجهاش جذب 1500 نفر هیئت علمی برای این دانشگاه بود.
وی همچنین «فرایند جذب و استخدام معلمان» را چالش دیگر دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش دانست و گفت: “ورودی دانشگاه فرهنگیان از ابتدا همراه با استخدام رسمی است، اما شناسایی مبتنی بر استعداد معلمی نمیشود.” وی افزود كه از دو سال پیش فرایند جذب تغییر داده شده كه مورد تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.
موسوی تاكید كرد: “اگر لوازم و امكانات دانشگاه فراهم نشود به بعضیها برای تضعیف دانشگاه بهانه میدهد و هیئت علمی، نظام برنامه درسی، و تمهیدات استقبال دانشجویان مستعد و توانا برای معلمی هم ازجمله این لوازم است.”
وی در پایان با اشاره به دستاوردهای نظام آموزش و پرورش پس از انقلاب اسلامی، گفت: پوشش تحصیلی از 56 درصد در سال منتهی به انقلاب، به 98/5 درصد و نرخ باسوادی از 37درصد به 89 درصد رسیده است. همچنین رشد باسوادی زنان از 24درصد به 85درصد رسیده و مدرك تحصیلی معلمان نیز ارتقا یافته است. وی این دستاوردها را در كنار موفقیتها در المپیادها و مسابقات بینالمللی، “در حد یك معجزه” توصیف كرد.