ایزدی: ثبت یك اثر هنری، نه مقصد، بلكه آغاز راه است.
علیرضا ایزدی، مدیركل ثبت حریم و آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی، درگفتگو با برنامه «پویش» با بیان این مطلب گفت: ثبت یك اثر فرهنگی درواقع گام نخست برای معرفی، حفاظت، و فرهنگسازی برای انتقال آن اثر فرهنگی، به نسلهای بعدی است.
وی با اشاره به ثبت جداگانه لباس دو قوم لر و قشقایی در فهرست آثار ملی براساس كنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسكو گفت: پوشش اقوام لر و قشقایی بدلیل همجواری و وصلت میان این دو قوم، تا حد زیادی از یكدیگر الهام گرفته و به یكدیگر نزدیك شده و فقط در جزئیاتی مثل طرح و رنگ پارچه، سربند و … با هم تفاوتهایی دارند، كه همین تفاوتها در میراث ناملموس معنا دارند. و با توجه به تفاوتهای موجود، نظر شورای ملی ثبت میراث ناملموس كشور بر ثبت لباس این دو قوم شریف و دلیر ایرانی به صورت جداگانه بوده است.
وی اهداف كنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس 2003 یونسكو را جلوگیری از یكسان سازی و استانداردسازی فرهنگ و غلبه فرهنگ كشورهای پیشرفته بر كشورهای در حال توسعه، و پاسداری و تقویت میراث ناملموس جوامع محلی و اقوام مختلف عنوان كرد و گفت: از مهمترین اهداف ثبت عناصر میراث فرهنگی ناملموس، معرفی، پاسداری و نمایش تنوع فرهنگی است كه این تنوع فرهنگی ازنظر تبادل فرهنگی، تقویت هویت قومی و ملی، توسعه اجتماعی و اقتصادی و حل مشكلات جهانی اهمیت بسیاری دارد.