رادیو فرهنگ بیست و هشت ساله شد و با نگاهی به كارنامه این شبكه رادیویی در یك سال گذشته به دست پر آن در تولید و پخش برنامههای متنوع می رسیم .
سید مرتضی كاظمی دینان مدیر شبكه رادیویی فرهنگ در خصوص عملكرد یكساله این رادیو گقت : همه تلاش ما در این شبكه خدمت به مردم و توجه به پیگیری دغدغه های آنها و فرهنگ سازی و احیا آداب و رسوم نیكو بوده تا همچنان رادیو فرهنگ در سپهر رسانه بدرخشد.
وی ادامه داد :نگاهی به انچه در این یك سال گذشت نشان میدهد كه سال 1402 رادیو فرهنگ دستی پر از برنامه و محتوا برای شنوندگان داشته و با تولید و پخش برنامههای متنوع، برپایی پویش ها و همراهی و همكاری با سازمان های فرهنگی و هنری ، جشنواره ها و رویدادهای ادبی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و ... تلاش كرده بهترین اوقات را برای شنوندگان رقم بزند .
كاظمی دینان با اشاره به اینكه شبكه رادیویی فرهنگ در سال گذشته ، با محور قرار دادن سرفصل های سند تحول رسانه ملی، تلاش كرد تا هر چه بیشتر به سمت هویت محوری و عدالت گستری گام بردارد گفت : در این زمینه، با توجه به ماهیت تخصصی شبكه، بخش های مختلف فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، مورد توجه برنامه سازان شبكه قرار گرفت و سعی شد تا دستاوردها و پیشرفتهای ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه های فرهنگی و هنری هر چه بیشتر به اطلاع شنوندگان برسد.
وی افزود : در عین حال، از توجه به نقاط دور دست و پیرامون از جمله روستاها و شهرستانها نیز غفلت نكردیم و در سالی كه گذشت تلاش كردیم كه به مناطق (شهرستانها و روستاهایی) كه كمتر مركز توجه هستند پرداخته و ضمن معرفی در انتقال دغدغه و درخواست های مردم به مسئولین پل ارتباطی مناسبی باشیم و دراین مسیر با مراكز استان ها ارتباطمان را حفظ كنیم ، همچنین مفاخر و فرهیختگان آن نقاط معرفی شده و صدای آنها از شبكه فرهنگ شنیده شد.
مدیر رادیو فرهنگ درباره برنامه های جدید و تنوع در رنگ آمیزی جدول پخش این رادیو گفت : 18 عنوان برنامه جدید در سال 1402 به جدول پخش شبكه رادیویی فرهنگ اضافه شد كه پیگیری دغدغه های فرهنگی -اجتماعی مردم ، طرح جوانی جمعیت ، توجه به ظرفیت های گردشگری ایران عزیز، معرفی انواع موسیقی اقوام و بزرگداشت مفاخر علمی ،هنری و فرهنگی ، مستندهای پرتره ، گزارشی و روایت محور با موضوع معرفی بزرگان ، فرهنگ ایثار و شهادت، معرفی الگوهای مناسب فرهنگی اعتقادی معاصر ، معرفی روستاها و آبادی ها و توجه به اهمیت پایگاه اعتقادی سیاسی اجتماعی مهمی چون مسجد ، همچنین اهمیت كتاب و كتابخوانی، توجه به معماری ایرانی اسلامی و ترویج فرهنگ ساده زیستی از مهمترین محورهای
موضوعی این برنامه ها بود كه در قالب جنگ، مجله ، مسابقه و برنامه گفتگو محور تولید شدند .
وی ادامه داد : رادیو فرهنگ در سالی كه گذشت با نهادها و دستگاه های اجرایی فرهنگی كشور نشست ها و جلسات هم اندیشی متعددی داشت كه منجر به تولید و پخش برنامه های متنوع فرهنگی از از این شبكه رادیویی شد.
همچنین با توجه به ماموریت رادیو فرهنگ در ترویج زبان معیار و پاسداشت زبان و ادبیات پارسی برنامه های متنوعی را در این زمینه روانه آنتن شد كه بصورت ویژه می توان به تولید فصل دوم مسابقه «حریر سخن»و برنامه فرهنگستان اشاره كرد.
كاظمی دینان در بحث ساختارهای برنامه سازی نیز توضیح داد : رادیو فرهنگ توجه ویژه ای به ساختارهای نوین، كوتاه و جذاب از جمله UGC، PSA و ... داشته همچنین توجه به امتداد پیام در فضای مجازی و گسترش دایره مخاطبان در آن حوزه نیز مورد توجه جدی بوده است كه با ساز و كارهای خلاقانه و جذاب، تحول جدی در این عرصه رخ داد بعنوان مثال مخاطبان شبكه در پیام رسان «بله» به حدود چهار برابر افزایش یافت.
وی درباره بازشناسی و معرفی متون و داستان های كهن ایرانی به دو برنامه كلیلك و دمنك و برنامه قصه های سرزمین مادری اشاره كرد و گفت : این برنامه ها با هدف قصه گویی و آشنایی مخاطب با قصه های كهن ایرانی تولید شد.
مدیر رادیو فرهنگ افزود: :به مسائل كلان حوزه فرهنگی، مصوبات شورای انقلاب فرهنگی و مطالبه گری در این حوزه، در برنامه زنده «رهنمون» توجه شد و تولید و پخش برنامه «پیشران» با موضوع شعار سال و با محوریت تبیین شاخص های فرهنگی شعار سال، معرفی تولیدكنندگان كالاهای فرهنگی و هنری، آموزش فروش و محصولات فرهنگی و هنری پرداختیم ، همچنین بزرگداشت و تجلیل از نخبگان و اساتید فرهنگی به عنوان الگوهایی برای نسل جدید در رادیو فرهنگ در برنامه هایی چون « مستند فرهنگ»،« چراغداران» و بخش « یادها و نام ها» در برنامه « هفت اقلیم» و »روز شمار» در برنامه های « كتاب فرهنگ» و « ققنوس» همچنین « قاب صدا» در برنامه « صبح به وقت فرهنگ» مورد توجه قرار گرفت.
وی در ادامه عنوان كرد : حمایت از كودكان مظلوم غزه و فلسطین و توجه به تحولات منطقه ای دربرنامه های «از بچه های ایران به بچه های غزه» و «صبح به وقت فرهنگ» همچنین پرداختن به مناسبت های ملی- مذهبی از جمله اعیاد، بزرگداشت های ادبی، انتخابات، جشنواره های فرهنگی و هنری، مناسبات ملی و... نیز در ویژه برنامه های مختلف را از جمله اقدامات این رادیو برشمرد .
كاظمی دینان در پایان به چشم اندازی كه برای سال جدید در نظر گرفته شده اشاره كرد و گفت : سال 1403 برای تحقق هرچه بیشتر سند تحول سازمان گام برداشته و با برنامه های مختلف و محوریت ایران بزرگ فرهنگی برنامه های جدیدی چون دردانه و ایستگاه 106 روانه آنتن شده و به تدریج برنامه های دیگری به جدول پخش اضافه می شود كه به وجوه مختلف فرهنگ و هنر می پردازد.