روایت فعالیت های علمی بانوی نخبه ایل قشقایی در« هفت كوچه» رادیو‌ فرهنگ

خدیجه همتی نخبه سمیرمی یكی از زنان غیور این مرز و بوم است كه مهمان برنامه « هفت كوچه » جمعه 13 بهمن رادیو‌فرهنگ بود ، او با افتخارات خود نام ایران را در مجامع بین‌المللی درخشنده‌تر كرده است.

1402/11/14
|
09:17

برنامه« هفت كوچه» در دهه فجر انقلاب میزبان افراد موفقی است كه در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی در این مرز و بوم نفس آفرینی كرده اند.
این بار نیز دكتر خدیجه همتی از عشایر اهالی وردشت سمیرم و عضو انجمن نخبگان فیزیك دانشگاه صنعتی شریف و اهل ایل قشقایی مهمان این برنامه بود تا روایتگر فعالیت های خود باشد.
خدیجه همتی، فارغ‌التحصیل مقطع دكترا با تخصص انرژی‌های تجدیدپذیر از دانشكده فیزیك دانشگاه صنعتی شریف در یك خانواده روستایی كه تنها یك مدرسه ابتدایی با یك كلاس واحد پنج پایه‌ای داشت، بزرگ شد.
درس خواند و برگزیده به عنوان محقق جوان برجسته توسط دانشگاه skku كشور كره جنوبی شد، به عنوان سخنران برتر در كنفرانس هیدروژن جهان به میزبانی كشور تركیه از وی تقدیر شد، مقام نخست برای حضور در كارگاه آموزشی انرژی‌های تجدیدپذیر در كشور روسیه را به دست آوردو در كنار چندین مقام و تقدیر داخلی بیش از 15 مقاله معتبر ISI، علمی و پژوهشی و كنفرانسی بین‌المللی و ملی نوشته است.
وی در این برنامه درخصوص فعالیت های خود گفت: مسیر زندگی من شیب تندی داشت و دوران شیرین همراه با انگیزه و امید به خدا بود
همتی ادامه داد: در یك خانواده روستایی در علی آباد آقداش از توابع سمیرم استان اصفهان كه تنها یك مدرسه ابتدایی با یك كلاس واحد پنج پایه‌ای داشت و بچه ها باهم بزرگ شدند تحصیل كردم .
وی افزود: این شرایط در كنار دشواری‌هایی كه داشت، به ما این فرصت را می‌داد كه هر روز دروس تمام پایه‌ها را مرور كنیم به نحوی كه گاهی معلم دانش آموزان پایه‌های پایین‌تر می‌شدیم. باهم رشد می‌كردیم و انگیزه می‌گرفتیم و همیشه تصویری واضح از درس‌های سال آینده داشتیم. معلم ما یك نفر نبود، یك مدرسه بود، یك گروه بود. من در بازی‌های دوران كودكی ام گروه نقش معلم را بازی می‌كردم، چون معلم برایم یك قهرمان بود.
این‌نخبه علمی گفت: با ورود به دوران راهنمایی، من خانواده را ترك كردم و استقلال را آموختم. باید از عهده كارهایم بر می‌آمدم. رنج و فقر را نردبان كردم و استوار، پله‌ها را بالا رفته و تحصیلاتم را با لطف خدایی كه همیشه یاور و همراه همیشگی ام بوده است، ادامه دادم.
همتی افزود:همواره در طول تمام سال‌های تحصیل، از دبستان گرفته تاكنون به عنوان نفر اول كلاس، مدرسه و دانشگاه و همچنین دانش‌آموز و دانشجوی برتر و نخبه بودم، اكنون بسیار شادمانم كه با همان كودك درونم كه اشتیاق خدمت به وطن دارد، به بازی‌های دوران كودكیم عینیت داده و مشتاقانه آمدم تا خادم وطنم شوم، آمدم تا بتوانم شوق آموختن ایجاد كنم و برای آینده فرزندان وطنم و برای آبادانی كشورم یك قهرمان باشم.
وی ادامه داد: وقتی به پشت سر نگاه می كنم من انسان قوی بودم سختی ها را پشت سر گذاشتم و تحت تاثیر شرایط حاكم در محیط زندگی قرار نگرفتم و سجاده من پر از نامه های عاشقانه من به خداست.
همتی با اشاره به این موضوع كه رتبه‌اول داشتن عادت همیشگی من شده بود ادامه داد: من می دانستم بدون تلاش چیزی به دست نمی آید و برای اول بودن نیت خیر و تلاش لازم است، حتی پس از ورود به دانشگاه نیر تحت تاثیر محیط قرار نگرفته و در دوران كارشناسی دانشكاه تربیت معلم بودم كه اساتید می گفتند جای شما اینجا نیست، این دوران هرروز انگیزه بود و استادی داشتم كه در جمع دانشجویان اعلام كرد می خواهم به این خانم نمره24 بدهم سامانه قبول نمیكند و در حضور جمع اعلام می كنم.
وی گفت: به مدت هفت ماه در گروه پروفسور هیویانگ لی كه از دانشمندان شناخته شده جهانی در زمینه تكنولوژی هیدروژن هستند، در دانشگاه (SKKU) كشور كره جنوبی كه سومین دانشگاه برتر كشور كره جنوبی و دارای رنكینگ جهانی 101 است حضور داشتم كه در نهایت پروفسور لی بنده را به عنوان پژوهشگر جوان برتر به دانشگاه معرفی نمود. همچنین به مدت 1 ماه در دوره مدرسه تابستانی انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری سلول‌های خورشیدی در دانشگاه الكتروتكنیكال LETI در شهر سنت‌پترزبورگ كشور روسیه حضور داشتم كه موفق به كسب مقام نخست از 100 شركت كننده از سرتاسر جهان شدم.
این بانوی نخبه در پایان درباره اختراعات خود توضیح داد و افزود: یكی از این‌اختراعات مهم كه در پاك شدن هوا و دوری از آلودگی هوا موثر است تولید تكنولوژی هیدروژن از طریق تجزیه آب دریا است كه برنامه دوره دكتری من بود.
برنامه هفت كوچه كاری از گروه كتاب و جامعه رادیو فرهنگ است كه به تهیه كنندگی سیدهادی موسوی نژاد ساعت 9 صبح روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز پخش می شود.

دسترسی سریع