بررسی "مشاركت زنان در تصمیم گیری های خانواده و اجتماع" در برنامه "صبح به وقت فرهنگ"
خانم دكتر طباطبایی، جامعه شناس، درگفتگو با برنامه "صبح به وقت فرهنگ" با تاكیدبر "تاثیر مستقیم و غیر مستقیم بانوان در تصمیم گیری های اجتماعی" گفت: بانوان از یكسو بعنوان نیمی از جمعیت جامعه، در موقعیت های مختلف و در تمام تصمیم گیریها اثر "مستقیم" دارند. و ازسوی دیگر، بعنوان مادر و پرورش دهنده نیمه دیگر جامعه، در تصمیم گیری های اجتماعی اثر "غیر مستقیم" دارند.
وی افزود: از دیدگاه روانشناسی، در تمام موقعیتهای حساس خانواده، باید مشاركت تمام اعضای خانواده بویژه بانوان مورد توجه قرار گیرد؛ چرا كه زنان بواسطه جزئی نگری و ریزبینی هایی كه دارند، خیلی دقیقتر و بهتر میتوانند برخی مسائل را تحلیل و پردازش كنند و نظر دهند، و لذا دركنار نگاه كلان مردان خانواده، میتوانند به یك تصمیم مناسب برای خانه و خانواده برسند. وقتی این نگاه را در جامعه بسط میدهیم، به این نتیجه میرسیم كه در موقعیتها و شرایط مهم و حساس، برای رسیدن به یك تصمیم درست، مشاركت همه افراد جامعه ضروری است. و زنان علاوه بر اینكه به عنوان عضوی از جامعه اثرگذار و تصمیم گیرند، بلكه بعنوان مادر و همسر در خانواده میتوانند نیم دیگر خانواده را برای مشاركت های عمومی تشویق و ترغیب كنند.
دكتر طباطبایی افزود: تاریخ بویژه در چند دهه اخیر نشان میدهد، كه زنان همواره در جامعه نقش آفرینی دقیق و جدی داشته و اثرگزار و اثرگستر بوده اند؛ یعنی علاوه بر ورود مستقیم در تصمیمات كلان و گاه كسب كرسی های مختلف علمی، سیاسی و اجتماعی، بواسطه "نقش مادری" در خانواده، در تربیت و هدایت نیمه دیگر جامعه نقش مهمی دارند تا آنها را نسبت به مسائل جامعه مسئول و مشاركت جو پرورش دهند.
وی همچنین "نقش آفرینی بانوان" را دارای دو بعد اساسی دانست:
نخست خودباوری و خودارزشمندی بانوان، و باور به جایگاه اثرگزار و تعیین كننده شان.
دوم توجه جامعه به "جایگاه زنان"؛
یعنی عدالت رفتاری و عدالت نقش آفرینی برای ما مهم است. و ما اصرار به اینكه زن و مرد برابر و مساوی در جامعه نقش ایفا كنند، نداریم. بلكه معتقدیم كه هریك، با توجه به جایگاه و اقتضائات خاص خود، نقش آفرینی كنند؛ یعنی بانوان جامعه خود ارزشمندی و خودباوری داشته باشند و هویت زنانهشان را بپذیرند، و درعین حال، جامعه و تصمیم گیرندگان هم به جایگاه زنان با توجه به اقتضائات خاص خودش، توجه كنند.